If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Čitam ovih dana:"Apple priznao da namerno usporava starije modele IPhona".
To za telefone me puno ne tangira.
Ćerci jesam kupio novi IPhon 8 plus ali ja sam još na nekom Samsungu 5.Kad počne (planski) da zayebava onda se kupuje ono što bude tada najnovije.
To tzv." plansko zastarevanje" mene nije iznenadilo.
Mnogo veći problem je kad ti se to dešava na radnoj mašini.
A dešava se i te-kako i to baš planski kao i sa IPhone.
Danas spomenuh ovaj viljuškar.
Kupljen je nov 2011 god.
Nije to ni bilo kakva marka."Linde " , nemački brend, je u ovoj oblasti ono što je Mercedes u automobilskoj.Drugi u svetu (iza Toyote).
Evo i tabele za 2016 ostavio iza sebe i one zvučne Mitsubishi,Catrepillar,Komatsu.Klark...
Automatik,hidromotor,unutra je Golfov 5 motor,radni (ne putnički) jer svako podizanje je isto što i turiranje motora (kao na Formuli).
Cena mu je tada bila oko 30.000 € a obično je to ranije bilo znatno skuplje.
Ovo je slika od 15.10.2017.
Kvar.
Stigao ovlašćeni serviser.
Možeš poznavati tehniku koliko hoćeš ali džaba.
Mehanika je tu uvek u redu.A i da nije ne može ništa klasični ključevi , gedore i sl. samo specijalnim alatima.
Čak ni motorno ulje ne možeš ispustiti iz kartera.
Kompjuter pokazuje šifrovan kvar npr. L 532.Vizuelno nema funkcije nagibnog pomeranja vila ka i od sebe.
Laptop,dijagnostika ,šrafcigerom se odvrne i zameni ovaj džojstik.Cena 40.000 din.
Fuck joistick.
Dajte nam staru palicu i mehaničke poluge do hidraulicnog razvodnika.
Evo i novog servisa to je 04.10.2017 samo 20 dana kasnije.
Opet džojstik ali onaj drugi, za bočni pomak, i opet ista cena.
To mi je već 6 džojstik.Mogu da napravim reviju zamenjenih.
Sada sam miran 1 do 1.5 godinu pa opet nanovo.
U međuvremenu biće opet neki kvar i uvek neki elektronski prekidač i ništa ispod 20-30.000 din.
Vidim serviser ih već nosi u kolima rutinski.
To je to.Jeftiniji proizvod da se može kupiti a onda plansko zastarevanje , popravke, pa ćeš platiti kao i nekad.
A mi nekad učili da konstruišemo sa visokim koeficijentom sigurnosti tako reći - večno.
E nema više toga.Sada je dobar onaj inženjer čiji proizvod izdrži do garantnog roka ili isteka kredita.
Onda nije ni čudo da Indijci hoće IMT traktore bez ovih džojstika i sličnih senzora..Ma kakav John Deer i sl.ne možeš se naplaćati.
Istu web sliku dobijem i kad uđem u tvoj link Shirakawa Go.
[ATTACH=CONFIG]3584[/ATTACH]
Tako je ja vidim odavde.
Piše da je web na Observation.
Tvoja kao da je sa veće visine.
Vikend slike iz Shirakawa i radnim danima (utorak / sreda ) iz Washigatake su pun pogodak.
Ovo radnim danima kada su manje gužve meni bi i više prijalo.
Nije mi samo jasno da li je bilo povratka u Nagoju (nije baš blizu),ili je sve išlo u paketu od 4 dana.
Kiseonik,fizička aktivnost,dobra hrana...esencijalni sastojci zdravog života i ono najvažnije volja da se pokrene do toga.
I još prenoćište u dobrom hotelu sa onsenom.
Uživaj-tako i treba.
Webcam od 11:30 24. decembar.
To gde je kamera stavljena je putić uzbrdo kojim nikada nisam išao. Jeste sa manje visine.
Moja slika je sa vidikovca, tu dolaze turisti autobusima, na stotine.
Washigatake je 90min do dva sata, 125km, sve autoput. To se lako pređe a popodne, liftovi prestaju sa radom u 16:30. Ima onsen, sedi se u njemu do se saobraćajna gužva smiri (ima 4 snow park u krugu od 10km, na desetine hiljada automobila svezajedno).
Dan po dan i stigosmo tu.
18 godina.Dan kada se završava detinjstvo .
Oko 50 zvanica (30 % odraslih).
Dragi prijatelji ,rođaci,vršnjaci...pristigli ,po kišnom danu,iz BG,Osijeka,Makedonije...da se priključe nama,roditeljima, u ovom srećnom (ali i tužnom) trenutku.
U separeu odraslih pade i neka roditeljska suza,jer deca više nisu deca...
Profesionalni "Maroko" bend nije pravio pauze.
Slavljenička torta..
Slikanje..
Retka prilika da i ja obučem odelo (nije Brooks Brothers nema ih ovde)
Mi odrasli u SFRJ nismo imali te proslave.
Možda neki ispraćaj u vojsku.
Čini se da tu postavke nikad ne prestaju.
Sada je "Festival Ljubavi".
Muzika,štandovi,čak i mali dečiji ringišpil...
Sledeće 2 slike su od ranije, 27.01.2018 , retka prilika kada je trg bio čist, bez tih perfomansa.
Samo preostali ukrasi od Nove Godine u glavnoj pešačkoj Zmaj Jovinoj ( i naravno stolovi,koje ugostitelji nikad ne sklanjaju)
Za one koji nisu duže bili u ovom gradu, izmenila se i panorama na prilasku , preko Dunava, postavljanjem belih lukova novog Žeželjevog mosta iz oktobra 2017.
Ovo će nam,ubuduće, biti češća lokacija ako ne i stalnije mesto boravka.
Skijališta ovde imaju neka do 15. marta neka do 30. marta i gotovo. Pre dve nedelje su počeli da daju popust-vaučere za ski lift, 50% (to je veliki popust, za porodicu može da bude 100 EUR) samo da im se dođe.
Ne da snega nema, ima ga po 2m, nego ne pada više novi a stari se preko dana počne da topi i popodne se stvori ledena pokorica i nije prijatno za skijanje.
Skije sam izvadio iz kola, dajem fore još nedelju dana i stavljam nazad letnje gume.
Comment