Foto za danas (2015).

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Nagoya station, najveca na planeti (po povrsini) ima ovaj Gold Clock gde se ljudi nalaze. Ovo je bilo u 10 ujutro, uvece je mnogo vise "cekaca"

Na 50 metara od stanice, pivska basta. Zgrada iznad je skola za dizajn

Nema cirkatora, zatvoreno. Probaj da dodjes uvece, red cekanja

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Ispada, nekima kako god da su atraktivni, nauka oko otvaranja suncobrana je bas to - nauka.

Mucile su se ove devojke

Kada sam prosao pored njih, cujem ih, Kineskinje. Mada sam mogao da pretpostavim da nisu Japanke, da su se previse odenule za modu a ne za vrucinu.

Ovako to treba, suncobran samo ga otvoris - i radi

Ironija je - ti su suncobrani napravljeni u Kini, istina, na japanskim masinama.

A vrucina je bila teska (38C) i vlazna (80%). Deca se rashladjivala na "misterima,

Azija, moja dežela.

Comment

• Drezik
        Junior Member
        • Jul 2014
        • 3

Upitanju je Sulfinija , ne petonija. Click image for larger version

Name:	DSCF0412.jpg
Views:	1
Size:	74.5 KB
ID:	17210

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Originally posted by Drezik View Post
          Upitanju je Sulfinija , ne petonija. [ATTACH=CONFIG]611[/ATTACH]
          Nisam ni znao sta da googlam. Sada vidim da je to podvrsta petunije, da je rod duvanu i ljutim paprikama. Nisam pojma imao.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Totoro House: decja posla ili za sve generacije?

Totoro House, u Moricoro parku pored Nagoje, poznatija je kao Satsuki and Mei House, na svakih pola sata je poseti grupa od 60 turista. Oni sa belom znackom idu unutra 15 minuta, sa plavom znackom od spolja. Onda se promene.

Ma kakvi, ove devojke su kasnim 20-im i uzivaju kao deca

Na istoj toj verandi junakinje crtanog filma (Satsuki i Mei, dve sestre) jedu "mochi", princane kolacice sa ocem i susedima

Kuca je preslatka, rado bih ziveo u njoj

Pogled u ocevu (profesor antropologije) radnu sobu

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Magome, istorijsko selo u Kiso dolini.
              Na mestima gde su guzve, psi ne mogu da se vode da hodaju sami, uplitali bi se prolaznicima u noge, neko da ih nagazi oni ujedu. Ima i znak da se kucni ljubimci moraju nositi u rukama. To nije lepo na duze vreme pa su ovi lepo kupili kolica.

Sada njihov pas moze da uziva kao grof, da ga vozaju, hrane i napajaju. Jos unutra ima i ventilator na baterije pa mu na 35C lepse nego vlasnicima.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Dan za najvecu guzvu u Nagashima Pool.

Bilo je mozda 45 hiljada posetilaca u kompleksu bazena. Na svakih 50 minuta, svi napolje, 10 minuta. Treba tu masu izvuci i obaviti inspekciju za tako kratko vreme. Sreca da su Japanci disciplinovani i to ide dosta lako:

Dok ovaj spasilac pazi da neko ne prekoraci vodenu liniju dok ronioci sa snorklama vade ispale naocare i otpale flastere

Ova devojka-spasilac nadgleda operaciju i njoj se donose stvarcice ispale ljudima dok su uzivali u talasima bazena. Sve ide u korpu "izgubljeno-nadjeno", svako nadje sta mu nedostaje

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Ovo se retko vidja, Kourankei klisura, Toyota City.

Da neko nosi gumene camce na to mesto

to je retkost.

Planinska reka, 35C vrucina a voda 22C. Pravo osvezenje, besplatno, nikakvo cudo da je masa dosla da provede nedelju bas tu

I mi smo je proveli sa njima

Voda je cista da moze da se pije

Osvezenje je na nivou

Porodice, pa i ekipe dolaze

Da podsetimo, to mesto ide po svetskim TV kanalima i po stampi kada dodje jesen, ima divne jesenje boje

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Hinoki, japanski cempres, visokokvalitetno drvo, endemsko za centralni Japan. Pogotovo ovde, Kiso dolina, gde je najkvalitetniji.

Toliko je jako i kvalitetno drvo da gradjevine od njega traju 1,000 godina. Zbog limunastog mirisa, stetocine ga nasiroko obilaze. Nekada su bili proglaseni Shogunovim vlasnistvom i onaj ko ga takne, gubio je glavu, kao u ovom slucaju:

Potkorica je bila dobra za fitilj puske kremenjace

Uhvatili su ga i onda je nayebo. Prvo paradiran vezan kroz sela

Pa onda obezglavljen, porodica u prvom redu

Kako je onda na prvoj slici doslo do onako masovne sece tako cenjenog drveta, stabla na njoj su verovatno 500-600 godina stara?

Namenski, da se grade objekti od velikog religijskog (kao hram Ise Jingu) ili istorisjkog znacaja (kao ova palata uz Nagoya Castle).

Sve je hinoki, bas iz Kiso Valley

Od njega se prave i razni predmeti, cak i kade,koje traju generacijama

Ko je mislio da za to drvo nikada nije cuo, setice se da je video ove kuglice koje se stavljaju u ormare da drze moljce na odstojanju. To je taj hinoki, limunkasti miris od kojeg se insekti useravaju.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Po vrucini, letnji kimoni (yukata) su cesta pojava, pogotovo vikendima.

Standardno naglasavanje lepote zenske figure, ima ih da se kupe svugde, ovo je robna kuca blizu mene, kostaju 20-30$

Ovo dvoje mladih se obuklo u yukate i naslo da ide na yukata festival, Hikone, ima na Japan - leto sa 10 fotografija.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Hikone Castle, jedan od 12 u originalnom stanju i jedan od samo 4 deklarisanih kao nacionalno blago.

Unutra, da se ide po spratovima, izuje se, obuca u kesu (koja se dobije na ulazu) a stepenice su maltene kao merdevine, 80 stepeni nagib. Svi nose kesu sa obucom u jednoj ruci, jednom se pomazu pa kada naidje turisticki autobus, treba pola sata da se popne.

Ovo sam pisao kao trik da se napadaci uspore: nema prave ulice kojom mogu da se zalete i jurnu na zamak. Skretanja, lakat krivine, bez razloga, moglo je da bude pravo. Eto zasto nije

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Himeji Castle, iz 1333. godine, najveci, najlepsi, najposeceniji. Na listi UNESCO.

Radnim danima, posetioci su, mozda 80% - skolska deca. Po masovnosti, reklo bi se ekskurzije iz celog Japana.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Kyoto, uza sam hram Fushimi Inari, stoji ova cudesna zgrada. Googlao sam, google maps, nisam uspeo da odgonetnem sta je. Ne bi be iznenadilo da je neki verski objekat, u smislu uprave ili tako nesto.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Evo i jesenjeg piva za 2015. Tacno na 1. septembar. (Bozicne dekoracije pocinju 1. novembra).

Asahi, moje omiljeno, da pijem pivo kod kuce ne verujem da bih osetio razliku izmedju "letnjeg" i "jesenjeg"

U prolece, pojavese ovako konzerve piva i pakovanja oslikana cvetom sakure. Sta s edesava: od 1. marta do 31. avgusta, sadrzaj alkohola u pivu se smanji sa 4.6 na 4.2%. U jesen se, kao sada, to vrati na normalu, 4.6% i kao "jace jesenje pivo".
                              Ovako dekorisana pakovanja i konzerve se rasprodaju za 2-3 nedelje i posle je sve standardno, I u prolece i u jesen.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

70. godina od zavrsetka 2. Svetskog rata, obelezena je u Kini velikom vojnom paradom. Verovatno ste videli vise puta na TV.

Ono sto oni (Kinezi) ne isticu i sto nije mnogo poznato: Paradu prave Komunisti, koji se nisu borili protiv Japanaca. Borili su se njihovi zakleti neprijatelji, Kuonmintang, "Nacionalna Partija", pod vodjstvom Chang Kai Seka. Oni isti koji su izgubili u gradjanskom ratu protiv Mao Ce Tunga, posle 2. Svetskog rata i pobegli na Tajvan, i danas se to oseca. Cuvena "Cetvoroclana Banda".

U Kini se danas prodaje sladoled sa likom streljanog japanskog generala, Hideki Tojo. Sa sve cvikerima i brkovima:

Ne bi mi palo na pamet da to kupim.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X