If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Bazen zaista izgleda impozantno(kakva li je tek laguna?) a o čistoći vode takvog hotelskog brenda ne sumnjam.
A eto, za razliku od toga,u Krašićima u CG, žena već nedelju dana ima infekciju oka dobijenu iz mora.Nema godine da se tamo ne zaradi neka bolest,virusno oboljenje,...Pitanje je kako se održavaju ti prečišćivači kanalizacije kod ispuštanja u more...pa mi sad hvali Krasiće...koji me neće videti ove godine.
Pohvala za reportaže sa odmora a pogotovo za neobične slike kiše na bazenu -ispod.
Mi smo u Singapuru , u Pan Pacifiku,gore na bazenu , i to neuporedivo manjem od ovoga, uvek imali vidno istaknut certifikat o kvalitetu vode.
Istina,tamo se voda normalno pije iz gradske mreže,za razliku od drugih susednih zemalja.
Druže uživaj za 10 - to si i zaslužio.
Primamljivo deluje i ovo hladno Singa pivo,ovako iz leda,a pogotovo sada, iz moje perspektive u Srbiji ,gde gori i nebo i zemlja na 40 C.
Da resimo misteriju Blue Lagoon Hua Hin, odmah do Sheratona, cak i deo njega.
Vec na ulazu se vidi da je to posebna firma, nije vise Sheraton.
Ne kaze Sheraton u imenu
Negde sam nasao da je to pod menadzmentom Blue Lagoon Hua Hin od 2007. Kako se secam, kada su poceli da prave 2002. i da prodaju, na sav glas je bilo da ce to biti Sheraton. I bio je, prve 3 godine, to je normalno.
Moje su se sumnje obistinile da "to nije to" cim ga privatno izdaju pojedinci (vlasnici) gde god stignu a Sheraton sa time nema veze. Od Sheratona je ostalo samo ono sto zakonski ne mogu da izbegnu - da se izvuku od prodajnog fluffa.
Odem tamo, zive duse. Jedna jedina kola parkirana. Skocim u vodu, provedem 90 minuta slikajuci sa vode, ni zive duse.
Laguna je identicna, ako ne i bolja nego Sheratonova, bar duplo je duza.
Oko lagune nema staza, samo pravo iz kuce. Neki delovi imaju i "slepu ulicu", uvalu, samo za njih
Ovo je "glavna ulica" lagune. Nikoga zivoga, ni znaka zivota.
Po namestaju na terasama i gde je bila otklonjena zavesa - svi su razlicito opremljeni.
Koliko su poseceni, kaze i ovaj korov (ima ga bas ova kuca i na njihovom sajtu)
Ko god nema biljke, a to je 95%, tu nije bilo prometa ni zivota mesecima, mozda godinama
Ovaj je zabio plasticne boce sa vodom u saksije, da se cuvaju same
Ovo je vila od 22 miliona THB (630 hiljada EUR da se kupi)
Ispod vode, cista je, izgleda kao i Sheraton laguna.
Sta smo imali. Stanovi i vile su bili 7.5 mil THB (200K EUR) do 22 miliona EUR. Ima ih jos 30-ak neprodatih.
Odrzavanje mora da je bar 400 EUR mesecno (137 jedinica). Ima puno radnika (jedino sam njih i video) koji ciste okolo i sam bazen.
Ko se zayebo, zayebo se da tamo kupi. Tu ne moze da se zivi, daleko je od svega. A atraktivnost zarade od izdavanja je propala sa odlaskom Sheratona posle 3 godine. I skupo je. Dok je Sheraton dupke pun, medju ovim apartmanima moze da se oseti kao u kaubosjkim filmovima gde kroz opusteli grad vetar valja onu travu u kolutovima.
Na sajtovima za izdavanje, pozuruju te, kazu 46% izdato. Mozda taj sajt ima jedan 1-soban i 1 dvosoban stan pa je izdao 46% dodeljene kvadrature?
Malo kasnije se primeti, nema WiFi. Vlasnici stanova su pojedinci koji nece da placaju (najjeftiniji paketi su 200THB mesecno) stalan WiFi ako im tamo godinama niko ne dolazi. A da jedan plati, na sajt ne sme da se stavi da ga imaju svi.
U Thai, turisti, ako ne das besplatan WiFi on ima silno da se namuci ako uopste i uspe da ga nekako dobije za pare i bez ugovora. Ko ce danas da se izoluje a pri tome plati skupo mesto na bilo koje vreme?
Ne preporucujem, sa moje mape je ovo mesto izbrisano zauvek. Propalo mesto. Ni za dzabe tamo ne bih otisao, da budem jedini sa svetlom u avetinjskom naselju. Taman posla da platim 7000THB dnevno.
Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."
Pažljivo sam pročitao i pregledao slike prethodnog posta.
Insajderski istraženo , kako bih i ja uradio, analizirano , uz tvoja legendarno dobra zapažanja detalja.Kao da sam tamo.Preostalo mi je samo da se virtualno postavim i analiziram kako bi se mi osećali tamo.
Iz mog ugla bi to izgedalo ovako-
To što nema nikoga na bazenu/laguni ,a koja je dobro održavana, meni ne bi smetalo.Naprotiv,nemamo dece pa da treba neko društvo, a još kad se setim kako je bilo u bazenu Hiltona sa kinezima,decom...
Ono što bi u mom slučaju još bio plus je komfor , kuhinja, veš mašina...ali jasno..mi različito idemo...i o tome smo već diskutovali.
Tu bi i bio kraj pozitivnog.
To što je avetinjski prazan...ne znam...nije baš prijatno....a takav kompleks...ali sigurno je osvetljeno,portiri...može da bude i dobro,bez buke..ali...nije zgodno.
Ali...ja bih tu bio bez kola.
Što reče-daleko od svega.Možda ima 7/11 ili Family Mart ali nisam ja backpaker pa bih morao u supermarket daleko u Market Village ili Villa.Deranje za prevoz a shutle bus,ako ga ima, treba biti tačno na vreme...i ništa od toga.Sta imam onda od kuhinje?Neću se valjda hraniti u skupom Sheratonu!To negativno iskustvo već imam iz jednog resorta iz Naklua na periferiji Pataye-ogroman bazen,dva nivoa-ali daleko od svega..I ne samo to.Ove godine smo samo jednom spremili ručak u hotelskom apartmanu Pan Pacifica u Singapuru.I šta se desilo?Prostorija se toliko zadimila od peći da smo strahovali da će se upaliti alarm plus što se miris par dana uvukao u stan gde se prozori na toj visini ne otvaraju,iako je ventilacija čini se normalno radila.I onda se familija opet vratila na hranu iz tržnih centara istina malo zaobilazno preko KFC.
A to da nema wi-fi bi bila nemoguća misija za ćerku koja bi se "dosađivala sa matorcima".
Da zaključimo- da smo bili tu ,za toliki novac 7000 THB, iako smo u drugačijoj situaciji, osećali bi se i mi prevarenim i razočaranim i ,nakon čitanja tvog posta, malo analize, menjam mišljenje izneto pre mesec dana.
Džaba im tolika laguna.
A za kupovinu tih i sličnih apartmana- mogao sam se i ja "opeći".
Makar si im se iskupao u toj avetinjskoj laguni , sat i po, dok si obilazio.
Radisson Blu, on je do Sheratona, možda 200m jedan od drugoga.
Kako uđeš sa plaže, bazen za najjeftinije (ako je tu išta jeftino) apartmane koji nemaju svoj privatni
Restoran uz bazen i sa pogledom na plažu, jedan od 5-6 u hotelu
Cifre su kao na barbutu, nije ni čudo da nema neke navale
Ulazi u apartmane koji nemaju svoj "izlaz na more"
Kompleks je uzak i dugačak, ovo je drugi bazen, nije kao sa prve slike. Apartmani posle bazena, imaju izlaz na dugački bazen "od vrata do vrata", vidi se na njihovim slikama na linku, dotle ko nije gost i da tu ima sobu, ne može da dođe
A ovaj ima svoj privatni, gore, na terasi. Plavo je debelo staklo zida bazena
Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."
Malo kasnije se primeti, nema WiFi. Vlasnici stanova su pojedinci koji nece da placaju (najjeftiniji paketi su 200THB mesecno) stalan WiFi ako im tamo godinama niko ne dolazi. A da jedan plati, na sajt ne sme da se stavi da ga imaju svi.
U Thai, turisti, ako ne das besplatan WiFi on ima silno da se namuci ako uopste i uspe da ga nekako dobije za pare i bez ugovora. Ko ce danas da se izoluje a pri tome plati skupo mesto na bilo koje vreme?
Ne preporucujem, sa moje mape je ovo mesto izbrisano zauvek. Propalo mesto. Ni za dzabe tamo ne bih otisao, da budem jedini sa svetlom u avetinjskom naselju. Taman posla da platim 7000THB dnevno.
Reče mi danas jedan Rus, on je sada u Blue Lagoon, do decembra, da je mesto krcato od novembra do kraja marta. Tada imućniji Rusi šalju porodice da prezime.
Ne-školska (mala) deca, za njih ima i škola engleskog. Ili pošalju ženu, majku, taštu.
Kaže da voda ni zimi nije hladna, 26-28C. Za WiFi kaže da ga donesu i uključe kada dođu gosti, neki imaju jedan za nekoliko apartmana (možda isti vlasnik).
Bez kola su gosti bespomoćni, jedino da idu na obroke u Sheraton.
Svejedno, meni to ne menja ništa. Ja idem samo juli i avgust, ono što sam video je tačno i potvrđeno. Ovo sam dodao čisto da se vidi da nije prazno tih 4-5 meseci za one koji misle tada da idu.
Comment