Foto za danas (2016)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

    Japan: Bickl-shinter.

    Bicikl-shinter: vata napustene bicikle i nosi ih na unistenje.



    Druga polovina je tacna (na unistenje) prva je polu-tacna. Nisu napusteni nego je neko dao bicikl koji mu ne treba (radnji gde je kupio novi bicikl) i oni ih svaki dan salju na groblje. Plati se 500 dinara da se odnese.



    Za tih 500 dinara neko poskida sta moze u reciklazu, ostalo ide "pod presu".
    Azija, moja dežela.

    Comment

    • onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1221

      Originally posted by yoyogi View Post
      Uvek mora da bude svezeg cveca na stolu.





      Nego dunje su mi ovde vaznije.
      Dunje su obično bake držale na ormanu da miriše

      Imamo i mi uvek cveće na stolu ali teško da može parirati ovim tvojim predivnim ljiljanima.

      Baš sam ovo za stolom slikao prekjuče.

      Click image for larger version

Name:	20161121_101323.jpg
Views:	1
Size:	47.8 KB
ID:	17722

      Poljske ruže.
      A da li su sveže?
      Pa ubrane su za vikend.

      Sada odem da vidim koliko je uvenulo.
      Kad ono promena.
      Žena to menja.

      Click image for larger version

Name:	20161124_130148.jpg
Views:	1
Size:	42.0 KB
ID:	17723

      Ovo crveno je dodato.

      Božićna zvezda.

      Dobili ga za slavu .

      U ponedeljak (Aranđelovdan) je na tom stolu , bilo privremeno ,sklonjeno cveće, a postavljena slavska trpeza: prasetina, vino...

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

        Arhitektura. Najveca drvena konstrukcija u Japanu, 48m visoka i 148m obima.

        Izumo Dome



        Spektakularno izgleda, zastaje dah kada se vidi kako se od drveta to moglo napraviti.



        Ima on i betona



        Sada pocinje drvo



        Kao paukove noge



        Konstrukcija jeste od drveta a krov je od "canvas".



        "Cvet" na vrhu konveksnosti je da spreci da toplota posetilaca i njihov dah, pretvoreni u paru pa onda u kapljice, cure na takmicare.



        Ovde su neki starci nesto vezbali



        Tu se odrzava vazano takmicenje u Sumo rvanju.



        Fantastican "engineering marvel" arhitekture.
        Azija, moja dežela.

        Comment

        • Raamen
          *********
          • Feb 2013
          • 102

          Морам да кажем - феноменално!
          「吾唯足知」 (吾唯足るを知る)- "Samo za dovoljno ja znam"

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

            Originally posted by onnut View Post
            [ATTACH=CONFIG]1427[/ATTACH]

            Ovo crveno je dodato.

            Božićna zvezda.
            To je ovde poinsetija, to je latinsko ime.

            Azija, moja dežela.

            Comment

            • yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

              Bozicno cvece, u saksijama

              U ovo doba cvecare su preplavljene bozicnim cvecem, poinsetije (prva gondola) i ciklame (gondola iza).



              Ko ih sada kupi, prezive do kraja januara, poinsetija je jednom ostala do leta



              Cena poinsetije (kao u dinarima)



              Cena ciklame

              Azija, moja dežela.

              Comment

              • onnut
                Moderator
                • Jan 2014
                • 1221

                Ciklame.
                Imamo ih.
                Nije izdašno kao u cvećari ali pojavio se jedan cvet.

                Slikano danas.

                Click image for larger version

Name:	20161126_124424.jpg
Views:	1
Size:	19.3 KB
ID:	17724

                Ima još pupoljaka.

                Click image for larger version

Name:	2016-11-26 12.49.45.jpg
Views:	1
Size:	19.5 KB
ID:	17725


                Za koji dan će se više rascvetati.
                Prija im pored radijatora.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

                  Originally posted by onnut View Post
                  Ciklame.

                  [ATTACH=CONFIG]1429[/ATTACH]

                  Za koji dan će se više rascvetati.
                  Prija im pored radijatora.
                  Dodirnuo si nesto sto verovatno nisi znao: stabilnost porodice u inostranstvu.

                  Da odes u bilo koju kucu stranaca u Japanu, ma kako dobro bili placeni i firme im placale skup stan ili kucu, prva stvar koja se primeti - nema biljaka. Ni dnevnih. Kao da kampuju u svojoj kuci.
                  Sutra, onaj koji ih je poslao, moze da ih povuce ili izgubi, kao pione na sahovskoj tabli.

                  Kao sto sam tebi pokazivao dnevne slike iz kuce, tako kolege koje su bile u Japanu na tom debelom "expat package" ne primete nista drugo nego kazu "znaci zivota".

                  Primete biljke i zivot utemeljen. Ne kao cela porodica na sluzbenom putu sa iznajmljenim namestajem (koji firma placa). Uglavnom su Raytheon, Lockheed Martin, Boeing. Zive bez pojma gde su i zasto su tu. Smraceni, stalno zive na oprezu sutra ce da ih vrate nazad ili otpuste (pola njih je sa luksuza otislo u nezaposlenost).

                  To sto ti mas cvet ili dva u svom domu i svojoj stabilnosti, rado bi oni menjali za botanicku bastu ciklama. Nemoj da mislis da nesto mrsavo pises.
                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

                    Banja, hotel, Nakatsugawa Onsen



                    a u njemu - svi bosi. Banja, na prilazu, kisan jesenji dan. Unutra i sluzbenica i gost u carapama.




                    To je masovna pojava - na ulazu se obuca stavi u sanduce i unutra se ide bos ili u carapama. U restoran na veceru isto. Gosti koji tu spavaju imaju kimona i platnene papuce.

                    Nije to ljudima novo: svi su u skoli proveli 12 godina bez obuce u zgradi, djaci nose samo "unutrasnju obucu", kao lake patike ili "baletanke".
                    Azija, moja dežela.

                    Comment

                    • onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1221

                      Danas je 29 Novembar !

                      Bivši Dan Republike, zemlje,u kojoj sam proveo detinjstvo, mladost, školovanje...

                      Na taj dan su se dobijale pionirske marame sa kojima se ovi mladi , danas, ismevaju.Kažu bili smo kao u Severnoj Koreji.Ali se čude npr. našem znanju matematike iz tog vremena.

                      Bila su dva neradna dana.
                      A Beograd tada- sablasno prazan.

                      Odlazilo se u unutrašnjost .

                      A tamo-svinjokolj.

                      Danas me ova slika podseti na to.

                      Radnik nam jutros doneo čvarke i sirovu kobasicu.
                      Takav je red.

                      Click image for larger version

Name:	20161128_100019-1.jpg
Views:	1
Size:	39.1 KB
ID:	17726

                      Bio mu svinjokolj za vikend.
                      Oni, retki, koji to još imaju.

                      A , ranije, na taj 29.11. sam uvek morao doći da pomognem.
                      Ustajalo se rano.
                      A u svakoj kući se klalo bar dve svinje.
                      A uveče jela od svinjetine, pijanka, brojna familija...
                      I zabrinuti komentari mog dede kako ću ja to raditi u budućnosti jer na meni ostaje kuća.

                      Da je deda mogao da vidi budućnost pao bi u nesvest jer bi video ovo.

                      Moja ulica.

                      Click image for larger version

Name:	2016-09-12 15.38.08.jpg
Views:	1
Size:	57.1 KB
ID:	17727

                      Click image for larger version

Name:	20160912_071449.jpg
Views:	1
Size:	59.8 KB
ID:	17728

                      Travnjaci,cveće,uređene bašte, biciklistička , pešačka staza...

                      Na 3 km. individualnih kuća nema ni jedne svinje, kokoške..
                      Ni glasa ni smrada od svinja.
                      Ali zato svaka kuća ima psa i to fine rase.
                      I šetači koji vode te kućne ljubimce u obližnje izletište.

                      A vremenski razmak-30 godina.

                      Još je ovo mesto u unutrašnjosti.I zemlja Srbija.

                      Svinja ima samo nešto u predgrađu i selima okolo.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

                        Nekad je bilo 70% stanovnistva farmeri. Danas 5% proizvodi duplo vise hrane nego 70% pre 100 godina, tako su i nestale svinje i kokosi iz dvorista.

                        Nego, mi takvi mesojedi, pa ne znamo (ja sam cuo tek kada sam se iselio iz SFRJ) da se crveno meso nikada ne jede sveze zaklano. Treba da odstoji bar 2 nedelje da hemija u njemu proradi, da se karboni i fiber opuste, da bude meko.

                        "Aged beef" koje je stajalo dva meseca je bar duplo skuplje od sveze govedine. Ova dva komada su bila 598 dinara, to je vise nego duplo skuplje. Poznaju se po tome sti su u celofanu kao voskirana.



                        Ovde je odlezalo + malo suseno (nije dim) 1,280 dinara za 100 grama, govedje



                        Svinjsko je malo jeftinije, 798 dinara





                        Razlika izmedju skupog i jeftinog restorana je u tome: snicla iste velicine je vise nego duplo skuplja jer je to meso odstajalo da bude meko. Na toj skali, isto jelo moze da bude 35 ili 15 dolara.
                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1221

                          Originally posted by yoyogi View Post

                          Nego, mi takvi mesojedi, pa ne znamo (ja sam cuo tek kada sam se iselio iz SFRJ) da se crveno meso nikada ne jede sveze zaklano. Treba da odstoji bar 2 nedelje da hemija u njemu proradi, da se karboni i fiber opuste, da bude meko.
                          Prvi put ovo čujem !
                          Naprotiv.Mislio sam da je sveže kvalitetnije.
                          To da su crvena mesa manje zdrava od npr. ribe je opšte poznato.
                          Čuo sam ,isto, da svinjsko meso podstiče agresivnost kod ljudi.
                          Zatim , da prilikom klanja životinja luči jak hormon u meso.Ali zato se sada , u klanicama, ubija trenutno , bez mucenja.

                          Ali za ove karbone i fiber - ne znam.

                          Primićemo to " k' znanju".

                          Imaš ti tu kredit kod mene.

                          Naprimer, letos, na jezeru, dok sam plivao, pojavi mi se kiselina, pa onda udari u grlo.
                          Pomislim nešto sam loše jeo, pomešao kako ne treba...
                          Ali sutra opet a promenim jelo...
                          Onda dok plivam setim se da si uvek naglašavao da posle dobrog bufeta nema plivanja već se ide na neku ekskurziju.
                          Nije da nisam znao, da nije dobro plivati punim stomakom
                          ali nisam očekivao takve probleme.
                          I onda to promenim.Jedem ranije i nije više bilo problema.

                          Nego, nešto su mi žestoke cene mesa u Japanu.
                          Mislio sam da je greška i da je to za kg. a ne 100 g.

                          Kod nas je kilogram onog vrata oko 500 din a tamo vidim
                          798 din(yena) za 100 g.

                          Pa to je 16 puta skuplje !

                          Kaze mi ženina sestra da u Japanu nije uspela da proba Kobe govedinu.To se mora čekati, najaviti.A da ne pričam o ceni.

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

                            Nije greska za cene mesa u Japanu. Ove cene koje si video jesu za 100g (na slikama su). To je "aged meat", ostavljeno da saceka svoj najbolji dan za jelo.

                            Meso kao u nasim radnjama kosta kao u Srbiji i ono je glavno.

                            I ja sam prvi put cuo u Australiji (velikom izvozniku mesa) da crveno meso treba da odstoji bar 2 nedelje. To proizvodjaci ne vole jer im zamrzava kapital ulozen u proizvodnju.

                            Za plivanje ili bilo koju aktivnost, nista jela i pica 2 sata pre toga.
                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

                              Originally posted by onnut View Post
                              Kaze mi ženina sestra da u Japanu nije uspela da proba Kobe govedinu.To se mora čekati, najaviti.A da ne pričam o ceni.
                              Ne znam sta je to bilo. Ima gde god hoces, ljudi ne navaljuju jer je skupo, to samo za izuzetne prilike.

                              Ima moj post ovde.
                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

                                Na mojoj biciklistickoj stazi u Moricoro Park, Nagoya, stoji upozorenje da divlje svinje mogu da ti izadju na put.



                                Pa jeste, to je ostala priroda i suma, ova staza napravljena kroz nju. Valjda bicikli ne uznemiravaju faunu.

                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X