Foto dana iz lokala

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4687

    #16
    Hotel "Prag", tu sam u banket sali drzao kurs programiranja 1988. Tu su odsedali Cesi u paket aranzmanima, toalet papit rolne u wc-ima su bile vezane lancem. Cesi su jos bili pod Rusima.

    Ono sto se vidi "Maxi" je bila Centroprom samoposluga. Na njoj je neki divljak na beloj fasadi sprejom napisao "Dzaba ste krecili".
    Kafanskih basti sa te strane ulice nije bilo.

    Levo od pozicije slikanja je bio "Polet" riblji restoran.
    Azija, moja dežela.

    Comment

    • onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1220

      #17
      Odlično se sećaš.

      "Polet " je zatvoren.
      Tu sam najčešće i dolazio zbog njega, posle svakog ispita.
      Ili preko u SKC, na svirku.
      Kada opet prođem videću da li je nešto novo otvoreno.

      Comment

      • yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4687

        #18
        U SKC-u sam upoznao Koju (Sarlo Akrobata, Disciplina Kitchme) dok jos nigde nije svirao. I Milana Mladenovica (Ekatarina Velika, prvo Limunovo drvo).
        "Polet", da ga ima ovde, isao bih bar jednom nedeljno. Legendarni hleb, krompir salata i girice. Svi sudovi restoranski ogoreli, veliki promet, taj ukus nije mogao da se ponovi kod kuce. Niti u restoranima koji prodaju 10 porcija toga dnevno.
        Azija, moja dežela.

        Comment

        • onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1220

          #19
          Moglo bi iz Japana da nam se pošalje malo kiše ( nedeljama, ako ne i ceo mesec)nije bilo nikakvih padavina - jesenje/zimska suša.A još više onih 17 C, jer ovde je danima konstantno oko 0 C i ispod.

          Sinoć na gradskom trgu vidim ovo

          Click image for larger version

Name:	20161222_174908.jpg
Views:	1
Size:	51.0 KB
ID:	17836

          Ulepšava se za doček NY.

          Pažnju su mi privukle ove "jurte"

          Click image for larger version

Name:	20161222_174927.jpg
Views:	1
Size:	20.6 KB
ID:	17835

          Postavljaju unutra neke stolove i stolice.
          Nije valjda da će opet biti kafana/ kafić pored brojnih okolo!

          Što veća beda to glamurozniji dočeci !

          A neonski bilbordi sijaju kao da smo u Shinjuku , a ne provincijskom gradiću razorene privrede !

          Comment

          • yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4687

            #20
            Originally posted by onnut View Post
            Moglo bi iz Japana da nam se pošalje malo kiše ( nedeljama, ako ne i ceo mesec)nije bilo nikakvih padavina - jesenje/zimska suša.
            U Australiji, posle visegodisnje suse, jedan farmer izjavi:"Ja ne verujem u klimatske promene. Kisa nije pala vec 8 godina!".
            Azija, moja dežela.

            Comment

            • onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1220

              #21
              Danas vidim - šta je u onim šatorima.
              Nisu kafane.

              Božićna ulica.

              Click image for larger version

Name:	20161223_144343.jpg
Views:	1
Size:	37.2 KB
ID:	17837

              Ukrasi za jelke, prskalice, petarde,razne džidža-midže, med...

              To nam ne treba jer je kuća već ukrašena

              Click image for larger version

Name:	20161218_145712.jpg
Views:	1
Size:	40.3 KB
ID:	17838

              Click image for larger version

Name:	20161218_145742.jpg
Views:	1
Size:	24.7 KB
ID:	17839

              A cvetne aranžmane zamenila je -jelka...ukrasi..

              Click image for larger version

Name:	20161223_191441-1.jpg
Views:	1
Size:	42.8 KB
ID:	17840

              Ostala tradicija iako je "dete" poraslo.
              I danas se raspustilo . Kraj polugodišta.
              Zimski raspust do 15.01.

              Comment

              • yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4687

                #22
                Pa jeste, logicno da su satre za Novogodisnju (Bozicnu) ulicu.

                Ako prodaju pljeskavice u lepinji, ja sam savladao tehnologiju, sada su jos bolje. Tajna je da luk mora da bude rendan, ne seckan. Kafena kasicica sode bikarbone, rakijska casica sode. Da odstoji 2 sata.

                Sada znam da napravim meru za 4,8,16 osoba. Ima da se istaknem na sledecem kampovanju sa kolegama.

                Jos sam za Bozic dobio poklon - tezak tiganj sa rebrima, vide se na pljeskavici. Pece se bez ulja.



                Lepinja mi je "foccacia", to je najblize sto ima pravom somunu. Zapece se u toster rerni 3 minuta pa onda u nju pljeskavica. Ispod je neka talijanska verzija necega sto lici na ajvar.



                Lepo si se i okitio, mi to uradimo od 20. decembra pa stoji do 14. januara. Kod tebe masivnost kuce i namestaja, kako i dolikuje nekome ko tu zivi ceo zivot.
                Azija, moja dežela.

                Comment

                • onnut
                  Moderator
                  • Jan 2014
                  • 1220

                  #23
                  Pljeskavica ti lepo izgleda.Pogotovo sa ovim rebrima kao da je sa žice i ćumura.

                  Sigurno je i mesno kvalitetnija.

                  Ove kod nas su ukusne , meke,mirišu na dim (kući se ne može tako napraviti, budu tvrđe) ali ima tu soje, prezli, aditiva..
                  Jednom prilikom sam zamoljen od poslovnog partnera sa juga Srbije da mu u Novom Sadu pokupim neki paket.
                  Bili su to 3 veće kese nekih aditiva za leskovački roštilj.Sećam se- jedan je bio za ukus dima.Nisam ni znao da to postoji.

                  Dok sam bio u BG u ovo vreme se posećivao Novogodišnji Vašar na Sajmu.
                  Peške sa Senjaka- dole .Da se kupi npr. -bunda.A kad se izađe iz hale/kupole napolju je sve mirisalo na dim od pljeskavica.Neprevaziđen ukus i zadovoljstvo da se pojede posle svih onih viršli.

                  U ovoj tvojoj kućnoj radinosti -ova somun lepinja bi trebala biti meka ,spužvaste teksture...Na slici se čini da je zapečena, ili grešim, i možda tvrđe kore.
                  Ali šta ćeš ako nema bolje.
                  Kod nas je preseku(90%), rašire i unutrašnjost okrenu na žicu da malo zagreju pa onda tek stave pleskavicu i vrate.

                  U fazi 2 usavršavanja, mogla bi se ,kućno, napraviti i ta somun/lepinja.Ima recepata na netu.Ali da li ima tamo kvasca da se digne testo?

                  Za rendan luk nisam znao da je razlika.
                  Ali to je obavezan prilog.

                  Kod nas većina kao prilog još uzme -urnebes.To je beo sir u koji je umešana sitno sečena/pasirana pečena crvena paprika, malo ljute mlevene aleve paprike, možda i žumance..

                  Evo te pečene crvene paprike u ulju, posute sa belim lukom( i pohovane šnicle-i danas bilo).Ta pečena crvena paprika je i osnova za pravljenje ajvara.

                  Click image for larger version

Name:	20161202_094442.jpg
Views:	1
Size:	32.9 KB
ID:	17841

                  Mi kući ne pravimo pljeskavice ili ćevape jer ih ima svugde okolo ali pravimo -ćufte.Isto je ,ali toga nema okolo.Bar 1 kg mesa.I retko ostane za sutra.
                  Ćufte u paradajz sosu-to volim.

                  Comment

                  • onnut
                    Moderator
                    • Jan 2014
                    • 1220

                    #24
                    Gledajući ove slike pljeskavica iz Japana poželeh i ja danas da je pojedem.

                    Kaže mi ćerka da one na akciji od 149 din za 200 g nisu tako dobre .
                    Valjda zato i prave akciju.

                    Odem na drugo mesto gde se više ide.

                    Evo ga u 8 slika.
                    Da se podsetimo kako se to radi kod nas.

                    Click image for larger version

Name:	20161224_212407.jpg
Views:	1
Size:	22.1 KB
ID:	17842

                    Veći kiosk.
                    Mali izlog i ima unutra 5-6 stolova ko hoće tu da jede.Inače obično se naruči telefonom ili svrati u prolazu ,naruči i gotovo je 10 min.

                    Ovde je i malo skuplje 210 dinara za 150 g ali frekventnije.

                    Click image for larger version

Name:	20161224_213034-1.jpg
Views:	1
Size:	48.1 KB
ID:	17843

                    Nije na ćumur.Gasna peć.Imaju i rebra.
                    Somun ovde ne zagrevaju unutra već spolja.
                    Uporedo sa pljeskavicom.

                    Click image for larger version

Name:	20161224_213116-1.jpg
Views:	1
Size:	32.0 KB
ID:	17844

                    Prilozi: crni luk(ne liči mi da je rendan),iznad je onaj urnebes(roza),zelena salata, kupus, pavlaka...

                    Click image for larger version

Name:	20161224_213430.jpg
Views:	1
Size:	32.0 KB
ID:	17845

                    Priprema

                    Click image for larger version

Name:	20161224_213359.jpg
Views:	1
Size:	28.4 KB
ID:	17846

                    Biram urnebes i luk...

                    Click image for larger version

Name:	20161224_213634.jpg
Views:	1
Size:	34.8 KB
ID:	17847

                    Evo je.Elastična je.

                    Click image for larger version

Name:	20161224_214644.jpg
Views:	1
Size:	23.5 KB
ID:	17848

                    Spremna za konzumaciju.Vruća, meka ( ali ne kao hamburger)...

                    Click image for larger version

Name:	20161224_214629.jpg
Views:	1
Size:	20.0 KB
ID:	17849

                    Comment

                    • yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4687

                      #25
                      Originally posted by onnut View Post
                      Pljeskavica ti lepo izgleda.Pogotovo sa ovim rebrima kao da je sa žice i ćumura.
                      U ovoj tvojoj kućnoj radinosti -ova somun lepinja bi trebala biti meka ,spužvaste teksture...Na slici se čini da je zapečena, ili grešim, i možda tvrđe kore.
                      To se prodaje kao foccacia jer Japanci ne bi znali sta je. Znaju samo za to i za indijski "naan". U stvari je lepinja, nije kao somun ali zapecena 3 minuta postane polu-hrskava.

                      Originally posted by onnut View Post
                      Za rendan luk nisam znao da je razlika.
                      Ali to je obavezan prilog.
                      Taj luk ide u pljeskavicu, u tome je razlika od mesa za cevape - u njih luk ne ide.
                      Azija, moja dežela.

                      Comment

                      • yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4687

                        #26
                        Danasnji Bozicni rucak.

                        Tanko seceno govedje i svinjsko meso, "masina" za supu. Cureci batak samo za mene, to moji ne mogu da shvate da se jede, kao sto je kod nas retko konjsko meso.



                        Tako tanko, samo masina moze da isece, kupuje se tacna u supermarketu



                        Povrce koje ide u supu



                        Tako se meso "provalja" kroz vrucu supu



                        I stavi u svoju zdelu (u koju je kutlacom nasuta supa i povrce i sukiyaki sos)



                        Ovo je taj sukiyaki sos. Moze umesto njega i ljuti ajvar



                        Nema alkohola, nema napitaka osim vode. Ovakav rucak, dok svi ucestvuju u spremanju, prica se, peva, traje preko sat vremena. Prava porodicna idila.
                        Azija, moja dežela.

                        Comment

                        • onnut
                          Moderator
                          • Jan 2014
                          • 1220

                          #27
                          Večeras je ovako izgledao parking(kapacitet 1500 kola) ispred šoping centra u Novom Sadu.

                          Click image for larger version

Name:	20161226_181551.jpg
Views:	1
Size:	23.1 KB
ID:	17859

                          "Big CEE" ,

                          šoping mol, otvoren pre 3 godine na prostoru 90.000 kv.m
                          kapaciteta 40.000 kv.m ,se ne razlikuje od onih koje sam viđao u svetu.

                          Click image for larger version

Name:	20161226_181026.jpg
Views:	1
Size:	33.5 KB
ID:	17860

                          Otvorila ga je izraelska kompanija i ne treba ga mešati sa onim Big C u Thai od Central grupe.

                          Objekat na dva nivoa jer ima dosta prostora.
                          Prodavnice, restorani, cineplex cinema..

                          Click image for larger version

Name:	20161226_172005.jpg
Views:	1
Size:	47.2 KB
ID:	17861

                          Domaći i strani modni brendovi.

                          Večeras smo išli da kupimo ćerci garderobu za doček NY

                          Click image for larger version

Name:	20161226_173152.jpg
Views:	1
Size:	42.3 KB
ID:	17862

                          Bar 1 h da se obiđe ono najvažnije

                          Click image for larger version

Name:	20161226_172110.jpg
Views:	1
Size:	46.9 KB
ID:	17863

                          Nagradna igra za šopingoholičare-Ford Fiesta.(vidi se iza)

                          Click image for larger version

Name:	20161226_180813.jpg
Views:	1
Size:	40.7 KB
ID:	17864

                          Deca se slikaju sa Deda Mrazom

                          Click image for larger version

Name:	20161226_180846.jpg
Views:	1
Size:	37.5 KB
ID:	17865

                          I stolovi kod fast food restorana su bili solidno popunjeni

                          Click image for larger version

Name:	20161226_175639.jpg
Views:	1
Size:	36.3 KB
ID:	17866

                          Na povratku , iz kola, vidim i da je drugi tržni centar "Merkator" lepo okićen.

                          Click image for larger version

Name:	20161226_165933.jpg
Views:	1
Size:	54.7 KB
ID:	17867

                          Eh....
                          A meni je 80'-ih u BG ,samoposluga dole na Senjaku kod BIGZa izgledala kao svetsko čudo....ili jesti posle ponoći krem sir u podzemnom dragstoru u Nušićevoj...

                          Comment

                          • yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4687

                            #28
                            To nista nije bilo u moje vreme, da nisam znao da su slike iz Srbije ne bih nikad rekao. Shopping mall kompanije kopiraju svoj stil gde god da su, nema veze lokacija.

                            Potpuno isto rade u Thai: okicene jelke, kasirke sa dedamraz kapama, deda mraz za slikanje. U Big C, Tesco, Carefour, Emporium.
                            Neko bi rekao Thai poludese za Bozicem i Novom godinom. Zabole ih, ni ne znaju sta je to. Samo strane kompanije u svojim objektima prave taj utisak i to zbog konsistentnosti , ne zbog stranaca. U Sa Kaew provinciji, gde u Tesco nikada strana noga nije krocila, isto je.

                            Da je to tacno, svedoci zona gde su skoro iskljucivo stranci: Khao Sarn Rd. I bas tu gde su stranci, nema ni traga od bozicne dekoracije jer su vlasnici biznisa Thai.
                            Azija, moja dežela.

                            Comment

                            • onnut
                              Moderator
                              • Jan 2014
                              • 1220

                              #29
                              Nije se juče samo kupovalo.

                              Obišli smo još neke strateške tačke Novog Sada.

                              Gužve je bilo i u Dunavskom Parku.

                              Click image for larger version

Name:	20161226_204909.jpg
Views:	1
Size:	53.5 KB
ID:	17868

                              Ukrašeno jezero sa labudima.

                              Click image for larger version

Name:	20161226_205058.jpg
Views:	1
Size:	38.4 KB
ID:	17869

                              Postavljeno je tu - otvoreno klizalište

                              Click image for larger version

Name:	20161226_204932.jpg
Views:	1
Size:	40.9 KB
ID:	17870

                              A iz klizališta izlaze ove staze za klizanje oko jezera i naravno - kafana.

                              Click image for larger version

Name:	20161226_204710.jpg
Views:	1
Size:	38.2 KB
ID:	17871


                              A u centru gde je Winter Fest i dalje su oni stolovi

                              Click image for larger version

Name:	20161226_210126.jpg
Views:	1
Size:	52.7 KB
ID:	17872

                              Bilo je nešto toplije ( oko 5 C ) pa su neki seli za njih

                              Click image for larger version

Name:	20161226_210726.jpg
Views:	1
Size:	44.1 KB
ID:	17873

                              Porodica (ćerka), se malo slikala ispred porte

                              Click image for larger version

Name:	Point Blur_Dec272016_084910-1.jpg
Views:	1
Size:	24.6 KB
ID:	17874

                              Tu u centru uzmem opet jedno kuvano vino ali mi, ovog puta, neki mamlaz od konobara, umesto karanfilčića i cimeta , u vino stavio sok od mandarine !!
                              Posle gutljaja-ostavio sam.

                              Zanimljivije je bilo kod ovog štanda sa kolačima.
                              Štrudla sa makom, gore sa višnjama a iza bakin kolač..

                              Click image for larger version

Name:	20161226_212647.jpg
Views:	1
Size:	44.9 KB
ID:	17879



                              A na Petrovaradinskoj Tvrđavi skoro nikoga oko 21 h

                              Click image for larger version

Name:	20161226_214923.jpg
Views:	1
Size:	23.6 KB
ID:	17875

                              ,,...i tiho, tiho teče Dunav plavi
                              a na tvrđavi još kuca sat stari
                              to prolazi vreme
                              i mi polako s njim.."

                              Click image for larger version

Name:	20161226_215025.jpg
Views:	1
Size:	24.5 KB
ID:	17876

                              Pogled na most na Dunavu i NS, noću

                              Click image for larger version

Name:	20161226_215101.jpg
Views:	1
Size:	25.9 KB
ID:	17877

                              I ovde, prazni kafanski stolovi napolju ali unutra ima gostiju.

                              Click image for larger version

Name:	20161226_215225.jpg
Views:	1
Size:	48.3 KB
ID:	17878

                              Click image for larger version

Name:	20161226_215145.jpg
Views:	1
Size:	22.2 KB
ID:	17880

                              Comment

                              • yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4687

                                #30
                                Ovo bas izgleda lepo. Pogotovo me odusevilo setaliste za klizace (klizanje oko jezera), to nikada nisam video.
                                Azija, moja dežela.

                                Comment

                                Working...
                                X