Foto dana iz lokala

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • yoyogi
    replied
    Originally posted by onnut View Post
    Danas u Novom Sadu čujemo od ćerke da u NS ima Thai rolovani sladoled.

    ...

    [ATTACH=CONFIG]4614[/ATTACH]

    Isto ispade kao u Thai.
    I po ukusu.Možda je samo onaj u Thai bio za nijansu "masniji" što verovatno zavisi od masnoće mleka.
    Cena mu je 220 din.

    [ATTACH=CONFIG]4620[/ATTACH]
    Možda su Tajci koristili kondenzovano i unapred zaslađeno mleko iz konzervi? To je jače i masnije, moja žena isto misli. Mada joj je to novo, to nije bilo pre (10 godina) u Thai.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Kad smo kod Novog Sada a još pod utiscima Pariza....prošetali smo (posle sladoleda), po toplom popodnevu, 26 C , i "pravili se" kao da smo u Parizu...

    Na momente smo imali kao pariske fasade..

    Click image for larger version

Name:	20190606_212716.jpg
Views:	1
Size:	40.5 KB
ID:	20477

    ...i crkve..

    Click image for larger version

Name:	20190606_213910.jpg
Views:	1
Size:	23.1 KB
ID:	20478

    ..i arhitekturu i ulični perfomans (Zmajeve dečije igre su ovde)...

    Click image for larger version

Name:	20190606_213947.jpg
Views:	1
Size:	40.2 KB
ID:	20479

    Click image for larger version

Name:	20190606_213350.jpg
Views:	1
Size:	36.0 KB
ID:	20481

    ..i ulične bašte , i kafee...

    Click image for larger version

Name:	20190606_213222.jpg
Views:	1
Size:	46.5 KB
ID:	20480

    Ali razlika je što je i ovakvo kakvo je, ograničeno samo na uži deo grada/centar a Pariz je ceo takav i bolji.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Danas u Novom Sadu čujemo od ćerke da u NS ima Thai rolovani sladoled.

    Ova slika je iz Thai,Ko Samui,ulično spremljeno.

    Click image for larger version

Name:	20190606_215130.jpg
Views:	1
Size:	21.2 KB
ID:	20474

    Pisao sam o tome na tredu ,,Thai 2017" da je to bio ulični novitet i kvalitetan sladoled.

    Svratimo tamo u centru NS,samo što nije kao u Thai na ulici već u objektu.

    I naručuje se kao - "tajlandski sladoled" .

    U Thai ga zovu "rolovani sladoled" ili "stir-fried ice cream" jer zaista postupak je isti, samo što se ne sprema u woku već ledenoj ploči.

    Click image for larger version

Name:	20190606_213608.jpg
Views:	1
Size:	38.3 KB
ID:	20475

    Naručimo isti kao u Thai, od šumskog voća,borovnice..da vidimo koliko će da liči.

    Najpre mleko i slatka pavlaka se prospu po ploči, a na to stavi šumsko voće i onda isti rad špahtlama kao u Thai,mešanje,razmazivanje,brzo smrzavanje,pa struganje rolovanjem.

    Click image for larger version

Name:	20190606_213633.jpg
Views:	1
Size:	34.4 KB
ID:	20476

    Isto ispade kao u Thai.
    I po ukusu.Možda je samo onaj u Thai bio za nijansu "masniji" što verovatno zavisi od masnoće mleka.
    Cena mu je 220 din.

    Click image for larger version

Name:	20190606_181127.jpg
Views:	1
Size:	32.3 KB
ID:	20482

    Preporučujem svakom ko naiđe na njega.

    Nije to samo markentiški trik.To nije sladoled pravljen od vode i hemikalija.Pravi se pred tobom od mleka i voća i ukusniji je i zdraviji .
    Istina i skuplji je.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Originally posted by yoyogi View Post
    Ta so je krupna, morska, ne jede se koža sa tom solju, to je da ne pregori unutrašnjost i da se ne lepi. Nemaju slaninu da premažu roštilj.
    Kada se poslužena riba otvori, ta koža se gurne u stranu, ne jede se osim ako neko baš hoće.
    Uvek sam jeo malo slane kože uz tu ribu inače mi ne bi imala ukus.
    Istina Thai unutra ,u očišćenu ribu ,ubace začinske trave ali meni to nije bila dovoljno bez nešto soli.

    Leave a comment:


  • yoyogi
    replied
    Kad smo kod soli, Thai je ne koriste za začinjavanje jela. Koristi se naam pla, riblji sos.



    kako se pravi. Rayong je glavni proizvođač tog sosa.



    Ovu ribu suše na suncu 1 dan. Ima je u izobilju



    Pa je onda presuju, kao što se masline presuju za dobijanje maslinovog ulja

    Leave a comment:


  • yoyogi
    replied
    Originally posted by onnut View Post
    Zagrejane žice roštilja( 7 min.) se premažu slaninom i nema lepljenja.Moglo bi i da se uvalja u so,kao u Thai, ali bi mi posle konzumacije trebalo bure vode da ugasim žeđ.

    [ATTACH=CONFIG]4408[/ATTACH]
    Ta so je krupna, morska, ne jede se koža sa tom solju, to je da ne pregori unutrašnjost i da se ne lepi. Nemaju slaninu da premažu roštilj.
    Kada se poslužena riba otvori, ta koža se gurne u stranu, ne jede se osim ako neko baš hoće.

    Leave a comment:


  • yoyogi
    replied
    Napravi ti gozbu za 10 ljudi. Ništa to nije bilo da se kupi u moje vreme.

    Baš sam danas pravio phovani bakalar. Pojma nisam imao da može da se spremi drugačije, možda i ne može osim čorbe.

    Da je meni došao u komadu kao tebi, ne bih ni prepoznao da je bakalar niti bih znao šta da radim sa njime. Ja tu ribu nikada u životu pre nisam video.
    Tek kada sam pitao u pabu koja je, rekoše da je "tara" = codfish. Tek posle nađem da je to bakalar ili mi ti reče.



    Već je isečen ali mora da se ispipa da nema kost unutra, pola ih ima kost.



    Stvarno je mnogo dobro.



    A da ima miris, ima. Neke komadiće koje sam odsekao stavio sam u zamrzivač pre nego što ih sutra bacim. U kesi za smeće osete se na 10 metara. I rukovanje svežom ribom traži da se ruke dvaput operu. Nekim čudom, ispohovan, nema nikakav loš miris.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Iako je danas ,u Srbiji, ponuda ribe i seafooda dobra, čak bih mogao reći uz rame npr. onoj u Thai, a i jeftinije je...

    Click image for larger version

Name:	20190331_184427.jpg
Views:	2
Size:	33.9 KB
ID:	20266
    ( ponuda u tržnom centru u NS ,korak od stana) ili

    Click image for larger version

Name:	20190403_182229.jpg
Views:	1
Size:	35.3 KB
ID:	20267
    (supermarket u lokalu u unutrašnjosti)

    ...ono što retko stiže je - svež bakalar sa kojim mi ovaj forum iz Japana pravi zazubice.
    Sušenog ima.

    Nedavno dobijem katalog a u ponudu - svež iz Skandinavije.Čak i ne tako skup.

    Click image for larger version

Name:	20190407_130738.jpg
Views:	1
Size:	24.5 KB
ID:	20268

    To nisam propustio.

    Stigao je ovako ,sa ledom u kesi.
    Dva komada,svaki od oko 1 kg.

    Click image for larger version

Name:	20190407_104451.jpg
Views:	1
Size:	20.8 KB
ID:	20269

    Plus orada i brancin ,škampi,pa je moralo u dve ture na žar.

    Click image for larger version

Name:	20190407_121846.jpg
Views:	1
Size:	28.9 KB
ID:	20270

    I tu napravim fatalnu grešku jer sam bakalar stavio na roštilj kao i ostalu ribu.Još sam je zbog veličine morao iseći u polutke a onda i dalje iseći na komade,jer nije mogla stati.

    Click image for larger version

Name:	20190407_182433.jpg
Views:	1
Size:	37.9 KB
ID:	20271

    I šta se desi?
    Kad sam hteo da ga prevrnem,bakalar se raspadao na komade.Onda sam shvatio zašto se pohuje ili kuva.To je takva tekstura mesa da ga pohovano drži,drugačije od orade ,brancina ,skuše..

    Nisam u nevolji stigao slikati, ali nekako sam ga zavio u foliju,poluizmrvljenog, da se spase i dopeče.
    Ispalo je na kraju ovako nespretno u foliji, mada je bilo super ukusno

    Click image for larger version

Name:	20190407_221853.jpg
Views:	1
Size:	29.7 KB
ID:	20272

    Inače , za ovu drugu ribu , nema više lepljenja za žicu roštilja.Usavršio sam to.

    Click image for larger version

Name:	20190427_150550.jpg
Views:	1
Size:	41.3 KB
ID:	20273

    Zagrejane žice roštilja( 7 min.) se premažu slaninom i nema lepljenja.Moglo bi i da se uvalja u so,kao u Thai, ali bi mi posle konzumacije trebalo bure vode da ugasim žeđ.

    Click image for larger version

Name:	20190427_145244.jpg
Views:	1
Size:	31.6 KB
ID:	20277

    Ono što je čak i ukusnije od dobrog ribljeg roštilja ,jesu prilozi koji se na kraju ,dok još ima žara,stave na žicu,pečurke,plavi patlidžan,tikvice,lignje...

    Click image for larger version

Name:	20190427_150540.jpg
Views:	1
Size:	42.9 KB
ID:	20274

    Click image for larger version

Name:	20190404_184008.jpg
Views:	1
Size:	37.5 KB
ID:	20275

    A ponekad i ovi škampi ,škotski,tvrđe opne od onih u Thai,više liče na male jastoge,ima mesa i u klještima

    Click image for larger version

Name:	20190407_203057.jpg
Views:	1
Size:	36.0 KB
ID:	20276

    Ćerka obožava ovaj roštilj,kada stigne, a pamtiće ga kao što i ja pamtim očev .

    Leave a comment:


  • yoyogi
    replied
    Moja lokalna biciklistička staza, pirinač posejan. Traži puno vode



    Seljačka kuća, verovatno je ovo njihova njiva



    U daljini, vidimo IKEA, tu su napravili radnju, puna svaki dan

    Leave a comment:


  • yoyogi
    replied
    Lepota jedna. Primećujem i dobra kola.

    Išao sam na izlete na Frušku goru, pre 30 godina, osim lepe prirode tamo nije bilo skoro ništa. Sada ima.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Update.Proleće.

    Fruška Gora ,slike od nedelje.

    Click image for larger version

Name:	20190512_122252.jpg
Views:	1
Size:	49.4 KB
ID:	20232

    Click image for larger version

Name:	20190512_121353.jpg
Views:	1
Size:	63.8 KB
ID:	20237

    Fotografisano sa istih mesta kao poslednji post ovog treda.

    Click image for larger version

Name:	20190512_124950.jpg
Views:	1
Size:	20.6 KB
ID:	20233

    Pogled ka Bačkoj i delu Novog Sada .

    Click image for larger version

Name:	20190512_125054.jpg
Views:	1
Size:	33.3 KB
ID:	20234

    Miris bagrema u cvatu

    Click image for larger version

Name:	20190512_121111.jpg
Views:	1
Size:	60.5 KB
ID:	20235

    Dok se šeta ili leži na klupi

    Click image for larger version

Name:	20190512_125519.jpg
Views:	1
Size:	59.7 KB
ID:	20238

    Click image for larger version

Name:	20190512_120920.jpg
Views:	1
Size:	46.7 KB
ID:	20236

    I drugo znano i neznano šumsko cveće

    Click image for larger version

Name:	20190512_121239.jpg
Views:	1
Size:	48.8 KB
ID:	20239

    Click image for larger version

Name:	20190512_122320.jpg
Views:	1
Size:	62.5 KB
ID:	20240

    Mlada kopriva u cvatu.
    Da je tu ono društvo sa jezera , od letos,(trenutno su na radu u Nemačkoj) , brala bi se ta kopriva,mlela i stavljala u med,pa svako jutro po kašiku..

    Click image for larger version

Name:	20190512_121609.jpg
Views:	1
Size:	47.8 KB
ID:	20241

    Ali zato će biti šipka kada se vrate,sudeći po ovom cvetu

    Click image for larger version

Name:	20190512_131420.jpg
Views:	1
Size:	69.0 KB
ID:	20242

    Click image for larger version

Name:	20190512_122021.jpg
Views:	1
Size:	59.5 KB
ID:	20243

    Pečurke,maslačak...

    Click image for larger version

Name:	20190512_122446.jpg
Views:	1
Size:	50.5 KB
ID:	20244

    Ima i faune...belouška,istina ,mlada

    Click image for larger version

Name:	20190512_171147.jpg
Views:	1
Size:	74.5 KB
ID:	20245

    Ima i novih stvari.
    Na jednom od izletišta,Zmajevac,iznad Vrdnika...sa koga puca pogled na Srem..

    Click image for larger version

Name:	20190512_120618.jpg
Views:	1
Size:	42.0 KB
ID:	20246

    Postavlja se žičara.

    Click image for larger version

Name:	20190512_120259.jpg
Views:	1
Size:	33.8 KB
ID:	20247

    I označene su biciklističke staze i jezera

    Click image for larger version

Name:	20190512_141014.jpg
Views:	1
Size:	46.2 KB
ID:	20248

    Click image for larger version

Name:	20190512_141024.jpg
Views:	1
Size:	33.7 KB
ID:	20249

    Žičara će, verovatno, da vodi do etno naselja ,,Vrdnička Kula"
    Svratih i tamo a ono radovi ,dizalice..

    Click image for larger version

Name:	20190512_142059.jpg
Views:	1
Size:	23.5 KB
ID:	20250

    A parking pun , sve BG,NS..

    Click image for larger version

Name:	20190512_142303.jpg
Views:	1
Size:	47.4 KB
ID:	20251

    Click image for larger version

Name:	20190512_142318.jpg
Views:	1
Size:	40.2 KB
ID:	20253

    Gradi se hotel sa bazenima "Fruškogorske Terme"

    Click image for larger version

Name:	20190512_142426.jpg
Views:	1
Size:	26.7 KB
ID:	20252

    Malo je ovakvih dana u godini kada je u prirodi sve "u fulu",kada tako miriše , sunce greje ,a ne prži , i još me ne gnjave insekti,komarci..

    Pogotovo što je ovaj kišni ciklon najavljen od ponedeljka i ,evo, već drugi dan , drži nas prikovane u kući.

    Leave a comment:


  • yoyogi
    replied
    Sakura, drvored na mojoj bicikl stazi, dana, je na negde 30%.



    To što je kod tebe u ulici procvetalo je verovatno brskva ili kajsija, ne znam kako se zove. Ovde je "Ume".

    Hvala ti na postu i slikama iz lokala.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Vidim, na tredu o Japanu, da sakure još nisu procvetale.

    Kod mene , u lokalu, prošlog vikenda, ovako je bilo na vrhovima Fruške Gore.

    Click image for larger version

Name:	20190324_151606.jpg
Views:	1
Size:	29.4 KB
ID:	20228

    Na 400 m nadmorske visine još uvek je sve golo.Sunčan dan je samo izmamio vikendaše ali priroda još uvek spava.
    U daljini,dole, nazire se Novi Sad.

    Ovaj deo šumarka sam fotografisao i ranije, jer ,kada procveta, šarenilom podseća na Kornakei.

    Click image for larger version

Name:	20190328_230411.jpg
Views:	1
Size:	63.2 KB
ID:	20231

    A sada je sve golo.Samo su "golupčićima" na travi proradili hormoni

    A 300 m niže , u mojoj ulici , procvetalo.

    Click image for larger version

Name:	20190325_175418.jpg
Views:	1
Size:	34.2 KB
ID:	20230
    Attached Files

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Slike mog izletišta od danas.

    Click image for larger version

Name:	20190317_153352.jpg
Views:	1
Size:	77.6 KB
ID:	20225

    Procvetalo, iako kalendarski proleće počinje za 3 dana.Istina,samo najranije voćke.Ovo je ,mislim, ringlov.

    Bilo je napolju 25 C , a vikend dan i eto gužve u prirodi.

    U majicama kratkih rukava i pićem za osveženje u ruci.

    Click image for larger version

Name:	20190317_171904.jpg
Views:	1
Size:	55.3 KB
ID:	20226

    I komšijska kajsija se budi.

    Click image for larger version

Name:	20190317_171740.jpg
Views:	1
Size:	31.4 KB
ID:	20227

    Još samo da se probude poljoprivrednici i povuku ovo đubrivo.

    Leave a comment:


  • onnut
    replied
    Nema mi nešto kolege Yoyogija.

    Možda je trknuo do Tokija , pa u onaj pab sa bakalarom i akcijama mladih.
    Bolje to , nadam se, nego one tmurne kišne slike iz okoline bolnice.

    A kod nas u lokalu topao prolećni dan sa letnjom temperaturom - 26 C.Vreme koje mami napolje.

    Na lokalnom trgu večeras je bilo živo.Štandovi sa cvećem u susret 8 martu.

    Click image for larger version

Name:	20190307_182637.jpg
Views:	1
Size:	43.7 KB
ID:	20223

    Iznete su i garniture stolova i stolica (vidi se krajnje levo na donjoj slici).

    Click image for larger version

Name:	20190307_182700.jpg
Views:	1
Size:	36.6 KB
ID:	20224

    Biće tu garniture do pozne jeseni a ovo cveće još samo sutra.

    Leave a comment:

Working...
X