Foto za danas, 2025

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1281

Stvarno,nedeljama/mesecima,kako pogledam,te temperature u Nagoyi su 35+.

Da li je to ove godine ekstreman talas ili je to uobičajeno u ovo doba godine?

Gledam nešto,I Nagoya i Valencia ( gde trenutno boravi ćerka) su na približnoj geografskoj širini,oba grada na moru.U Valenciji su temperature 30-35 C, ali ne žale se na vrućinu već na prljavo more.
    Verovatno je veća vlaga u Nagoyi pa to pogoršava osećaj.

Stvarno śta raditi po toj vrućini?

U poslednjim postovima lepo si ,i koncizno, odslikao i opisao taj osećaj vrućine i śta raditi tada?
    I Nagashima bazeni ,i ova Laguna,i japanske plaže.

Kad sam se već preneo u tu atmosferu, tamo, pomislio sam da bih ,otišao na osveženje u šumu na onu planinsku reku, a ti onda izbaciš i taj post.

Sad mi jasan onaj post o klima uređaju kao najboljem prijatelju u tim uslovima .
    Treba pripaziti i na zdravlje.
    Kad je tako možda je i bolje ostati u stanu u prijatnom.

100 € do Lagune, 40 km, još i hrana i piće, nije jeftino.

U lokalu,ovde, moj prijatelj,penzioner ( mala penzija oko 35.000 din,neoženjen,nema dece), dolazi svakodnevno,popodne, na ono jezero, 20 km od kuće.Kaže, potroši 2 l goriva,ulaz se ne plaća,ne jede,jeo je kući..Provede prijatan dan u plivanju/razgibavanju,sunčanju( ako nije pretoplo),ćaskanju i na vazduhu,bez velikih troškova.

Tako bi i ti da si sada u BKK i da su takve vrućine.Osveženje u bazenu,nema troškova,ulaznica,putarina,hrana u stanu ili sa okolnog štanda.

Prijatelj Murat zavisi iz kog je dela Turske.
    U Antaliji ,imaju moji postovi na ovom forumu, temperature su u ovo doba 40-50 C,nema šanse da se može ići bos po pesku.

Napravi mi zazubice i sa onim njegovim kebabom.
    Juče sam morao konzumirati šunku a danas ću lokalni kebab,dobih ideju.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4762

Ovo je peta godina ekstremnih letnjih temperatura u Japanu. Jul, avgust, septembar. Danas je 8. septembar 2025, opet je 35C. Proizvodjaci piva trljaju ruke - svaki dan sa svakim stepenom iznad 30C njima znaci prodaju od milion boca piva vise dnevno. Pa se to pomnozi sa 5 (za 35C) a pogotovo preko 35C, cega je bilo svaki drugi dan. Pa jos to pomnoze sa 90 dana.
      Zato i mislim da te mesece provedem u Thai, malo manje je vrucina a vecernji pljuskovi pomazu.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4762

Strana Japana prema Koreji, 350km od nas. Tottori (vikend 7-8 septembar 2025). Pescane dine. Bice vise na posebnom topiku, postojecem od ranije.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4762

QANTAS QF1 (Sydney -London, preko Bangkoka). 23. septembar 1999. Pretrcao pistu, po oluji, Don Mueang airport, Bangkok (taj aerodrom je nasledio Souvarnabhumi, novi, 2006, sada je isto prometan, low-coasteri ga koriste).

Tu dolazi u igru da avio kompanija (Qantas) nije otpisala avion, VH-OJH, Boeing 747-438). To bi joj snizilo bezbednosni rejting. Aparat je popravljen (avio forumi kazu da je kostalo maltene kao novi avion, 350 miliona dolara.

Ono sto se zaboravilo, tadasnji CEO Qantas, James Strong, je licno otisao u Bangkok i vratio se bas tim avionom u Sidnej, 10 sati leta.

Vidjao sam posle taj avion (VH-OJH) na liniji Sydney - Los Angeles, radio je kao normalan do 2012 (jos 12 godina).
          Retko ko je znao da je to bio bas taj aparat.

Detalji, Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Qantas_Flight_1

Comment

Working...
          X