Stvarno,nedeljama/mesecima,kako pogledam,te temperature u Nagoyi su 35+.
Da li je to ove godine ekstreman talas ili je to uobičajeno u ovo doba godine?
Gledam nešto,I Nagoya i Valencia ( gde trenutno boravi ćerka) su na približnoj geografskoj širini,oba grada na moru.U Valenciji su temperature 30-35 C, ali ne žale se na vrućinu već na prljavo more.
Verovatno je veća vlaga u Nagoyi pa to pogoršava osećaj.
Stvarno śta raditi po toj vrućini?
U poslednjim postovima lepo si ,i koncizno, odslikao i opisao taj osećaj vrućine i śta raditi tada?
I Nagashima bazeni ,i ova Laguna,i japanske plaže.
Kad sam se već preneo u tu atmosferu, tamo, pomislio sam da bih ,otišao na osveženje u šumu na onu planinsku reku, a ti onda izbaciš i taj post.
Sad mi jasan onaj post o klima uređaju kao najboljem prijatelju u tim uslovima .
Treba pripaziti i na zdravlje.
Kad je tako možda je i bolje ostati u stanu u prijatnom.
100 € do Lagune, 40 km, još i hrana i piće, nije jeftino.
U lokalu,ovde, moj prijatelj,penzioner ( mala penzija oko 35.000 din,neoženjen,nema dece), dolazi svakodnevno,popodne, na ono jezero, 20 km od kuće.Kaže, potroši 2 l goriva,ulaz se ne plaća,ne jede,jeo je kući..Provede prijatan dan u plivanju/razgibavanju,sunčanju( ako nije pretoplo),ćaskanju i na vazduhu,bez velikih troškova.
Tako bi i ti da si sada u BKK i da su takve vrućine.Osveženje u bazenu,nema troškova,ulaznica,putarina,hrana u stanu ili sa okolnog štanda.
Prijatelj Murat zavisi iz kog je dela Turske.
U Antaliji ,imaju moji postovi na ovom forumu, temperature su u ovo doba 40-50 C,nema šanse da se može ići bos po pesku.
Napravi mi zazubice i sa onim njegovim kebabom.
Juče sam morao konzumirati šunku a danas ću lokalni kebab,dobih ideju.
Da li je to ove godine ekstreman talas ili je to uobičajeno u ovo doba godine?
Gledam nešto,I Nagoya i Valencia ( gde trenutno boravi ćerka) su na približnoj geografskoj širini,oba grada na moru.U Valenciji su temperature 30-35 C, ali ne žale se na vrućinu već na prljavo more.
Verovatno je veća vlaga u Nagoyi pa to pogoršava osećaj.
Stvarno śta raditi po toj vrućini?
U poslednjim postovima lepo si ,i koncizno, odslikao i opisao taj osećaj vrućine i śta raditi tada?
I Nagashima bazeni ,i ova Laguna,i japanske plaže.
Kad sam se već preneo u tu atmosferu, tamo, pomislio sam da bih ,otišao na osveženje u šumu na onu planinsku reku, a ti onda izbaciš i taj post.
Sad mi jasan onaj post o klima uređaju kao najboljem prijatelju u tim uslovima .
Treba pripaziti i na zdravlje.
Kad je tako možda je i bolje ostati u stanu u prijatnom.
100 € do Lagune, 40 km, još i hrana i piće, nije jeftino.
U lokalu,ovde, moj prijatelj,penzioner ( mala penzija oko 35.000 din,neoženjen,nema dece), dolazi svakodnevno,popodne, na ono jezero, 20 km od kuće.Kaže, potroši 2 l goriva,ulaz se ne plaća,ne jede,jeo je kući..Provede prijatan dan u plivanju/razgibavanju,sunčanju( ako nije pretoplo),ćaskanju i na vazduhu,bez velikih troškova.
Tako bi i ti da si sada u BKK i da su takve vrućine.Osveženje u bazenu,nema troškova,ulaznica,putarina,hrana u stanu ili sa okolnog štanda.
Prijatelj Murat zavisi iz kog je dela Turske.
U Antaliji ,imaju moji postovi na ovom forumu, temperature su u ovo doba 40-50 C,nema šanse da se može ići bos po pesku.
Napravi mi zazubice i sa onim njegovim kebabom.
Juče sam morao konzumirati šunku a danas ću lokalni kebab,dobih ideju.
Comment