Farma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Tu, uz plantaže kupusa Gunma Prefecture, ima mešovito i poneka njiva druge kulture. Valjda da drži izborom pčele zainteresovane, da praše.

Boranija, nikada nisam znao kako se uzgaja.

Prvo sam mislio da je cveće

Nije cveće, to je boranija

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Nagoya, Seto, požnjeven pirinač još pre mesec dana. U pozadini kontura Mt Sanage (612m)

Kao požar iza seoskih kuća. Tu se montirala i IKEA 2017.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Japan, Aichi Prefecture, Gamagori. Branje dinja. Plantaza je za pomorandze (na otvorenom), jagode, dinje i grozdje. Sada je vreme dinja.
        Veliki biznis, stalne procesije turistickih autobusa i individualaca sa kolima. Njihov minibus te odveze(5 minuta) do plantaze.

Video sam to i pre u Japanu, da se uzgajaju kao visece

Jedina veza sa tlom je glavna zila koja ide u centralno navodnjavanu i djubrenu osovinu

Dobiju se makaze da se odesce. Moze jedna dinja da se ponese kuci.

Kazu oni, dinja ne moze da se jede dok joj "pupak" ne omekne, 7 dana.

Ponese se ovako upakovana

Ima gotovih da se tu kupe, koje su odlezale. 2,800 dinara. Cela tura, sa jos dve kriske u restoranu da se pojedu, 2,980 dinara.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Japan, Okazaki, farma borovnica (blueberries) 35km od nas. Bili smo i pre, im apuno tih farmi. Sve njihova proizvodnja, 7dl njihovog soka od borovnice soka kosta 2,000 dinara.

Ulaz je 4,000 dinara, da pojedes koliko hoces. Mozes da naberes 100g, plati se 1,000 dinara extra, kao i u supermarketu.

Uzgajaju ih iz ovih keramickih cupova

Ima ih 50 vrsta, to nisam znao, svaki cup ima cedulju koja kaze koja je vrsta. Ova je "Swiss man":

Mozes da jedes koliko hoces ali posle jedne shake ti postane dosta pa jedes jer mozes

Na reklami su neka velicine kao nekadasnje kovane "petobanke", nij eih bilo, mozda kasnije stizu.
          Azija, moja dežela.

Comment

Working...
          X