Thailand 2026

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4806

Thailand 2026

Da pocnemo ovaj novi tred.

Posmatrano sa balkona. U gradu su nesnosne guzve, nisam nigde isao.

Jutro je bilo kao maglovito

Nije zagadjenje, brzo se rascistilo

Tropski 1. januar 2026. Bazen u zgradi

• onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1330

Srećna, i u zdravlju, Nova 2026 godina !

Ti si sada stalno u tropima, uključujući u to i topao bazen tvoje zgrade.

Za one koji idu u trope na par nedelja ,uključujući i mene, pa se raspišu o tome na forumu, to je doživljaj.

Troje kolega, iz ćerkinog ofisa, otišli su tamo u Tajlanad - Bangkok/Phuket/Krabi.
    Da im dam neki predlog ( preko ćerke ) napisah im, ako su u BKK 31.12 , da idu do ICONSIAM Downtown.

Sudeći po sinoćnim slikama,videima,TV,sa NETa...sa tog mesta , bio je sjajan vatromet na Chao Praya.

Click image for larger version

Name:	20260101_095023.jpg
Views:	18
Size:	99.1 KB
ID:	30886

Da si hteo, mogao si i ti otići - BTS Yelow Line/Sukhumvit Line/Silom Line/Golden Line.

Malo komplikovano.

Ali,kada čovek ima godine i iskustvo,više ceni mir i ugodne proste obrasce .
    Bez komplikacija - u topli tropski bazen svoje zgrade.

Eto, ni mi nismo išli nigde.
    Ostali smo u kući.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4806

To mora da je bila ludnica, i bez vatrometa su ta mesta pregazena turistima. SkyTrain je radio do 2 ujutro. Negde do 2:45.
      Celu noc ne mozes da se vratis kuci ili u hotel.

Pazi ovo:

Key interchanges like Siam will offer departures as late as 02:45 am, alongside free parking at select locations. Commuters are advised to use contactless payment and check specific schedules via official apps to avoid queues.

Gde ce turisti da nadju App sto ide u mobilni koji se prisloni na neki skener da se plati karta? Odakle dolaze pare, turisti uzmu SIM na aerrodromu ili tako nesto koji je mikimaus, treba ju sati da se nadje App i izvidi kako da se time placa karta na SkyTrain.
      Ako mora sa sopstvenog racuna, to turisti u Thai nemaju, onda da se u taj telefon (cija se SIM kartica reciklira posle mesec dana) ubaciti svoju banku i svoj racun. Tu App su morali da imaju jos iz svoje zemlje.
      Mozda i ima u 7-11 da se plati pa da se imaju neke pare u telefonu.

Moja japanska banka ima chip i sa ATM karticom (prislonim je) mogu da placam te male iznose (sladoled, na primer), ne znam koliko drugih banaka to ima.

To su trebali da ostave da bude besplatno za tu noc kao sto Tokyo ima za linije koje su na novogodosnjim atrakcijama.

Comment

• onnut
        Moderator
        • Jan 2014
        • 1330

Potpuno si u pravu !

Da je bila ludnica ,na BTS ,te večeri - sigurno jeste.

Već samim produženjem linija BTS ,u normalnim danima velika je gužva.
        Poslednji put sam u BKK bio 2024 i na tredu ,,Tajland 2024" u postu #33 zabeležio to

Click image for larger version  Name:	20260102_093134.jpg Views:	0 Size:	55.1 KB ID:	30892

Click image for larger version  Name:	20260102_093008.jpg Views:	0 Size:	50.7 KB ID:	30893

Ja sam tad ,2024, za prevoz koristio cash.
        Ali da li su u te sitne sate radili šalteri da usitne papirni novac ?
        I da li sad uopšte može cash ?

Kakve aplikacije, kakve zayebancije ?

Pazi ovu situaciju , od pre nedelju dana:

Vraćamo se iz Punta Cana ,preko Minhena , za BEG.
        Pauza u Minhenu od 1:30 h je trebalo biti dovoljna.
        Ali avion je kasnio i bilo je samo 40 minuta.
        I još nas ,,pedantni" nemci u međuzoni dodatno zadržali, pretresali, uz izuvanje,skeniranje..
        Velik aerodrom,trčeći , jedva stigosmo,još koristeći avio shuttle-bus preko piste,smrzavajući se.

Ali nije stigao prtljag,2 komada.

U Surčinu,na aerodromu,da prijavim prtljag koji nije stigao.
        Devojka,službenica,traži da telefonom skeniram neki QR kod , ubacim u neku aplikaciju..
        Kažem joj da mi telefon to ne podržava i zašto bih uopšte morao imati pametni mobitel.
        I još imam broj prtljaga zalepljen na korice pasoša.

Zbunjena,napisa neki zapisnik u SVOJ telefon ,bez da mi je išta uručila.

Sledeći avion iz Minhena ,Lufthanzin, stiže za 4,5 sata.
        Lufthanza mi je u međuvremenu poslala obaveštenje da će prtljag stići sa sledećim letom.

Još veću zabunu je izazvao GPS lokator/tag, koji je žena kupila na Temu, i stavila u jedan prtljag.
        Aplikacija u telefonu joj je pokazivala da je taj prtljag u BEG, a nije bio !

Posle 5 sati,vratimo se na aerodrom po prtljag ( srećom ne živimo daleko od aerodroma) i opet zayebancija da ga pokupimo.
        Da li ste dobili e-mail zapisnik- nismo , imate li prijavu u aplikaciji...sat vremena da pokupimo prtljag.

Tako to ide danas sa aplikacijama,soft tehnikom.. a meni blaga muka od svega toga.

I još na povratku,pukla mi bankarska aplikacija,3 dana nije radila, a da bih platio robu moram upariti token dobijen iz mobilne aplikacije sa e-banking na desktopu, ili da fizički idem u banku ako mogu i oni..
        I još satima da se neki živ čovek javi iz podrške i kaže da im je problem sa aplikacijom.

A šalju kadrove iz soft održavanja u penziju ( Yoyogi) da im ne vuku visoku platu a ovi juniori 3 dana da uspostave normalan rad.

Zato i sam biram da max izbegnem sve to .

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4806

Ima sigurno bar 5 godina da nisam bio na BTS. Ako moram da idem u centar (recimo, australijska ambasada) kada ide dvoje taxi kosta isto kao voz.
          Tada su bili salteri ili masine za usitnjavanje novca, ne secam se ni gde sam ni zasto isao.
          Nijednom nisam bio na "yellow line", gde god sam trebao da idem (Immigration, Bank Account) isli smo dvoje i isto kosta kao taxi cija je zbirna stanica na ulazu u zgradu.

Jedan komsija mi veceras kaze da su mu zena i sin (5 godina) isli na reprizu i umanjeni vatromet negde u grad (1. januar ne 31.decembar) i vratili se kuci u 3 ujutro, strasne guzve.

2002-2008 zivot je bio Ekamai Station, Sukhumvit, tako da mi je taj deo grada odlicno poznat. Poslednji put sam bio u BKK da u zgradi gde mi je bio ofis (Chitlom, Okura Hotel) u restoranu idem na rucak sa kolegama iz firme, 2012. godina.

Da sam turista i da imam nedelju ili dve, sigurno bih se razletao i slikao.
          IconSiam se nakanjujem da odem vec 2 meseca, verovatno cu otici pre 20. januara, ukljucen je river cruise sa vecerom 1,300 THB (kao 30 EUR).

U MEGA BangNa ima na desetine restorana, jedan je SunRise Tacos, meksicki. To nisam jeo od 2010. Na meksickoj hrani zivi pola Amerike, tako sam i ja dok sam bio tamo.
          Podseca na meksicku ali ovde je to skupo, enchilada, 295 THB. To je kao 5 obroka sa marketa ili 20m udaljeni food court sa 100 standova sa Thai hranom. Nije ni cudo da osim stranaca nema drugih gostiju. Pa sta ce, veruju samo tome ili McDonaldsu, da ih ne zaboli stomak ili da se proseru.

Comment

Working...
          X