Tajland 2025

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4781

Airbus 350-900.

Piletina sa miso sosom. Nisam narucivao specijalan obrok (kao seafood) jer dobijem odmah a kolica sa picem naidju kada se posluzuju normalni obroci, vise od pola sata kasnije. A na vinu nisu izdasni, 2 prsta.

Na dolasku, bila je neobicna ruta,otisao je maltene do Pataje pa se vratio

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4781

Neobicno za prvi dan u Thai. Kupio sam 28 australijskih pita sa mesom, ocajavam za njima, u Japanu su nepoznate. Sto samo 28? Ne mogu vise da uskladistim u frizideru. 28 pita, izdrzace me valjda nedelju dana? Posle jos 28. Villa Market, strana roba, Bang Na, La Salle Street. Cena je 110 THB.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4781

Bangkok, Seacon Square shopping mall. Kada je otvoren, 1994, bio je najveci na svetu, 500 dugacak, 200 hiljada kvadrata trznog prostora. Ima 300 radnji svih firmi.

Lepo su udesili ovu repliku ulicne hrane.

Medjutim, to nije nista a i ne racuna se u restorane, kojih, sa sit down i konobarskim servisom ima 90

U tih 90 restorana se ne racuna ni mozda 30 kuhinja/standova u food hall

Ne racuna se nim ozda 100 tezgi za sladolede, napitke, snekove.

A ja tamo isao da kupim stampac, nisam ni jeo.

Comment

• onnut
          Moderator
          • Jan 2014
          • 1289

Tek što se sletelo u Bangkok - i sjajan gastronomski post.

I na priloženim slikama se vidi -nijednog zapadnjačkog lika.
          Seacon Square je potpuna Thai zona.
          Sve ono iza BTS On Nut, prema Srinagarindra i dalje,je crna rupa za prosečnog turistu.

Ja,radoznali turista , negde oko 2010, morao sam zaviriti i u tu zonu i posetio sam baš taj Seacon Square Shoping Mall.
          Pre svega da vidimo dali je garderoba ( za ćerku) jeftinija tu nego u turističkom delu BKK.Sećam se da sam tu video retko kog belog lika i tad uglavnom u pratnji Thai devojke/žene.
          A thai jela,tu, mislim da bih danima isprobavao, ali se ženski deo grupe bunio .
          Ostao je žal za tim pa mi Yoyogi sad , "dirnu u žicu".

Misli čovek ,posle 10+ poseta Thai, i degustacije brojne ulične hrane plus svi oni Food Hallovi na vrhovima i basementima shoping molova ,u turističkim delovima BKK, da poznaje Thai jela ,kad ono, dođeš tu i nemaš pojma o 95% jela.

Eto zašto volim Thai.

Budi mi dečiju/mladalačku radoznalost i čini me da se osećam kao Alisa u zemlji čuda , življe nego igde na svetu,i pored svih mana kao zemlje 3. sveta.

Da sam tamo u penziji,i imam vremena na pretek, mislim da bih tu lutao ,isprobavao te Thai ukuse sa svim onim skalama ukusa od užasnih/smrdljivih do nekih nepoznatih,fantastičnih.
          A da ne pričam o masažama kao nigde u svetu.

Tu , u basementu, kod Tesco Lotus,tada, prateći lokalce, probali smo neki napitak, neku varijantu, thai chai, koju i danas pamtimo, i koju više nikad i nigde nismo ponovili.

Setih se,jednom smo ,predveče, sleteli u BKK,a ujutru rano imali let za Bali,pa smo uzeli neki jeftin hotel ,u blizini Suvarnabumija, u toj Thai zoni.
          I pored umora od leta,u blizini je bio neki noćni market sa svojim gastronomskim čudima,Thai muzikom...celu noć sam proveo tu isprobavajući jela,pića i uživajući u tropskoj noći.
          I nije bilo ujutru ni traga umoru.

Kad nema radoznalosti nema više ni pravog života.

Thai je zakon za to.

Zato volim da čitam/gledam ovo.

Samo nastavi.

Comment

• onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1289

Originally posted by yoyogi View Post
            Neobicno za prvi dan u Thai. Kupio sam 28 australijskih pita sa mesom, ocajavam za njima, u Japanu su nepoznate. Sto samo 28? Ne mogu vise da uskladistim u frizideru. 28 pita, izdrzace me valjda nedelju dana? Posle jos 28. Villa Market, strana roba, Bang Na, La Salle Street. Cena je 110 THB.

Najlepši su ukusi detinjstva, mladosti.

A ovo su rano-pečalbarski ukusi koji su podsećali na zemlju odakle se stiglo.
            Mislim da si pisao da podseća na naš burek sa mesom.

Nikad i nigde ih nisam probao, ali ženina sestra,radeći na kruzerima oko OZ, kaže da ih je jela i da je meso unutra seckano a ne mleveno a kora je nekako čudna, deblja , šta li.

Nego, ne znam koliko su velike ali to je 4 dnevno !!

Kuvaju li te tajlanđanke kući ili je nostalgija tolika da se jede samo to celu nedelju?

Comment

Working...
            X