"Ringer Hut" u slici je japanski lanac, minoran u Japanu. Bio sam jednom, nisu losi, kolega me odveo, niske cene a publika su uglavnom omladina i studenti.
Tonkatsu (odrezak svinjske snicle, kao becka snicla) , ton=svinjsko, katsu = odrezak (katsu = japanski izgovor za "cut").
Taj ramen se u Thai mozda tako zove, nije isto kao u Japanu.
Za nepreproznatljiva jela, Thai jedu stvari i jela koje i ne mogu da ih gledam kako to sa uzivanjem jedu.
Thai i Japan su veliki prijatelji, pre svega kraljevine, antikomunisti. 2011. tsunami i Fukushushima, jedina zemlja koja je poslala pomoc, ne finasijsku (Japan je stalno tvrdio da im ne trebaju pare), nego agregate, sto je im je stvarno trebalo je bila Thai. Na brodove, 6 agregata, stigli za nedelju dana. Panika sveta je bila beznacajna, jedino sto su Thai uradili je to sto je ista pomoglo. Da, agregati su bili japanske proizvodnje, smesta upotrebljivi.
Tajland 2024
Collapse
X
-
Sukumvit ulica , kod BTS stanice On Nut
Sa visine, ovaj široki beli krov,spojen sa BTS sa desna, to je Lotus ,supermarket,restorani...( Tesco-Lotus se zvao ,ranije)
Unutra,thai restorani,food hall,sa retkim engleskim natpisima
Popularan za thai .Čak i starije thai/kineskinje sa štapovima.
Sećam se ,pre 12 godina , bilo je uvek gužve tu ali je bilo nekako ruralno, bube po štandovima.
Sada je uredno.
Misliš da znaš nešto o thai jelima, kad tamo sve nešto neprepoznatljivo, i uglavnom piše na thai.
Uzmem ovo, na slici izgledalo kao seafod stir fry , u voku, a on ga ,na krahu, zalije sa ovim sosom.
E sad dali je sos sladak, ljut..?
Bilo je ok tačnije jestivo i zasiti.
Žena uzela neki milk tea buble napitak , da proba.
Što je više konzumirsla sve joj se više dopao.
Sa druge strane BTS stanice On Nut je link sa ovom zgradom
Kondo Avani, ali ono što je važnije, da su donji spratovi Century Plaza Cinema On Nut.
Ne sećam se te zgrade od ranije.
Uglavnom japanski restorani.
Svratim u ovu japansku izakayau.
Da probam taj ramen
Uzeo sam ovaj Tonkatsu ( svinjski), izabrao nudle..
Stiglo je ovako, mala porcija, uz brojne priloge sa kojima nisam znao šta ću ( zaboravih ih slikati)
Supa mi je ličila na našu baretinu ( kad se kuvaju svinjske glave,iznutrice, kod svinjokolja).
Pa , moglo se pojesti..Kad se navikne-dobro je.
Bilo je tu i točenog japanskog Asahi piva
Eto, interesantno isprobavanje nepoznatih jela, oko hotela.
Leave a comment:
-
-
Starbucks terasa šoping mola Icon Siam
Na njegovom dvospratnom staklu/izlogu,vidi se ,kao u ogledalu, šta je iza fotografa: panorama Chao Praya i oblakoderi uz dokove.
Najviša zgrada, sa zlatnom kupolom na vrhu, je Lebua at State Tower.
Jedan od boljih vidikovaca u Bangkoku ( najbolji ,za izlazak, je ,kažu , Siroco od hotela Banyan Tree)
Gore,pod kupolom, kao da si kod Panteona,pogotovo uveče
Ali, praktično svaka visoka zgrada u BKK, ima vidikovac.
Naš hotel na 33 spratu ima taj vidikovac u vidu Luz tapas bara , kako i priliči španskom hotelu
Brz Hitachi lift,sa ekranom do njega
Gore nisu gosti hotela već,pretežno, thai koji su došli u izlazak
Ovo na stolu: dve čaše sangrie ,koje nisu ličile na vino, pire sa oktopodom ,koga nisam uočio, lignje za u "šupalj zub" bilo je 1300 THB.
To je najskuplje što smo platili za 19 dana u Thai.
Sva ta mesta,vidikovci, su jako skupa za standarde thai cena i više su prestižna mesta za izlazak.
Leave a comment:
-
-
Holandjanin nije imao para da dobije vizu a familija nije htela (ili nije imala) da mu te pare pozajmi. Na kraju, on je muz a ne trut koji nista ne radi.Originally posted by onnut View PostUmro ?!!
Pa ko da smo juče pisali da igra sa decom fudbal !!?
Još kažu da druženje sa decom, unucima itd..produžava život.
Nesretnik , zar nije išao u Holandiju da nešto zaradi..I ovi Thai su ga pritiskali.Ko zna šta je preživljavao u sebi?
Eto,.. mislio je da je u Thai provinciji našao svoj mir...Sudbina..
Uh...šta mi napisa
A ja sad odoh na 40 C , paklenoj vrućini kakvu nije ni na Thai,
na " moje" jezero, na kupanje, ....mislim ja da imam 20 g...
Uhh...
Zena mu (skolska drugarica moje zene, 100m kuca) uzela na kredit Mazda MX5, da on otplacuje, sa socijale iz Holandije. On je muz, treba da obezbedi auto, ona mu gleda dvoje dece, cerku i sina. Sta ce sad? Ode auto u reposession.
Kredit je na 7 godina, 12,000 THB (300 EUR mesecno), on je to otplacivao, dobio socijalni smestaj, garsonjeru, u Holandiji, poslali ga u lokalnu biblioteku na 1,000 EUR da ipak radi nesto. Gladovao tamo i dosao u Thai da umre.
Leave a comment:
-
-
Ta japanska "ayu" pastrmka se ne uzgaja. Ima je toliko, reke su pune nje. Mozda, nahvataju ih pa ih stave u bazen u hotelima da ih deca pecaju, max 3, treba 15 minuta da ih se 3 komada upeca. Jeste, negde oko 150 grama.Originally posted by onnut View PostCena 500 din po komadu?!!
Jeftino ,a Japan !!
Još ako je i divlja a ne iz uzgoja.
Možda im je manja veličina , 150 g npr. , pokušavam proceniti po japanskim posudama pored.
U Thai je ulična usoljena grill riba ,set, po toj ceni 150 THB ( 450 din) ali to je od 800-1000 g.
[ATTACH=CONFIG]8527[/ATTACH]
Ta riba od 250 THB je iz uzgoja. One, uhvacene sa mora su 350 THB (skoro 9 EUR). To su zubatci, sea bass. Imam negde slike, trazio sam sat vremena, od milion slika, nisam mogao da nadjem. Slikacu kada sam u Thai, za 3 nedelje.
Thai, koji ne koriste so u ishrani, ribu uvaljaju u krupnu so, da se ne lepi za rostilj.
Leave a comment:
-
-
Umro ?!!
Pa ko da smo juče pisali da igra sa decom fudbal !!?
Još kažu da druženje sa decom, unucima ...produžava život.
Nesretnik , zar nije išao u Holandiju da nešto zaradi..I ovi Thai su ga pritiskali.Ko zna šta je preživljavao u sebi?
Eto,.. mislio je da je u Thai provinciji našao svoj mir...Sudbina..
Uh...šta mi napisa
Sad bi neko rekao...pa ok, imao je 70 godina.
A ja sad odoh na 40 C , paklenoj vrućini kakvu nije ni na Thai,
na " moje" jezero, na kupanje, ....mislim ja da imam 20 g...tačno sam se pogubio sa tim stavovima o godinama..i postupcima šta ide u koje vreme života.
Onda se čudim zašto Thai sada vidim drugačije.
Leave a comment:
-
-
Jedu Thai insekte. Na pijaci u provinciji, Wang Sombun, imaju i tezgu. Hvataju ih tako sto nabace mrezu na pirinac gde se te stetocine skupljaju. Ne truju ih i ne prskaju nicime.Originally posted by onnut View PostI ovo Thai jedu
[ATTACH=CONFIG]8524[/ATTACH]
Proteini iz insekata
[ATTACH=CONFIG]8525[/ATTACH]
Viđao sam to i ranije, ali, mislio sam,da je to više "fora" za turiste.
Ali ovo je slikano u "domaćoj" zoni On Nut , gde često i nema engleskog natpisa.

Na verandi, tazbina, spremaju ih isto

Ova devojcica sada ima 25 godina, familija

Komsinica, przi ih u woku, kuhinja je uvek ovako, poljska, ne kuva se u kuci

Vpila, navalite. Tu su i przene pilece noge i hrskavice, to ne mogu ni da gledam kada neko jede. Thai hrana, slavna po svetu, njima je isto zelja da to jedu kao i nama koji idemo u Thai restorane.

Evo ga i Holandjanin. Umro je u septembru 2023. na 100m od mesta gde je ovo slikano. Slika je iz 2010. Umro je u 70-oj godini, nije ni pusio nije ni pio, shlang. Otkazivanje unutrasnjih organa.
Leave a comment:
-
-
I ovo Thai jedu
Proteini iz insekata
Viđao sam to i ranije, ali, mislio sam,da je to više "fora" za turiste.
Ali ovo je slikano u "domaćoj" zoni On Nut , gde često i nema engleskog natpisa.
Onda,gledam one Yoyogijeve pastrmke iz Japana
Cena 500 din po komadu?!!
Jeftino ,a Japan !!
Još ako je i divlja a ne iz uzgoja.
Možda im je manja veličina , 150 g npr. , pokušavam proceniti po japanskim posudama pored.
U Thai je ulična usoljena grill riba ,set, po toj ceni 150 THB ( 450 din) ali to je od 800-1000 g.
Leave a comment:
-
-
Unazad 30 godina, putujući već dvocifren broj puta u Thai, nikad nisam video nijednu streljanu.
Ova je u Walking street, Pataya.
Ove godine, šetajući,video sam ih desetine.
I na Puketu,Patayi..
Nije samo pištolj, ima tu i težeg oružja.
A ima i gužve oko njih.
Kao da im oni go-go,masovne prodavnice kanabisa itd. ne dižu dovoljno adrenalin , pa da se upgrade sa ovim.
Ovaj svet je potpuno poludeo.
Leave a comment:
-
-

Terminal 21 Pattaya je otvoren oktobra 2018. Bio sam u Pataji poslednji put decembra 2019. ali nisam isao u Terminal 21.
Krajem te 2018. avion je bio u boji SCB, Siam Commercial Bank, njihova reklama. Koliko dugo im je bio ugovor da ostane u toj boji, ne znam. Izgleda, kada nisu nasli nekoga drugoga na ugovor da avion (Boeing 737-500) prefarba u boje svoje reklame, stavili su svoju - Terminal 21.
Originally posted by onnut View Post
Tamo su izgrađeni i novi šoping molovi " Space", "Terminal", zona u kojoj ima dosta rusa i koja nije ono po čemu je Pataja čuvena
[ATTACH=CONFIG]8398[/ATTACH]
Onaj avion su izgleda prefarbali od poslednjih Yojogijevih slika
Leave a comment:
-
-
Sletanje u BKK, 15. decembar 2018. Izradnja novog termninala.Originally posted by onnut View PostNa odlasku iz Thai, na Suvarnabumi aerodromu, dobih bording pass sa izlaskom na gate S 119.(??!)
Sećam se da je to išlo do F ali ne i S .
[ATTACH=CONFIG]8514[/ATTACH]
Kad ono- napravljen nov terminal.
Takozvani Sattelite SAT-1 terminal, do koga vozi ovaj podzemni voz.
Udaljenost oko 1 km od glavnog Suvarnabumi terminala.
[ATTACH=CONFIG]8515[/ATTACH]
Tačnije,nije to voz već APM ( Automated People Mover),dve linije, koje je montirao Siemens.
Vozi na svaka 3 minuta, 24 časa a vožnja traje oko 2 minuta.

Taj APM (automatic people mover) je tada, u najavi, bio predstavljen kao pokretna traka sa vagonima.
Leave a comment:
-
-
Na odlasku iz Thai, na Suvarnabumi aerodromu, dobih bording pass sa izlaskom na gate S 119.(??!)
Sećam se da je to išlo do F ali ne i S .
Kad ono- napravljen nov terminal.
Takozvani Sattelite SAT-1 terminal, do koga vozi ovaj podzemni voz.
Udaljenost oko 1 km od glavnog Suvarnabumi terminala.
Tačnije,nije to voz već APM ( Automated People Mover),dve linije, koje je montirao Siemens.
Vozi na svaka 3 minuta, 24 časa a vožnja traje oko 2 minuta.
Dva slona, zaštitni znak novog terminala, na trgu , po izlasku iz APM
Nikad nisam video prostraniji i lepši terminal,još uvek malo praznjikav
Opremljen luksuznim prodavnicama.
Vidno lepo uređeni wc-i sa "japanskim" šoljama
Terminal ima panoramske prozore na pistu
Mogao sam ispratiti dolazak mašine koja nas je vratila sa Thai
Nov termimal je projektovan za 15 miliona putnika godišnje i sa njega već operišu pored Turkisha , i Qatar Airways ,Air Asia X ( letovi za Japan), VijetJet Air...
I na povratnom letu, vidno disciplinovani putnici: vezani, bez jutarnje šetnje i istezanja po hodnicima,bez gužvi kod wc...
Eto šta učini onaj let Singapore Airlinesa.
Uglavnom, dobro smo se vratili puni (mešovitih) utisaka sa Thai.
Leave a comment:
-
-
Erawan Shrine,hram na Siam Square,nepromenjeno, uvek dobro posećen sa thai ( ima i turista) koji se mole za sreću i prosperitet.
Ono što je novo ,na ovom trgu, je okrugla Apple prodavnica
Tačno kod Zen mola,sa linkom na sky walk.
Stari, dobri, luksuzni,Paragon,sa fontanom,otiśao je u drugi plan,posle otvaranja Icon Siama.
Siam Centar,kao i svi molovi u Thai,su celog Juna u duginim bojama.
Ono što nam je novo je i ovo klizalište u Siam World molu.
I Sky Walk se izmenio.
Postavljene su ove pečurke,verovatno kao zaštita od sunca,kiše.
I ulaz u čuveni MBK je izmenjen
Napravljen je i potpuno nov mol,nova zgrada,ova crne fasade
Zove se Siamscape, a između nje i MBK,gledajući sa skywalk, "izlomljena" zgrada Maha Nakon,sada je druga najviša zgrada u BKK,jer je novoizgrađena Magnolia,uz Icon Siam,viša od nje 4m.
BTS , Sukumvit linija , se znatno produžila ,na oba smera.
Prema Bang Na /Suratani, sada se sa njom turistički lako stiže do Erawan Muzeja i skoro do Ancient Siama .
Nismo ih posetili, ali zato su nam svaki put na Sukumvit liniji BTS bile ovakve gužve.
Jer,linija se znatno produžila i na sever ,od Chatuchaka.
Ovako izgleda parking i deo grada ,slikano sa stanice Mochit ( Chatuchak Market)
Leave a comment:
-
-
Kad je ceo dan u BKK kišan, kao juče, može se zanimljivo provesti u Icon Siamu.
Luksuzna unutrašnjost sa brojnim modnim radnjama.
Ono što je ovde specifično je da je unutra ,na 7 spratova,smešten mol u molu -japanski Takashimaya.
Prvi put u Thai.
Viđao sam taj japanski mol i u Singapuru.
Brojne japanske stvari čak u wc i japanske šolje.
Ono što je dobro da su postavljena ,širom mola,brojna stilska sedišta za odmor
Neki čak i čitaju dok žene pazare
Na ulasku prodaju kineskog Xpeng električnog automobila
Cena oko 40.000 €.
U molu sam video i štandove za prodaju nekih luksuznih automobila,najnovijih modela Masserati,BMW,Porsche
Nije ovde samo šoping.
Tu je i hol sa postavkom o tajnama Leonarda da Vinčija
Kao da sam u Luvru
Neke holove su uredili najpoznatiji tajlandski umetnici
Ovo je 15 m visok vodopad,koji odslikava kišu koja pada i hrani Thai , dajući mu prosperitet.
U podnožju vodopada se može ručati
Neki neverovatno uređeni prostori u koje su ušuškani restorani koji i nisu skupi kako bi se očekivalo
Luksuzni holovi
sa dragim kamenom,zlatom..
U basementu je Sook, tj. štandovi sa hranom iz 77 Thai provincija,poslaganj po regionima Sout,Central,North
Ulična cena hrane i velika gužva.Brojne kineske grupe .
U tom sklopu i floating market
A najlepše su brojne terase mola
Neke od terasa sa neverovatnim pogledom
Prvi redovi nisu bili u funkciji zbog kiše.
Francuske stolice
Prodavnica Apple,sa dvospratnim staklom, kroz koje se izlazi na jednu od terasa
Prelepo.
Mora da se vidi.
Leave a comment:
-
-
Bangkok.
Icon Siam, šoping i destinacioni mol, koji je promenio sliku grada.
To je otvoreno krajem 2018, posle moje poslednje posete BKK.
Uveče
U vreme kada prorade fontane , u 18:30 i 20 h
Velik broj turista.Kineske tour grupe dolaze organizovano.
Sa njegovih terasa puca pogled na Bangkok Downtown i Chao Praya reku , kada krstare turistički brodići
Imaju svoj uređen dok, a preko reke se vidi hotel Sheraton.
Najskuplju privatni projekt Tajlanda,ikada,vredan 1,5 milijardu dolara.
Vlasnik je kompanija Siam Piwat,ista ona koja je napravila i Paragon na Siam Squaru.
9 hektara zemlje ,uz obalu Chao Praya,sa druge strane reke, je tu uređeno.
Ove dve zgrade pored ,sa bazenima,su Magnolia Residence Riwerfront,318 m visoka,trenutno najviša zgrada u BKK,veća za 4 m od Maha Nakon, i ova druga pored, je Oriental Mandarin Residence,vlasništvo istoimenog starog hotela, preko reke.
Treća zgrada ,sa okruglom kupolom gore je novoizgrađeni hotel Hilton.
Za pristup ovoj destinaciji 2020 je otvorena i nova monorail linija Golden Line spojena sa BTS ,stanicom iza Saphan Taksin mosta
Prvi vagon sa panoramskim prozorom
Od kada je ovo otvoreno,preuzelo je ulogu event mesta,od Siam Square ,pa se proslave New Year i Kratoga, uz velike vatromete, odvijaju tu .
Lep pogled sa terasa Icon Siam i tokom dana na BKK
Leave a comment:
-
Leave a comment: