Koh Samet, 200km od Bangkoka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Neki od tih bungalow kompleksa su porušeni (mislim, buldožeri sravnili sa zemljom drvene konstrukcije) da bi se napravili novi, čvrsta gradnja, da se izdaju po višim cenama.

Ono što je lepo je - sve je na plaži, ništa u zaleđu koje je samo preko puta (5m cesta). Nema drugih ulica niti mesta za izlaz osim na samoj plaži. To na neki način osigrava mir noću.
    Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
      • Dec 2011
      • 656

Restorani

Njih ima samo na plaži. Cene nisu astronomske kao što bi se na ostrvu očekivalo. Niže su nego u Hua Hin koji je na kopnu.

Plaža je glavna ulica i danju i noću. Sa nje se, bosonog, ide u restoran na večeru. Tu se sve dešava, ništa drugo nema (što i da ne, to je dobra ideja).

Za ručak, mnogi restorani nemaju ekstenziju na plažu, samo oko kuhinje. Jedan restoran u vreme ručka, pust

Dosta publike na Koh Samet i ne ide na ručak, tada spavaju dok im mehurići puckaju pred očima od prošlonoćne pijanke.

Oko 17h, počinje priprema za novo a isto kolo koje se igra svake noći

Ovde će tek da se "tuče cujka", ne mora ni uspravno da se sedi

Svi imaju ovako, kao reflektor, iznad jelovnika

Svi imaju ovako istaknuto

Oni, preduzimljiviji, stavili su hranu, cene, prirodan oblik. Ovaj ražnjić, kako se to kod nas zvalo, "Miloševa sablja", 80THB (2 EUR).

Gde cena nije jasna, znači "po meri"

Nekoliko primeraka jelovnika iz raznih restorana (mislim, ima ih više od 100)

Ovo je nulti stepen ishrane na Koh Samet. Za ručak, na njega se oslanjaju day-trippers, oni se vraćaju u 17h.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• Mekong
        • Dec 2011
        • 656

Za dokumentaciju, jelovnik iz restorana mesta gde smo odseli.Iako su stolovi u njemu, hrana je is susednog restorana, Sve jedno, nije jedan od onih na pesku.

Ovo su zapadna jela

Comment

• Mekong
          • Dec 2011
          • 656

Koh Samet - Publika

Jedan od kompleksa bungalova, njegov restoran, priprema za ručak kao u sindikalnom odmaralištu.

Za Kineze. Oni su Ruse (koji su isto imali uplaćene obroke) ne samo zamenili nego je to desetostruko. U godini rekordnoj po ruskim turistima, došlo ih je 1.5 milion. Kineza je sada 15 miliona.

Ovo im je valjda vreme između napuštanja soba i broda da ih vrati na kopno.

Rusi su uglavnom bili porodice, ~35 godina, neka srednja klasa na 1000-1200 EUR plate mesečno, tako su i Kinezi s tim da nisu porodice. I mlađi su nekih 5 godina u proseku od Rusa.

Oni napune plažu, mislim da nikoga osim njih nije ni bilo

Svi sa smart phone, lepo su odeveni i izgledaju sofisticirani

Toliko se slikaju da se pretpostavlja da im je more retko kada u blizini

Devojke su lepe, kao iz Knez Mihailove

Neke su izgleda i modeli-amateri

Jedna stvar uočljiva ne samo na Koh Samet nego i svugde u Thai: nikada nema bekpekera iz Azije. Sami Thai, kao i cela Azija, takav način putovanja smatraju poniženjem a bekpekere cene maltene kao insekte.

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

Kako se dolazi brodom, vide se ovi bungalovi odmah uz pristanište

Na odlasku, po lepšem danu

To su Sunrise Villas.

Ima dva modela kuća, cena je 1,200THB (30 EUR) ili 1,500THB.

Odmah su uz put (mopedi koji prolaze po celu noć)

Ova ima stepenice za sprat, to je veća

Ove su manje i jeftinije

Pogled sa verande. Plaža ne postoji, ovo su kao lom sa gradilišta

Hvali se svojom kuhinjom

Kad su već stavili jelovnik, evo 3 strane

Ne znam ko bi tu i zašto došao. Do plaže je dovoljno daleko da ne može peške (može ali jedino ako se mora).
            Centar mesta, uz pristanište, je kao buvlja pijaca, ne ide se zato na tropsko ostrvo.

Da se uzme bicikl, to može. Ili moped. Pa onda pijan, noću, u vožnju.

Ovo je restoran i prenoćište, opet, ne znam ko bi i zašto došao na ostrvo da tu odsedne. Možda lokalci koji dođu na party ali to sve ima i bolje na samoj plaži.
            Sa desna su mopedi za iznajmljivanje, to je glavna industrija.

Ko nema prevoz (a nema ga niko ko nije iznajmio motor, kola ne mogu na ostrvo), ovo je najjeftinie

Comment

• Mekong
              • Dec 2011
              • 656

Koh Samet, januar 1-4. 2020.

Isto lepo kao i uvek

Od 18h, svi restorani isture stolove na vodenu liniju

Plaza je glavna ulica

Ne treba da se oblacis. Moze i bez majice i u kupacem kostimu, bez obuce

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Ako se nešto ne setim, moje mišljenje da li Koh Samui, Koh Samet ili Koh Chang bi bilo: Koh Samet.

Plaža, koja bi našim turistima trebala da bude lepa, je ista. Potpuno ista, isto tirkizno more, beli pesak, palme kao sa omota kokos sapuna. To je 80% koje je isto.

Jeste Koh Samet malo nezgodan za dolazak (nema kola, nema aerodroma) a brod je 40 minuta (4 EUR za troje od Ban Phe) a mislim da je trošak oko letenja na Koh Samui (Bangkok Airways) nepotreban.

Na kraju, dobiješ istu plažu, iste restorane i istu hranu, iste cene.

Smeštaj je sličan i radnje (to je onih 20% razlike) ali je mirno, nema avijacije. Mi smo imali loše vreme, pa samo na Koh Samui išli u shopping malls da provedemo vreme. To Koh Samet, najsuvlje mesto u Thai nema a nema ni potrebe da se na letovanju ide u klimatizovane radnje.

Tako, ako mi se ide na ostrvo u Thai , Koh Samet. Bio sam bar 10 puta.

Ćerka reče, ipak bi na medeni mesec išla na Koh samui, u nešto skupo. Tačno, u tome Koh Samui prednjači.

Comment

Working...
                X