Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

    #31
    U naciji nenaviknutoj na hamburgere, bude i ovakvih ekstrema.

    Bio je decji rodjendan u kuglani, deca su prvo imala takmicenje, mnoga po prvi put videla kuglanu.

    Onda, rucak. Ovako veliki hamburger (deca su iz internacionalne skole, ukljucujuci i nekoliko japanskih).



    Ovde ih spremaju :




    Pa ih dovoze:





    Spremno za jedenje:




    Seche se kao torta, po obroku je kao Big Mac uvecan za 20%, toliko je sledovanje. Nijedno dete nije pojelo sve.


    Azija, moja dežela.

    Comment

    • yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

      #32
      Nepalski restoran, danas, neugledan ali je klopa super.





      Shis kebab & nan, plus curry:







      Na zidu slike, ima i Lumpini , rodno mesto Bude, to je ona najgornja.

      U kadru je i reklama za pivo, nepalsko, "Gorkha".





      Kupio sam 2 boce pa cirkam kod kuce:





      Posle pogledam, to "Gorkha beer" je u stvari, Carlsberg.

      Gurke, to je narod u Nepalu, poznati kao odlicni vojnici. Ko se seca, oni su nekako usli i na Kosovo 1999.

      Komandant indijske armije, neki general, jednom izjavi: "Ko kaze da se ne plasi smrti, ili je lazov ili je Gurka."
      Azija, moja dežela.

      Comment

      • Som_tum
        Thai:Najlepsa PM na svetu
        • Aug 2011
        • 74

        #33
        Taiwan.

        Ovaj ljuto kiseli kupus stoji na stolu, kao nekad kod nas po birtijama kuvana jaja. Moze da se opise kao koreanski "kimchi". Ovde je kao meze.




        Ovo je glavno jelo, dolazi u paru: Taiwan ramen + chahan (przeni pirinac):






        Posebno je da je ovaj Taiwan ramen dosao iz Nagoye: tu su Kinezi iskombinovali to jelo pa ga preneli i na sam Taiwan.
        If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

        (clone of yoyogi)

        Comment

        • Som_tum
          Thai:Najlepsa PM na svetu
          • Aug 2011
          • 74

          #34
          Ovo je potpuno beznacajno, sto se hrane tice. Namera ovog posta je da ilustrujue kako izgleda ekspres-restoran nivo hrane.

          Dolazi u setu, ceo komplet, zove se po glavnom jelu, ovo je "tonkatsu miso". Braon tecnost u maloj posudi je miso pasta u koju se meso - tonkatsu - umace. Prakticno, to je becka snicla samo isecena u komade zgodne da se jede stapicem.



          Otklopljene posude pokazuju da je u jednoj pirinac, u drugoj miso supa.




          Drugo jelo, za glavno je udon supa.




          Ima raznih stvari po malo, da balansiraju bez obzira koje je glavno jelo.

          Ovakva su jela uobicajena na mestima kojima ugostiteljstvo nije glavna delatnost. Ovo je bio restoran u Muzeju keramike u Seto..
          If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

          (clone of yoyogi)

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

            #35
            Neuobicajeno mesto za klopu. Bolnica Toyota Kosei.




            Ima restoran, pravi






            Za brzu hranu, spremljenu na licu mesta a ne iz 7-11 (koji ima u bolnici), lak rucak iz automata u self-service bifeu:





            Przeni pirinac, "chahan":





            Kuvao se tacno 128 sekundi i odbrojavao. Ovako je dosao upakovan iz masine, sa plasticnom kashikom unutra:










            Neko bi tesko prepoznao da ga je upravo skuvala masina, od nule. Pogotovo podrazumevajuci da iste sastojke koriste i masina i domacica kod kuce.
            Azija, moja dežela.

            Comment

            • Som_tum
              Thai:Najlepsa PM na svetu
              • Aug 2011
              • 74

              #36
              Yakiniku (yaki = peceno, niku = meso).

              To je u Japan doslo iz Koreje, pocetkom 20. veka. Koreanci su dovodjeni da rade kao robovi a crveno meso je u Japanu jos bilo tabu (jela se samo riba i zivina).

              Radnici na poljima, Koreanci, sekli su meso ovako tanko i przili ga na ashovima i motikama iznad vatre. Tanko, da bi se brzo ispeklo jer nisu imali puno vremena. Posle su i Japanci to prihvatili i sada je jedno od omiljenih jela u jeftinim restoranima (tako se i zovu : "Yakiniku").

              Meso dolazi tanko seceno, mozda manje od 1mm. To moze samo masina tako tanko da isece:



              Ovde vidimo govedinu, svinjetinu u piletinu. Koristi se ova visenamenska posuda (bice je i u sledecem postu).




              Evo kako izgleda obrok. Svako dobije miso supu, pirinac i povrce (koje isto moze da se przi sa mesom samo je ovako lakse). Braon tecnost u jednoj zdeli je yakiniku sauce.
              Svako sebi stavi meso u posudu za przenje, 10 sekundi po strani, i peceno je. Pece se svaki zalogaj posebno, na sred stola, to je i porodicni trenutak:



              Tanko je i brzo ide:




              Stipaljkama se uzme iz posude, promulja kroz sos i pravo u usta:





              Da ne ispadne tajni sos, to je u stvari soja sos malo zaseceren i dodat susam u zrnu:


              If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

              (clone of yoyogi)

              Comment

              • Maledivna
                Junior Member
                • Mar 2012
                • 17

                #37
                Da li taj kobe beef moze uopste da se plati? Koliko kosta ,recimo pola kilo tih listova?

                I Yoyogi jedna molba, ali nije za kulinarstvo.

                Napisi malo nesto o Korearncima u Japanu. Nako historisjki.

                Comment

                • yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

                  #38
                  Originally posted by Maledivna View Post
                  Da li taj kobe beef moze uopste da se plati? Koliko kosta ,recimo pola kilo tih listova?
                  Ono 5 postova ranije je bio Kobe beef. To je bilo 60EUR za troje. I njih ima raznih.


                  Ovo u postu ispred nije Kobe beef. To je normalna australijska uvozna govedina. Sve sto ima na stolu, govedina, svinjetina, piletina, povrce, pririnac, miso supa...sve zajedno kosta 10EUR ako i toliko, za ceo rucak. Mesa je negde 600g (sva tri).

                  Ovo je iz radnje, jos i skupa (nabiflani 7-11), 1EUR 100g ove tanko secene svinjetine, tu je negde i ona tanka govedina. To ima po pravim supermarketima jeftinije.

                  Azija, moja dežela.

                  Comment

                  • Maledivna
                    Junior Member
                    • Mar 2012
                    • 17

                    #39
                    Postoji neki japanski kobe beef,koji je neplativ, za taj sam pitala.

                    Da li mladje zene uopste danas ozbiljno i kuvaju ili je sve ovako iz pakovanja i supermarketa?

                    Comment

                    • yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

                      #40
                      Originally posted by Maledivna View Post
                      Postoji neki japanski kobe beef,koji je neplativ, za taj sam pitala.

                      Da li mladje zene uopste danas ozbiljno i kuvaju ili je sve ovako iz pakovanja i supermarketa?
                      Kuvaju, sigurno da kuvaju. U stvari, kad dobiju decu. Dok rade sve je na brzinu.

                      Ovo je najskuplji Kobe beef koji sam slikao, ~30EUR za 100 grama. Video sam jednom i za 50EUR 100g ali nisam imao kameru pa me posle put nije tuda naneo.



                      Mozda ima neki koji ide na aukciju pa dostigne kao ona tuna za novu godinu 600K EUR (2,100EUR po kg) ali to je spektakl i predstava a ne normalna prodaja.

                      Ostatak prebacen na topik "Kobe Govedina".
                      Azija, moja dežela.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

                        #41
                        Red kao na aerodromu. Stubici, redari prave red u spiralu da bi svi mogli da stanu u 2-3 sata red za cekanje:





                        Sta se ceka? Red za restoran Atsuta u Nagoji. Specijalitet ovog restorana je "unagi", jegulja:





                        Ima puno kostiju samo su neprimetne. Fantastican ukus.


                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • Som_tum
                          Thai:Najlepsa PM na svetu
                          • Aug 2011
                          • 74

                          #42
                          Thai: Przeno govedje mleveno meso.

                          1 chen belog luka, sitno iseckan + 1 feferona iseckana, proprzi se u 1 kasiki ulja 1 minut.
                          Doda govedina pomesana sa malo bosiljka i proprzi 2-3 minuta.

                          Na pirinac se stavi przeno jaje na oko.

                          If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

                          (clone of yoyogi)

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4686

                            #43
                            Thai restoran, kraba u omletu sa povrcem.

                            Predjelo. Piletina na stapicu, kriska suvog omleta, spring roll, fish cake, deep fried chicken, supa, salatica:



                            Kraba:



                            Ima tu da se gilja kroz klesta da se dodje do mesa. Bolje je spremljeno kod kuce (postovano ranije ovde), samo meso, ne treba oklop (koji je vise za ukras):



                            Pirinac gore levo, u korpici , je "khao niao", lepljivi. On se prstima "ustine" i uvije u kuglicu kao na levoj strani tanjira. Jede se kao kod nas komadic hleba sa necime (ovde nije zgodno jer je omlet polutecan, to je vise za suve stvari).
                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • Som_tum
                              Thai:Najlepsa PM na svetu
                              • Aug 2011
                              • 74

                              #44
                              Padthai, kucna izvedba. Bolja nego u restoranu.

                              Vide se prawns a ispod ima malih racica, 3 da se nastave dobije se duzina palidrvceta.

                              Boca je "naam pla", fish sauce, to Thai koriste umesto soli. Mala limenkica je ljuta paprika u prahu.

                              If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

                              (clone of yoyogi)

                              Comment

                              • Mekong
                                Ljubim miris napalma u zoru...
                                • Dec 2011
                                • 656

                                #45
                                Pa di ce Mekong nego u svoju kafanu....u Kobeu




                                Nema veze ova riba na ulazu:





                                Vjetnamske nudle, piskote sa mesom...



                                Kako ljuta paprika dolazi.





                                Za japansko trziste ne sme odmah unutra nego kako ko (i ako uopste) voli:


                                Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

                                (clone of Yoyogi, for fun)

                                Comment

                                Working...
                                X