Foto za danas (2015).

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Genki_des
    Senior Member
    • Aug 2011
    • 771

Shinjuku stanica, Tokyo.

Najmocnija organizacija u Japanu, Japan Agriculture (JA), je stavila ovakve stubove za promociju lokalnih poljoprivrednih proizvoda (u strahu da ce im pakt o slobodnoj trgovini ugroziti polozaj).

Ako se uz neki stub nasloni mobilni telefon, ima mesto oznaceno, moze da se kupi ta povrcka i da se isporuci na adresu iz mobilnog,

(Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
    She makes me see.
    My woman from Tokyo,
    She's so good to me"

Deep Purple
    Woman from Tokyo
    "Who do we think we are", Album
    EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Nagoya, Nagashima Resort, aquapark.
      Parking za decja kolica, stotine.

Jos ima i "parking attendant" da kolica slaze i pravi mesto za novodosle (zaokruzeno)

Guzva jeste, opet manja nego pre 2 nedelje

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Danasnja slika je sa pirincanih polja u predgradju Nagoje.
        Pirinac sazreva, zetva je za 2 nedelje. Jedna njiva je zrelija od druge, razlicite sorte a opet istog, japanskog pirinca koji se drzi zajedno kada je skuvan i moze da se jede stapicima.

Ruralna sredina a u pozadini je high-tech DoCoMo toranj mobilne telefonije, 60 miliona pretplatnika koji prave mesecni racun u proseku 60 EUR. Od toga su telefonski pozivi samo 5%. Sve ostalo je "add-on" sto su provajderi smislili, ukljucujuci i mini serije gde epizode traju po 3 minuta. Tako je vec 15 godina.

Gazda svega, pirinac, u klasu. Jedna njiva ove velicine daje 4 tone pirinca, dovoljno da 10 porodica ima vise od 1kg dnevno za godinu dana.

Moje domacinstvo trosi 5kg pirinca na dve nedelje i jede se svaki dan, bar jednom dnevno, svi.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Kusartsu, Biwa Lake Aquarium. Slatkovodna riba. Deca gledaju ovu veliku

Ima je preko 2 metra

To je ono sto mi zovemo "keciga". Ova je bajkalska, jedna od najvecih. Nema krljusti nego plocice, nema kosti nego samo trouglastu kicmu, fosil koji je nekako opstao do danas.

Zivi u mulju, ne gleda (na toj dubini reke se nista ni ne vidi), usisava sta stigne i tako se hrani.
          Ne moze da se upeca, ne vidi udicu i mamac, jedino slucajno. Mrezom, moze.

Kod nas je bila cenjena jer je masnija, nema kostiju i jako ukusna. Nase, dunavske, su bile ne vece od podlaktice.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Yebisu, ime ovog piva ce tesko zaboraviti neko ko je ovo procitao.
            Mada su sva japanska piva vrhunskog kvaliteta, ovo je po mnogima nabolje od najboljih.

Pogotovo kada je toceno. Nesto kao Samuel Adams u Americi ili Cascade u Australiji.

Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
              Senior Member
              • Aug 2011
              • 771

Nova bolnica, Aichi Prefectural Medical University Hospital. Jedna od deset.
              Uz nju, stoji stara zgrada iste namene i iste bolnice.

Rusi se ta bolnica, mozda 30 godina stara, jer ima nova, ista. Vidi se na slici (levo) da su, ruseci je, vec stigli u njenu utrobu

(Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
              She makes me see.
              My woman from Tokyo,
              She's so good to me"

Deep Purple
              Woman from Tokyo
              "Who do we think we are", Album
              EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Vrlo ukusno japansko grozdje, Kyoho, sazreva ovih dana. Prosla nedelja, "berba". Plati se ulaznica i jedes koliko hoces.

Vinova loza ne voli japansko vulkansko tlo, zato je japanska vinska industrija jedva vredna pomena. Ali za jelo, majstori su. Japanci su, eksperimentisuci, pronasli kako da grozdje bude "seedless". U tome danas uziva cela planeta.

Raste "odozgo na dole", ne kao cokoti nama poznati.

Svaki grozd je individualno upakovan u, sa jedne strane providnu foliju, sa druge porozni papir.

U vinogradu, zabava za decu u potoku : vlasnik pusti zlatne ribice u vodu i deca ih hvataju rukama

Ovaj malisa je uhvatio jednu

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Fukui prefecture,

vidikovac za slikanje tek vencanih. Bilo je rano pa jos nisu stigli sa formalnosti

Ribarska sela

Ove dve devojke stoje uz nesto sto je kao govornica

To je "spomen ploca" osobi koja je "osvestala" ovo mesto.

Firma za vencanice i ostalo sto uz takve svecanosto ide, zove se bas tako kao na ploci, po imenu vlasnice, Yumi Katsura.

Cedulje sa zeljama za srecan brak.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Japansko grozdje, puce kao sljiva

Japansko grozdje, Kyoho, puce je kao sljiva. Evo mi ga na stolu, i grozdje i sljive.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Suzuki kombi, pretvoren u mobilni restoran lake, vasarske hrane, Moricoro park, Nagoya.

Obojen je i podseca na VW kombi iz 60-ih proslog veka, hippy times

Ima cak i "trepuske" na farovima

Vidi se logo, kao da je VW a nije. Kaze "Vintage Van" a opet je ocigledno inspiracija dosla od VW kombija. Japan je striktan oko Intelectual Property i ovo niko ne bi smeo da uradi na svoju ruku.
                      Po svoj prilici, auto je proizveden pre 2011. do kada je VW imao 19% suvlasnistva u Suzuki Motors. Onda su VW najurili, previse se petljao u posao i strategiju Suzuki firme. Ovo je relikt iz doba ljubavi.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Od danas, u Moricoro parku, Nagoya, ima izlozba Ghibli filmskog studija.
                        (Japanci ga izgovaraju "Dzibri")

Bili smo prosle subote, red je bio 40 minuta. Danas sam prosao, mnogo gore

Dva sata cekanja da se udje i unutra vide filmski plakati i rekviziti (ne sme unutra da se slika), sve traje 10-15 minuta (zbog guzve).

Japanci su odrasli uz njihove filmove. Bilo ih je bar 100, moja cerka je znala 5. Njena drugarica 20. Njen otac - svih 100.
                        Ko je i stariji, gledao je te decje filmove uz svoju decu ili mozda i unucad.

To ti je kao da Japanac dodje u neki nas muzej filmova i nema pojma sta je "Salas u malom ritu", "Poletarac" i sve ono sto Srbima i srpskoj deci nesto znaci. Tu se vidi razlika, ko ima koji oslonac, u drugoj kulturi.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Da izbegnem saobracajne guzve za praznike, ovih dana sam isao biciklom u krugu od 20km.

Moricoro park, biciklisticka staza, nekome se desila nesreca, ova zena je nekako pala sa bicikla. Odmah je dosla pomoc, covek u zelenoj majici je staff, crvena torba mu je prva pomnoc, zalepili joj flastere (na je ova u beloj kapi)

Bicikl, ode na kamincic, nije za voznju

A stali su da vide Totoro house, iz crtanog filma

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Ovo mora da mi je bilo jedno od prvih iznenadjenja po dolasku u Japan: radnje izlazu obe cipele odjednom, cak i kada su napolju. Ovo je lanac radnji, samo obuca

Ove nisu skupe ali isto tako je i kada jesu

Kroksice

Patike za matorce, idu uz stofane pantalone

Znaci, za 12 godina ovde, drustvo nije skliznulo na stranu kriminala, sve je isto i pouzdano kao i pre.

Ima ovde moj post o izlaganju robe, cipela, alkohola, svega.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Devojke uzivaju u polju jesenjeg cveca, Cosmos

Ima ga svugde, sada mu je vreme pa do kraja oktobra. Lokacija je Nabana no sato, park sa poljanama sezonskog cveca, menaj se svaka 3 meseca.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Pred-jesenja scena iz Nabana no sato. Iako je jesen kalendarski, jedva da se vidi po rastinju.

Jedno od mesta spektakularnih jesenjih boja je i ovo (jos je zeleno):

Ne znam da li se na vasim ekranima vidi da su u vodi ribe.

To su Koi, ukrasne ribe, rodjaci lososima. Simbol plodnosti i snage.
                                Ako se ne vidi, mogu da vam kazem da je riba u slici velicine noge (od butine pa na dole) odraslog coveka, Mozda 1m.

Isto mesto, po noci

Tu idemo svaka 3 meseca, kako se menja cvece i godisnja doba. Pola sata od nas, kolima.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X