Foto za danas (2016)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4689

Domacice na zadatku generisanja "neverovatne" kolicine digitalnih podataka

Posecuju hramove, obukle se (ne patike, farmerke i hudiji) i slikaju li slikaju

Pre 20 godina bi bilo isto ovako, samo bez slikanja

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4689

Foto za danas: kucica u cvecu, policijska

Policijske ispostave u Japanu (koban), kao i njihove glavne zgrade, uvek su skromne, spartanske.
      Ove azaleje, koje sada cvetaju, nije policija posadila nego grad, koji i njih izdrzava (preko platisa poreza). Oni uvek znaju da su gradjani njihovi poslodavci.

Nije Japan jedina zemlja gde, kad vidis policajca, odmah znas da ti je on prijatelj. Policija je profesionalna, efikasna, ljubazna, nekorumpirana.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4689

Foto za danas: Kinezi nemaju "Soft power"

Ovi Kinezi koji su u kadru (pored desetina hiljada Kineza koji su na istom mestu, Kyoto, a nisu u kadru) maltretiraju lokalne devojke koje su se obukle u kimona da se prosetaju i sretnu sa momcima, da se slikaju sa njima, kao da su mecke

Devojke se smeskaju, ova Kineskinja u plavoj trenerci govori engleski, nisu (za kineske uslove) neki divljaci

A za japanske, ne samo japanske nego i za Thai uslove, isto nisu divljaci nego su STOKA. Neopisiva stoka sa kojom samo motkom moze da se razgovara.

To je ono sto Kini nedostaje, ma kako se vojno ojacala: "soft power" koju imaju Amerika ili Engleska. Da se njihov nacin zivota, kultura, muzika, moda, imitiraju i obozavaju.
        Ne mogu da zamislim da Kina negde nekoga okupira i da nadje jednog jedinog kolaboracionistu.
        Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1221

Takvi mi pokvariše odmor u Hua Hinu.
          A onakav seafood!
          Ako je to budućnost Thai turizma -tesko da će me više videti!

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4689

To je pola buducnosti Thai turizma. Druga polovina je kada se Indija malo obogati.

Do pre 5 godina, Indija je imala 100 aviona za 1.1 milijardu stanovnika. Od 800 miliona vlasnika mobilnih telefona, samo 50 miliona ima ili je ikada koristilo WC.

Opsta stvar, tamo se cak i smatra da je WC u kuci samo za zene (koje vataju na vrsenju nuzde napolju pa ih siluju) dok muskarci to rade ovako. Jos caskaju. Glavno da ima cetkicu za zube.

E, kada oni dodju do nekih para (srednja kalasa se postaje sa preko 5,000$ godisnjih prihoda) onda tek pocinje veselje.

Zbog Kineza, nesto se mislim, kada idem u Thai jednostavno ne bacam pare i ostanem u svom stanu koji ima odlican bazen, samo da ih ne vidim.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4689

Tesko je posle slike iz prethodnog posta staviti ovako nesto. Kyoto, jedan od stotina turistickih autobusa

Turisticki vodic, zena (mislim da nikada nisam video muskarca da to radi) ruca sedeci na ivici otvorenog prtljaznika autobusa

Nju ove lepote ne zanimaju vise, videla je 100 puta

Turisticki vodici su "samozaposleni", nisu osoblje firme. Kao takvi, sami sebi treba da uplacuju zdravstveno i penzijsko. Zato verovatno i jesu uvek zene: to imaju preko muza koji radi normalan radni odnos.
              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4689

U mom parku, zdral vreba svoje bubice i zapce.

Odsjaj u vodi ga simetricno duplira

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4689

Od danas, Golden Week, masivni odmor dani zaposlenih u Japanu, Inuyama Castle.

Bilo je na hiljade posetilaca. Da se dodje do zamka, moze (ne mora) da se prodje kroz ovaj Shinto hram

A red je bio , 50 minuta cekanja da se udje u zamak, Bili smo tu pre, ima bar 10 postova o istom mestu.

Uradili U-turn, otisli na njihovu "Skadarliju" da se prosetamo, 1km

Nije bilo lose. Mada je klopa bila prosecna u restoranima.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4689

Koinobori, platneni ili papini cilindri se danas viore na sve strane. Klisura Kourankei

Dan decaka (dan devojcica je 3. mart, Hinamatsuri).

Porodicni piknik sa sinovima u kanjonu reke

Ove ribe, lososi, simbol su plodnosti i snage (plivaju uzvodno).
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4689

Japan, Inuyama, Hotel "Meitetsu"

Meitetsu Hotel Inuyama.
                      To je meni 45 minuta od kuce, nisam tamo odsedao ali sam bio u njemu (poslasticarnica) i odlican je, mada je malo umoran.

Azaleje u cvatu oko njega

Hotel verovatno ima goste radnim danima (ima tu dosta fabrika i poslovnih putnika) ali je petkom, subotom i nedeljom pun, sve vencanja. Ima sale za bal, sve sto treba.
                      U Japanu je obicaj da zvanice na vencanje odsednu u hotelu dan pre (da slucajno ne zakasne) i posle vencanja (da ne voze posle alkohola).

Dodjes i kazes, hocu da zakazem rucak posle vencanja 15. oktobra (sada je 6. maj) a hotel te pita "Koje godine?".
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4689

Foto za danas: karate demonstracija

Sekcija karatea u cerkinoj skoli je imala danas performans

Impresivno za roditelje da vide decu kako nesto znaju o karateu i disciplini koju taj sport zahteva

Savrseno, da deca znaju pokrete i sta da rade

Interesantno, nema japanske dece. Njih samoodbrana ne zanima, i njihovi roditelji i sama japanska deca znaju da im je zemlja slobodna i bezbedna. Sve stranci.

Ni mene, kao roditelja samoodbrana ne zanima. Mi cemo verovatno ostati u Japanu doveka. Ono sto volim da vidim je disciplina i posvecenost deteta jednom takvom sportu.

Ah, svaki roditelj koji ovo cita shvatice sta mislim.

(u pozadini je gimnasticka sala, fantasticna, to je Toyota Motor Company donirala, 10 miliona dolara).
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4689

Ovaj post je bio 13. oktobra 2015, u "Foto za danas 2015".
                          Dopunjeno izdanje.

Shopping Mall. Koliko vidim po slikama iz sveta, da zenske pokazuju ves nije neobicno. Za Japan jeste i neobicno i nepristojno.

Cak i da nije po stasu (krupne, veliko doope, ili jednostavno debele) Brazilke se po tome poznaju na 100m.

Nema teorije da zenska koja ovako hoda po javnom mestu bude Japanka, Kineskinja ili Thai.

Ponovljen post, da ne pisem isto dvaput.

Originally posted by yoyogi View Post
                          Kyoto, aquaduct u krugu Nanzenji hrama.

Neko se slika

Brazilka, slika je njen covek

Njihova (brazilska) kultura narcisoidnosti i machizma, kako kod zenskih tako i kod muskih, zelja za izazivanjem zudnje kod suprotnog pola iskacu iz japanskog nacina zivota i strce kao pritke iz baste.
                          A i ima ih: 300 hiljada u Japanu, uglavnom radnicu u proizvodnim halama na 5-godisnjim ugovorima.
                          I Japanaca ima 1.7 miliona u Brazilu, emigracija sa pocetka 20. veka.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4689

Ayu, japanska pastrmka, sada im pocinje vreme, ima ih na pune sve reke, pecanje dozvoljeno. Ko nece da peca, ima u supermarketu, ociscene (samo se promulja stapic kroz njih), jedu se cele, kao ovece girice.

Cena je kao u dinarima

Izrostiljane:

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4689

Sta cu, kad volim, kad mi je blizu, idem nekoliko puta mesecno biciklom u Moricoro park.

Kuca iz crtanog filma uz kojeg su odrasla sva deca Japana rodjena posle 1990. My Neighbor Totoro, mladom zelenilu od danas:

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4689

Na prilazu istorijskom selu Magome, vidi se most koji pripada Chuo Highway (sredisnja magistrala) i on je u skelama vec godinu dana ako ne i duze, farbaju ga.

Kada se malo bolje pogleda, to uopste nije rutinska stvar postaviti skele bez oslonca na zemlju (verovatno su pri gradnji mosta ostavljene zakacke i za to)

Da ga sto pre zavrse, cinober boja i elegancija mosta daju celom okolnom zelenilu i planinama dodatnu lepotu

Plantaza zelenog caja u planini

I dok su kola gledala u daljinu,

mi u nas Nakatsugawa onsen, nismo bili 3 nedelje a samo sat vremena od nas.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X