U "Poletu", ribljem restoranu u Beogradu, gde sam kao student isao na girice i fantastican hleb, najskuplje jelo je bilo zubatac.
Nikada ga tamo nisam probao, nisam imao para. Ako su girice i hleb bile 30 novcanih jedinica, zubatac je bio 220.
Malo je poznato da je bas taj restoran u Beogradu ("Polet" a poznatiji kao "Dalmatinski podrum") imao najsveziju mogucu ribu, bolju nego bilo koja skuplja mesta.
Imali su 3 svoje ribarske barke u Istri i svaki dan je 6 hladnjaca sa ribom na ledu (u gajbicama, ne zamrznutom) islo iz Rovinja za Beograd.
To je propalo sa ratovima 90-ih. Ne znam kako je sada, ako neko zna, neka kaze.
To sto nekada nisam mogao da si priustim, sada, to je uobicajena svakodnevna riba. Sve na slikama na stolu je nekih 8EUR.
Spremanje traje 10 minuta. Pocinje ovako, od zasecene ribe:

U tiganj. Ima belog luka:

Kompletan rucak, kod kuce:

Jede se ovako: odvoji se meso (rukama) i stavi u kasiku. U kojoj je zahvacena ljutina i sos. Na to se doda pirinac:

Ni ova supa od povrca nije naivna. Moze da bude jelo sama po sebi. Daikon repa, sargarepa, pecurke, celer. Zelene peruske su korijander (dolazi na kraju, pospe se preko, ne kuva se):
Nikada ga tamo nisam probao, nisam imao para. Ako su girice i hleb bile 30 novcanih jedinica, zubatac je bio 220.
Malo je poznato da je bas taj restoran u Beogradu ("Polet" a poznatiji kao "Dalmatinski podrum") imao najsveziju mogucu ribu, bolju nego bilo koja skuplja mesta.
Imali su 3 svoje ribarske barke u Istri i svaki dan je 6 hladnjaca sa ribom na ledu (u gajbicama, ne zamrznutom) islo iz Rovinja za Beograd.
To je propalo sa ratovima 90-ih. Ne znam kako je sada, ako neko zna, neka kaze.
To sto nekada nisam mogao da si priustim, sada, to je uobicajena svakodnevna riba. Sve na slikama na stolu je nekih 8EUR.
Spremanje traje 10 minuta. Pocinje ovako, od zasecene ribe:

U tiganj. Ima belog luka:

Kompletan rucak, kod kuce:

Jede se ovako: odvoji se meso (rukama) i stavi u kasiku. U kojoj je zahvacena ljutina i sos. Na to se doda pirinac:

Ni ova supa od povrca nije naivna. Moze da bude jelo sama po sebi. Daikon repa, sargarepa, pecurke, celer. Zelene peruske su korijander (dolazi na kraju, pospe se preko, ne kuva se):

Comment