Foto za danas (2020)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Stalno imam tab za Shirakawa-go live cam (Japan, Gifu Prefecture), kako pratim cam, od početka februara 2020. ni žive duše a mesto (na listi UNESCO World Heritage) je bilo je bukvalno pregaženo turistima, autobusi, za kola je trebalo da se čeka 120 minuta za parking. Malo detaljnije, evo u čemu je stvar. Prvo, turista nema, drugo, i sami žitelji su zatvorili radnje i restorane, dobrovoljno.

Od 200 žitelja sela, mahom su starci, 75+ godina. Da im neko donese koronu, desetine hiljada turista dnevno, sve bi te starce zbrisalo sa spiska živih.
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Yuriko Koike (1952), Governor of Tokyo (35 miliona stanovnika) na press konferenciji pokazuje ovaj banner.

Nema ni Ustavna ni zakonska ovlašćenja da narodu naredi da ne izlaze iz kuća. Jezička dvosmislica je ovde.

Na japanskom, kaže "Ostajmo kod kuće", nije kao naredba. Na engleskom (toliko 85% Japanaca razume) kaže "Stay at home", to je već naredba. Izdala je naredbu a, pravno gledano, kao da nije.

Još je pozvala firme da zaposlenima daju odmor od 29. aprila do 11. maja (uključuje dva vikenda i 4 dana državnih praznika, znači 3 dana odmora da iskoriste).

Ona je završila studije arapskog jezika na Cairo University, bila je prevodilac za arapski. Ušla je u novinarstvo, vodila ozbiljne političke emisije na TV, intervjuisala Moamera Gadafija i Yasera Arafata na vrhu njihove državničke važnosti. Uvek je bila prisutna u japanskim pregovorima sa arapskim snabdevačima nafte. Nije da nema strateško privredno iskustvo.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Korankei klisura, Toyota City, ozelenjava.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Radeći od kuće, vidim avione kako sleću na Komaki Airport, 12km od mene. Tu izvlače noge, nije bučno.

To je danas, pre svega, vojni aerodrom. C-130. "Hercules"

Boeing 767 vojna verzija bez prozora, air-to-air tanker, imaju ih 4 u toj bazi, ovaj je leteo i dolazio na svakih pola sata, dvogledom vidim oznaku "604", jedan isti, 8 sati, toliko i više on može da doleti. Možda je obuka posade.

Sa mnogo otkazanih letova, Fuji Dream Airline, to im je baza sa brazilskim Embraerima 170/175

Svaki Fuji Dream Airline avion je ofarban drugačije

To je do 2005. bio glavni aerodrom Nagoye. Slika od prošle nedelje. Korona, nema putnika.

Dolasci

U svojim najboljim danima, imao je ovakve table

Otvorena galerija za gledanje

Komaki zamak, baš na putu avionima, Noću svetli žarko, da neko ne udari u njega

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Kupih 3 biljke za novi stan. Male, samo da ih ima. Jedna je bila ova.

"Suika" = lubenica, tek sam kasnije primetio, žena istrgla tiketu. Pa nisam valjda kupio lubeničino seme da mi ovde podivlja, na polici? A žedno je, 2dl vode dnevno.

Ne, to je list te biljke koji izgleda i ima šare kao lubenica. To kada se razlistala, odahnuo sam

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1221

Originally posted by yoyogi View Post
              Kupih 3 biljke za novi stan. Male, samo da ih ima. Jedna je bila ova.

"Suika" = lubenica, tek sam kasnije primetio, žena istrgla tiketu. Pa nisam valjda kupio lubeničino seme da mi ovde podivlja, na polici? A žedno je, 2dl vode dnevno.

Ne, to je list te biljke koji izgleda i ima šare kao lubenica. To kada se razlistala, odahnuo sam

Nisam ovde video takav list koji liči na koru lubenica.

List lubenice ima drugi oblik

Click image for larger version

Name:	20200428_092202.jpg
Views:	1
Size:	59.8 KB
ID:	20823

Biljke , kao što si jednom napisao- kao tragovi života u kući.

Kod mene,gde nema preseljenja, biljke su osvojile svaki mogući i nemogući ugao kuće.
              Trpezarijski sto..

Name:	20200427_150414.jpg
Size:	24.7 KB
ID:	20824

Čak i slike na zidovima (sve su iz Thai,svaka poseta novo platno) sa tim biljnim/cvetnim motivima(orhideja..).

Name:	20190627_121737.jpg
Size:	38.2 KB
ID:	21037

Masivno,razgranato kao drveće.

Pa kancelarija ..u svakom uglu

Name:	20200427_144854.jpg
Size:	20.0 KB
ID:	21034

Name:	20200427_144904.jpg
Size:	15.8 KB
ID:	21035

Stiglo i do magacina

Name:	20200427_150136.jpg
Size:	44.5 KB
ID:	21036

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Lepo je to i ja volim biljke. Samo, mi smo odlazili u Thai po mesec dana, nema ko da zaliva. Setićeš se kako sam ih sve skupa stavljao u u kadu, pa ćebe, pa 5cm vode iznad njega, pa onda poređao na to, da prežive žestoke vrućine. Zato se malo ustežem da nakupujem opet. Ove male, po 500-600 dinara, pa ako opet odemo i ne prežive, lako se nadomeste.
                Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
                  Moderator
                  • Jan 2014
                  • 1221

Originally posted by yoyogi View Post
                  Lepo je to i ja volim biljke. Samo, mi smo odlazili u Thai po mesec dana, nema ko da zaliva. Setićeš se kako sam ih sve skupa stavljao u u kadu, pa ćebe, pa 5cm vode iznad njega, pa onda poređao na to, da prežive žestoke vrućine. Zato se malo ustežem da nakupujem opet. Ove male, po 500-600 dinara, pa ako opet odemo i ne prežive, lako se nadomeste.
                  Sećam se dobro kako si u kadi ostavljao cveće .

U pravu si za to zalivanje.

Kada smo mi išli po mesec dana u Thai i Aziju moja mati je zalivala to cveće.
                  Čak i poslednjih godina kada su moji u CG a ja na lokalnom jezeru , majka ga zaliva-po navici.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Australia i New Zealand su na putu da proglase eliminaciju corona virusa.
                    Dok su se ostali ustezali, robusne demokratije su uvele vrlo striktan režim. Zatvoriti plaže u Australiji je kao obustaviti život. Opet, oni su to uradili.
                    I ne samo to, mnoge stvari (ne sve) koje je i Vučić uradio i naredio u Srbiji.

New Port Beach, California, Bondi Beach Australia:

Nikakvo čudo da je broj zaraženih i umrlih daleko manji od onoga što su druge razvijene zemlje videle i vide i danas. Australia je nabavila testove za corona virus (10 miliona testova, na 25 miliona stanovnika) iz Kine. Moći će da se testira svako ko hoće, biće i pokretne test units kao autobusi i kombiji.

Kolega iz Melbourne, Australija, reče mi da su bogataši u naselju Torak (ekvivalent Beverly Hills) napravili party za 20 osoba. Neko pozvao policiju, postrojila ih na 2m razmaka i svima ispisala kazne od 1,620 dolara.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Toyota Automobile Museum, Nagakute, Nagoya, Japan, po tabli promenjenoj 1. maja, ostaje zatvoren do daljnjeg (pre je bila granica 11. maj).

Azalejama preko puta to ne smeta da lepo i atraktivno procvetaju (pripadaju Aichi University)

Ni one nisu sve iste. Kako ove precvetaju, druga vrsta procveta, sa druge strane ulice.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Kolega iz Sidneja mi poslao ovu sliku. Jedini putnik na letu Parkes - Sydney, regionalni let, aparat je SAAB-340, propelerni.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Japan, Nagoya. Kako ulazim u stan, vidim Mt Sanage. Odavde, 10km, a sa moje biciklističke staze izgleda bliže, kao što i jeste.

Koliko smo samo puta bili u njihovom onsenu, možda 200 puta dok smo živeli u Toyota City.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Nagoya, Japan. Moj supermarket AEON (najveći retajler u Aziji) ima egzotično voće iz Thai.

Durian

To je, kako mi žena kaže, bio poslednji brod, nema više.

U supermarketu primetan je nedostatak izbora ribe i smanjen izbor drugih stvari. Nije panična kupovina (ima toalet papira) ali su snabdevači i sami poslali svoje radnike na odmor ili čak i propali u ovo vreme virusa.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Nagoya, Japan. Po komšiluku, isto kao i svugde po Japanu: nema parkiranih kola na ulicama. Auto ne može ni da se kupi ako vlasnik nema katastarski uknjižen parking i donese potvrdu za to.

Parking je ili svoj ili plaćen

Nema da žene sa dečjim kolicima navigavaju između kola parkiranih na trotoaru. Zakon uveden 1946. kada je bilo malo kola.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Isto mesto, moj komšiluk, moja ulica.

Kada se izađe na "glavnu" ulicu, ima ova kuća sa natpisima na engleskom.

Natpis kaže ( ima još jedan koji upozorava da ima video kamera 24x7)

Kaže, zvaće vojnu policiju! Čiju? Tu doduše i nema nekog pešačkog prometa a sigurno im se dešavalo da 1-2 od onih koji se vraćaju sa firmine pijanke ("nomikai") tu zastanu da se olakšaju.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X