Ako je provod napijanje i drogiranje uz preglasnu muziku, onda se slazem. Ako je provod druzenje i upoznavanje lokalne kulture i devojaka, onda bih preskocio Koh Samui. Ogranicen izbor mesta za izlazak, sa idejom lokalnih devojaka odrati strance sto brze za sto krace vreme. Dok pisem ovaj post iz Pataje, mogu da primetim da izuzimajuci plaze, sve ostalo je bolje i jeftinije u Pataji.
Koh Samui,ostrvo palmi
Collapse
X
-
Originally posted by Deks View PostAko je provod napijanje i drogiranje uz preglasnu muziku, onda se slazem. Ako je provod druzenje i upoznavanje lokalne kulture i devojaka, onda bih preskocio Koh Samui. Ogranicen izbor mesta za izlazak, sa idejom lokalnih devojaka odrati strance sto brze za sto krace vreme. Dok pisem ovaj post iz Pataje, mogu da primetim da izuzimajuci plaze, sve ostalo je bolje i jeftinije u Pataji.
I ja sam ga izbegao, iako bi resort po nekim mojim kriterijumima bio dobar izbor (noviji objekt, jeftin smeštaj...).Iskreno - ni lud tu ne bih boravio.
Na tredu "Tajland 2017" sam postovao koliko mi je smetao boravak nekih bekpekera od samo 2-3 dana u komšiluku u mom resortu i glasna muzika koju su puštali.
Ali sudeći po poseti tamo,svake godine, mnogi, mlađi ,vole takav stil života.Ark Bar je po poseti i gužvi tamo apsolutno no.1 mesto u poslednjih nekoliko godina.
Post sam napisao jer ima možda i takvih koji čitaju ovaj forum i da se zna šta je onda tamo trenutno IN.
Razlog zašto sam poslednjih godina išao na Ko Samui je -PLAŽE I MORE.
Za te stvari - tu je najbolje u Thai.
Može i Ko Samet ali tamo u pozadini nema infrastrukture mada se po Yojogijevim poslednjim postovima sa tog mesta stvari menjaju.
Na Puketu i Krabiju jesu fascinantni prizori ali tamo je okean ,uvek talasi,izlokana peščana obala plus veća verovatnoća lošeg vremena u periodu kada idem (jun,jul).
Tačno je što kažeš da je na Samuiu ograničen broj mesta za izlazak i slabiji noćni život u poređenju sa Patajom,Puketom(Patong),BKK .
Za lokalne devojke i njihovo "deranje" stranaca ne bih rekao da ima puno razlike između turističkih mesta u Thai ali možda nisam kompetentan za ocenu jer idem tamo porodično.
Ovo za Pataju se sto-posto slažem sa tobom.
Godinama sam išao tamo.
Ogromna konkurencija je učinila da je tamo najjeftinije u Thai : smeštaj,hrana ,prevoz (10 THB),sex..grad za hedoniste.
Ako si tamo - daj neki post ,sliku..
Za hranu ti preporučujem , u centralnoj Pataji, jedan restoran gde sam jeo bar 50 puta.
"KISS" se zove , u drugoj ulici odmah iza Mike shoping mola(izlaz na Second Road),gde je ona pijaca sa voćem i veliki parking za autobuse.Samo pređi ulicu.Radi 24 h i tu se hrane i residenti/stranci koji znaju gde se jede.Thai jela od 80-100 THB ,ima i zapadnih jela.Ograničen meni ali ukusno i na kraju voće-gratis.
Bolje i od čuvenog Beer Gardena (na samom ulasku u Walking Street)iako je i on za preporuku.
Još jedan "KISS" restoran je otvoren i na Jomtienu ako si tamo smešten.
Prijatno ti bilo u Pataji.
Comment
-
-
Rekoh da je jedna od zamerki ovog Ark Bara relativno skupa hrana i piće u restoranu na plaži a izgleda da i nije ono Thai autentično,ukusno.
Ali rešenje je u blizini.
Na ulasku u resort , sa prve ulice nalazi se odličan i jeftin restoran "Khaosan".
Evo ga tik uz Ark Bar
Velik meni thai i zapadnih jela
Tu sam jeo najbolji pad -thai ikad.Bez toga da mi ga zašećere kao na mnogim drugim mestima.
I to velike porcije a cene je 90-120 THB zavisno da li je sa piletinom ili shrimps i da li je happy hour ili ne.
I ovo drugo dole desno seafod sa cushew nuts je bilo ukusno ali nešto skuplje od pad thai.
I ova supa sa kokosovim mlekom.
A kola iz staklenke.
Nekoliko puta sam nosio i u hotel
Preporuka za ovo mesto.
Comment
-
-
Originally posted by Deks View PostAko je provod napijanje i drogiranje uz preglasnu muziku, onda se slazem. Ako je provod druzenje i upoznavanje lokalne kulture i devojaka, onda bih preskocio Koh Samui. Ogranicen izbor mesta za izlazak, sa idejom lokalnih devojaka odrati strance sto brze za sto krace vreme. Dok pisem ovaj post iz Pataje, mogu da primetim da izuzimajuci plaze, sve ostalo je bolje i jeftinije u Pataji.
Za takve turiste, Pataja nema šanse. Pataja je pre svega grad (veći od Ženeve) u kome može da se provede život, ima od jaslica do univerziteta. Ima i posla, Ford i GM iza onih brda u zaleđu prave 1.2 miliona automobila godišnje za izvoz u Kinu i Aziju. Ima čak i aerodrom.
Kome nije do plaže, Angeles City na Filipinima je duplo jeftiniji od Pataje, tvrde hiljade stranaca koji su Pataju napustili i otišli na Filipine da tamo "upoznaju lokalnu kulturu i devojke".
Što se mene tiče, u Pataji sam bio bar 20 nedelja od 2002. do 2010. Dobar 5* hotel ili kompleks iz koga ne izlazim, shopping mall, svoj auto, atrakcije u blizini, meni je isto i po ceni i svemu kao Hua Hin.
Tih 20 nedelja je bilo kao po nedelju dana odmora. Na 1 dan sam bio bar još 50 puta. Zadnja dva puta (ove i prošle godine) primetim da se čekaonica za susret sa Svetim Petrom nešto ispraznila: ili su već otišli tamo ili su se preselili na Filipine ili u Kambodžu.
Koh Samet je "poor man" verzija Koh Samui. Nikada se neće približiti u smislu konkurencije. Nema bekpekera koji će otići na Koh Samet a ne otići na Koh Samui. Idu na oba a ako moraju da odluče, onda je Koh Samui.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Mit Samui Restaurant (ranije Mitra) je i ove 2017 restoran No.1 na Chawengu .
Ukus,cena,veličina porcija...
Uglavnom specijalizovan za seafood.
Bio sam bar 10 puta ove godine.
Malo skriven očima turista jer nije u glavnoj Beach Road.
Svega nekih 300 m od aerodroma Samui i to tačno u liniji piste.
Dok večeraš da ti na nekih par desetina metara iznad stola zagrmi A 320-200.
Do restorana ima i prečica iz Beach Road, kroz Chaweg Shopping Plazu, preko puta Cairo restorana, a pisao sam o tome u postu #10 ovog treda.
Uveče uvek pun gostiju.
Na stolovima kakrakteristične žute mušeme, znaka Singe - obilne i ukusne porcije.
Ova klasična thai jela su oko 120-150 THB.Vecera za nas troje ,ako nisu rakovi i riba,bude oko 600 THB. Rakovi,riba..to je već skuplje.
Tu sam uveče viđao i one residente iz mog hotela a oni bar znaju gde se dobro i jeftino jede.
Sveže ...iz ovih bazenčića pa na vagu.
Najviše je kineskih turista.
Jedno veče grupa kineza bučno,uz aplauze ostatka grupe, napravila je takmičenje u eks ispijanju piva.
Ženski deo je prednjačio a konobari sa bocama okolo u pripravnom stanju.
Srećom nije to često.
Restoran jeste za preporuku ali ima i kvaka.
Apsurdno za seafood restoran ali tu ne preporučujem da se jede riba.
Jeste sveža ali je skupa.
Traže 500 THB i jedva hoće da spuste do 400 THB.
A tamo u glavnoj Beach Road ,u onim skupljim restoranima , svi drže istu nižu cenu - 300 THB.
Jednog od brojnih konobara u Mit restoranu, koji je ličio na glavnijeg,pitam zašto su sa ribom skuplji.
Kaže - ovde je sveža.
Ali to nije tačno jer u onim restoranima u Beach Roadu 300 THB je i živa riba koju mi vadi iz bazenčića a može i sa leda.
Nije bilo razlike u ukusima.
Comment
-
-
Originally posted by onnut View PostSvega nekih 300 m od aerodroma Samui i to tačno u liniji piste.
Dok večeraš da ti na nekih par desetina metara iznad stola zagrmi A 320-200.
[ATTACH=CONFIG]3540[/ATTACH]
Tada je usledio investicioni tsunami i neverovatan rast turizma. Oni koji tamo žive (stranci) imaju primedbe da infrastruktura (vodovod, kanalizacija, struja) ne mogu to da izdrže.
Bio sam na Chaweng Noi, ne sećam se aviona uopšte. Možda su imali 4-5 letova dnevno, ATR propelerci i sletali i poletali na drugu stranu.
Čak sam i mislio da je aerodrom negde u sred ostrva, udaljen, da nisam znao da postoji mislio bih da ga i nema.
Ako je taj restoran samo 300m (čak i da je na 1km) tu su avioni dosta nisko i bilo bi neprijatno.
Čudi me, što ne dolaze i odlaze na drugu stranu. Avionu je svejedno ako je brzina vetra manja od 10m/sek na koju stranu sleće ili poleće. Ovako, izgleda, treba i zaokret da napravi da dođe sa strane Chaweng plaže. Možda je njima gore vetar i snažniji od 10m/s.
Jedino ako izbegavaju da lete preko Big Buddha ili neki moodonja ima vilu sa te strane pa sredio da ga avio saobraćaj ne uznemirava.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Evo i razmere.
Precizno.
Od pomenutog Mit restorana (žuta tačka) do piste je 450 m.
Ti znaš,onda,koliko je to mala visina.
Tamo dole od Ark Bara na Chaweng plaži ,gde mi je u blizini bio hotel je duplo tj. 900m.
Tu sa plaže ,na 900 m od piste, je ovako, pri sletanju,slikano iz mog hotela.malo iznad palmi.
Pomenuti A 320-200 spuštenih točkova.
Ili ovi propelerci ATR 72
Nije da sa ove Chaweng strane samo sleću.
Evo ih i poleću.
Nema pravila.
Pista je duga 2000m i praktično se prostire ,gore, od Bangrak Pier i Big Bude,pa dole do Chawenga.
Tačna je ona tvoja informacija da Bangkok Airways ima dnevno oko 50 letova BKK-Samui ali se tu misli i na povratne letove.
Inače Samui aerodrom ukupno ima oko 63 dolaska/odlaska dnevno uključujući i letove za Singapur,Hong Kong..
Od 8 am do 10 pm to je u proseku let na 12 minuta
Sleću i uzleću sa obe strane.Ne vidim tu neko pravilo.Istina,primetio sam poslednjih dana kada je bilo kiše i vetra da su bili frekventniji sa ove Chaweng strane.
Ali ako je to 5 letova na sat , rekao bih da sa ove strane Chawenga je možda jedan let na sat što bi značilo da se sa one strane Bangrak Pier ipak obavi 80% operacija.
I moj avion je ove godine došao (i odleteo) sa te frekventnije strane od Bangrak Pier.
Ranijih godina je bilo i sa strane Chawenga.
Ovo je slika dolaska ove godine.
Najpre se pojavi Ko Phangan a onda se vidi Big Buda i Bangrak Pier.
Vide se gliseri i drveni dokovi u moru.
Manevar je bio takav da je avion na doletu išao skroz do kraja piste ka Chawengu a onda se okrenuo i ponovo pistom nazad ( nema pomoćna pista sa strane) pa do kraja ka Bangrak Pier gde se tek nalazi proširenje za parking.
Evo vratili smo se brzo nazad, pistom , pa zaokret na parking.
Imamo samo 12 min na raspolaganju za sve to.
Dakle, u proseku jedan let na sat ,za turiste na Chawengu,nije nešto što remeti mir.I još ovi propelerci i nisu toliko bučni a turisti na južnom i severnom delu Chaweng plaže su već udaljeniji .Posle dan se navikneš čak je i zanimljivo za selfi kad ti avion pristiže sa pučine a ti čekaš u vodi kad će se pojaviti zvuk.
Evo i kako je obezbeđena pista na kraju prema Bangrak Pier.
A tu su još i one Thai udžerice.
Ubilo se za teroriste.
A onakva cena karata !
Comment
-
-
Može li se na Samuiu,glavnu Chaweng plažu i to još u centralni deo plaže , na samoj obali, smestiti u budžet varijanti?
Može !
I to tako da si odmah kad izađeš na Beach Road u centru svega.Tu je McDon. , novi šoping mol, noćni život...
A nisi na severnom delu plaže gde se u moru od trave i kamena ne može kupati kad je oseka, a nisi ni u onom party ludilu oko Ark Bara, a nisi ni na južnom delu koji je udaljen od centra pa da te deru taksisti.
Budeš uz ove koji plaćaju smeštaj od 300 €, u The Library a koji liči na rezervat a gosti se broje na prste ruke.
Long Beach Lodge bungalovi se zove to mesto.
Ovako je na plaži koja je ista kao i za ove gore i baš pored njih.
Ima i masaža
Ulaz u objekat
Nije loša ni bašta
Tu su smešteni različiti tipovi bungalova,uglavnom dvokrevetni
Unutra ono osnovno,bazno...
Nema bazena.
Wi-fi ima ali moguće da ne pokriva sve delove.
I ono najvažnije - cena.
Na recepciji mi daje cenovnik.
Dvokrevetni za 1500 THB (40 €), pa dalje 1800 THB,pa 2500 THB...oni najskuplji 3500 THB , zavisno od tipa i položaja.
To je cenovnik za nisku sezonu od aprila.
Čim sam se okrenuo zaustavlja me i daje mi drugi.
Sad je već uključen i doručak a neki tipovi imaju i niže cene.
Dakle - može se cenjkati .
Cene su tu ,na licu mesta, niže nego na internetu.
Ono što je najveći plus- na samom pesku si i u srcu svega za 20 € po osobi i još uključen doručak.
Comment
-
-
Originally posted by onnut View PostTu sa plaže ,na 900 m od piste, je ovako, pri sletanju,slikano iz mog hotela.malo iznad palmi.
[ATTACH=CONFIG]3550[/ATTACH]
Pomenuti A 320-200 spuštenih točkova.
Što sam ovlaš pogledao, postovi o buci kao da zamiru 2010. Taman nekako sa dolaskom velikih lanaca na ostrvo buka kao da prestaje.
Prednjači moj omrznuti sajt, on kao da to gura pod tepih.
Ili to stvarno nije tako strašno, preživi se nekoliko dana.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Ponovo sam pročitao ceo tred. Ja ću, posle doručka, kolima u obilazak ostrva do ručka. Onda štrapaciranje plažom. Još uvek mislim, mada je prošlo 16 godina da sam mogao da peške i bos da pređem preko onih stena između Vhaveng Noi i glavne Chaveng plaže. Baš da vidim sada. I povratak zaleđem (iza front line) gde su svi ti restorani. Tri dana je dosta, mislim.
Onaj doner kebab ima da jedem svaki dan.
Za večeru, imaju restorani postavljene stolove uz vodenu liniju, pravo iz hotela koji je na plaži. Mogu da popijem pivo, ne treba vožnja. Ne sećam se da je bilo komaraca.
Bokte, ogladneh gledajući tvoje slike iz restorana.Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."
(clone of Yoyogi, for fun)
Comment
-
-
Tek sad čitajući o planovima za Thai vidim koliko se to približilo kod vas.
Gde planiraš da se smestiš na Ko Samuiu ?
Mi , koji smo zadnjih poseta Thai bili tamo,u toj tzv. punoj sezoni nikad nismo bili,kada je ,kako kažu,gužva na Chawengu.Ali ti si u drugoj situaciji,sa kolima,pa možeš i u Noi Chaweng,Lamai ili negde dalje.
Da si u Chawengu i bez kola ,preporučio bih ti "moj" hotel Chaweng Beach Garden , pogotovo što se pre 2 godine završavao nov deo .Domaća thai hrana a u pozadini u središtu svega ali tebi sa kolima to nije bitno a i bazen nije velik.
Za obići kolima ostrvo i nema se gde.Za to je dovoljno dan.I možda petkom uveče na Fisherman Vilage, gde nisam išao.
Samui je više za obilazak okolnih ostrva Ko Thao ili Antong ostrva ili za mlade na Ko Phangan a za to kola i nisu od pomoći.
Mi smo na Samui uglavnom išli bez velikih aktivnosti tj. ono što prosečan balkanac zamišlja kao rajsko ostrvo-pesak,izležavanje,kupanje pre svega u moru ,ako se može,
i uživanje u super thai hrani a opet da mi je u pozadini sva infrastruktura tu u pešačkoj zoni.
Od celog Thai tu su nam se najviše poklopile kockice.
Kebab tamo nisam jeo a i za ostale restorane problem je što nema ništa danju.Tek uveče se pripale roštilji.Danju je , za hranu, bolje držati se hotela.Slika sa kebabom je uveče sa Night Marketa o kome izgleda nisam ništa napisao.
Za one stene između Noi i Chaweng...teško da se može a pogotovo bos.Nažalost nisam slikao te oštre stene,strč,staklo,smeće...
Nađoh nešto na netu...mada mi je tamo izgledalo još gore.
Pa još ako i pređeš naiđeš na kanal koji se uliva iz onog jezera u more i gde idu čamci , moraš ga preći a u njemu otpad i oštar kamen.
Treba pregaziti i taj kanal nepoznate dubine.
Moguće je možda preplivati taj rt u velikom luku da se ne zakači neka stena.Tamo nisam video nikoga.A i put, u pozadini , daleko obilazi taj rt.
Vidim na mapi da na plaži Noi Chaweng ima nešto kamenja kod hotela Sheraton ,što polovi tu istu plažu Noi,možda si to pomešao sa ovim rtom.To je nešto što se može preći i bos.Sa distance od Impiane do njega može da izgleda kao kraj Noi ali -nije.Rt je dalje.
Pažljivo sam uporedio kamenje u pozadini tvoje prve slike posta #23 ,o kome pišeš,i to je,čini se, ovo kamenje kod Sheratona,na slici ispod.
Želim vam prijatan boravak tamo i baš me interesuje kakvi će biti utisci posle 16 godina i kako ćeš doživeti Samui da uporedim sa mojim doživljajem .
Comment
-
-
Idem u isti onaj hotel, Impiana. Tek kada sam rezervisao video sam da je do njega Sheraton. U stvari, on je kupio hotel i bungalove koji su tu već bili a ja sam to zaboravio. Cena je slična, uzeo bih to ali je bilo kasno.
Zbog avijacije nisam hteo da idem na Chaweng, ovo će verovatno biti tiše.
Central shopping mall, to je ista firma koja drži te molove po celom Thai, radnje su skoro svuda iste. Sigurno su proračunali da bi klimatizacija uobičajenog prostora (9 spratova Bang Na Central na primer) pojela svu marginu trgovaca ili čak učinila sve neisplativim pa su ga napravili tako otvorenog.
Kolima mi je dosta da napravim 3 jutarnja izleta. Ima neki vodopad, Big Buda, aerodrom, Lamai.
Za ono kamenje si u pravu, ono deli Chaweng Noi na dva dela.
Ne znam da li ima sada, 2003. su bili znaci na putevima "U Thai se vozi levom stranom puta". Mora da je bilo nesreća gde pijani bekpekeri na mopedima noću krenu po navici desnom stranom.Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."
Comment
-
-
Dala mi žena listu mesta koja treba da posetim na Koh Samui, i na Thai i na engleskom. Ima dovoljno za 3 jutra posle doručka a pre plaže. Moja je želja da odem na Koh Samui airport.
Postovaću kako je to prošlo.Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."
Comment
-
-
Originally posted by Mekong View Post.....Moja je želja da odem na Koh Samui airport.
Postovaću kako je to prošlo.
Tačnije, može se do ovog kontrolnog punkta sa rampom.
Ne sećam se , da se taksi zaustavljao kod ovih rampi,i da li dalje mogu samo taksi vozila, ali čak i da se to prođe, nekih 200 m od toga su dve aerodromske zgrade (domestic i international) gde je čekiranje i gde ne postoji čak ni prozor ka pisti, koliko se sećam.
A od njih je U-turn.
Dakle,sve što se može videti do toga je neki manji deo piste, uz put,(i to ponegde jer ima neki zid) i u samoj zgradi aerodroma check-in šalteri .
Otvoreni Samui Boutique Airport jeste jedna od atrakcija ostrva,i po mnogim anketama jedan od najčudnijih i najlepših aerodroma sveta,ali najlepši deo aerodroma se vidi tek uzimanjem bording passa .
Najpre, Samui Airport Avenue Park , novizgrađeni deo, gde se sa kolicima i ručnim prtljagom,ulazi u nekih 200-300 m bulevara,pravim malim naseljem na otvorenom sa hotelom,parkom,shopping radnjama (Tompshon silk,Swatch sl.) ,brojnim restoranima(Blue Elephant,Food Park..)i svim onim brand lancima (Swensenss,Family Mart,7 Eleven...) možda i najmodernijim delom na Koh Samuiu.
..promenada..
Onda,na kraju te avenije gde moraš makar ući na neki sladoled , skretanje ulevo na proveru ručnog prtljaga i ulazak u prelepu tropsku baštu sa departure loungima,spa..
Iz te tropske bašte su i slike orhideja sa mog avatara
Pa onda i otvoreni lounge sa kokosovim drvetom,drvenim art nameštajem i pogledom na pistu uz wi-fi sa malim bufetom za osveženje,štampa... i sve u bašti..a osećaj kao da si u tropskom raju a na samoj pisti.
...toaleti sa akvarijumom..
Onda vozićem do aviona
Tu je i VIP lounge Blue Ribbon gde može pored pogleda na pistu i da se gleda TV,ruča(pad thai ,voće ,npr..),odrema a ima i spa..
Sve to je posle Imigration.
Inače, taj put oko aerodroma, tu su sve thai udžerice sa slepim ulicama koje je presekao aerodrom i gde su čuvari.
Ono što sam primetio sa piste aerodroma je ovo brdo sa Watom na njemu.Nije to Big Buda.
To je ovaj Wat Khao Hua Jook, odmah put iza jezera i sa njega bi trebao da je najbolji pogled na aerodrom.Nisam ga posetio.
Na google view je ovakav pogled sa tog Wata ka aerodromu.
Ako već ideš ka aerodromu, tačno na mestu gde se odvaja put za aerodrom iz Druge ulice,nalazi se i onaj restoran Mit Samui sa koga su ona jela iz mojih postova i preporučujem ga kako zbog ukusa ,porcija, tako i pristupačnih cena(osim ribe koja je tu skupa).Bio sam u njemu bar 20 puta.
Želim ti sretan put i prijatan boravak u Thai a pogotovo u "moj" Koh Samui.
Ima do njega i dobrog puta,nekih 500 km od Hua Hina a ludo se vozi po tom autoputu, (bar od BKK do HH koje prođoh), pa trajekt..
A šta ima na tih 500 km?
Ako bude odmora i zaustavljanja ...možda i neka slika da vidimo i mi koji tu nikad nećemo proći.
Za pijane bekpekere po ostrvu i njihovoj vožnji ne znam jer tamo nisam vozio ali se sećam da sam na Puketu u turist. busu imao zastoj baš zbog takvog udesa turiste.
Treba se pripaziti i kod onih vodopada Namuang 1 i 2 gde su bila i neka klizanja i pogibije.a sad bi trebalo da bude i viśe vode nego u periodu kada sam bio tamo.
Nadam se da će biti i toplog vremena za kupanje (vidim juče uveče je 27 C u BKK)
Pažljivo ću pratiti i sa dozom sete čitati.
Comment
-
-
Nadam se da se lepo stiglo u tropski raj Koh Samui
Pre nego što se počne uživati,setih se par stvari koje mogu biti od koristi.
Pretpostavljam da će te uveče, neki put, do Chawenga i to na Beach Road koja je epicentar .Od 18 h ulica oživi.Brojni restorani ,kafići...Dve strateške tačke su ispred Central Festival tržnog centra,gde su svako veče tematske večeri , strana od Beach Road
...na slici koncert sa gitarom..
Restorane u samom Centar Festivalu izbegavati.Skupo,neukusno,prazno..I Tops Market i Food Hall u njemu takođe.
Sa kolima,u prodavnicu, ako treba,bolje je na obodu Chawenga u Tesco Lotus ili sl.
A druga tačka na toj Beach Road je "stari centar" kod McDonaldsa.
Taj Beach Road je tesna ulica i uveče je gužva kad si kolima.Ulica je jednosmerna a smer je od Chaweng ka Lamai.Ali druga ,jezerska ulica,je dvosmerna a najbolje za parkirati je u prizemlju Central Festivala ,gde ima velika garaža za 600 vozila i u središtu si svega,a ulaz je sa jezerske strane,pa onda Beach Road obići peške.
Imate i sreće jer je večeras (17.12) i sutra (18.12) baš tu sa zadnje ,jezerske strane Central Festivala Night Market od 18h do 24 h.To je jednom ili dva puta nedeljno.Samo..nema stolova za sedenje ali ima za poneti.
Nešto je jeftinije a i interesantno uveče,mada je za one obične turiste iz Beach Road to sakriveno ako ne prošetaju kroz 300 m dug hol Central Festivala ka jezeru.
A na Bech Road uveče ...rado bih probao rolovani thai sladoled od npr. šumskog voća(nova stvar u Thai)
Ili ulične palačinke sa bananom(stara stvar u Thai)
Ali za svako veče radi jedan drugi Chaweng Night Market ,malo neupadljivog ulaza iz Beach Road, kod hotela Chaba.
Mali tržni prostor uz samo jezero,gde je svako veče gužva jer tu je najjeftinije a ima svega .Ponekad seafood i nije svež ali je tu jeftinije i ima velik izbor baš svega.Stolovi za sedenje , i to je mesto gde se uveče jede na budžetu, ko neće u skuplje restorane na Beach Road,ali je niži kvalitet od onog iza Central Festivala.
Za one restorane ,uz more,uveče,jeste doživljaj ali su i cene 50-100% skuplje.
Samo jednom sam tu večerao .Evo cena kod mog hotela koja se nije menjala zadnjih 5 godina
Seabass riba je npr. 600 THB/kg a na "skupoj" Beach Road uveče 300-400 THB.
Comment
-
Comment