Originally posted by Mekong
View Post
Egzotična plaža,čisto more, pesak,...pretvorila se u polis,nekih 50-60 godina kasnije.
Kad se setim da sam posećivao neke od ovih solitera,gledao stanove,misleći kako bi bilo divno tu živeti u budućnosti.
Sve sad gledam drugim očima.
More neupotrebljivo.Nigde se niko ne kupa.
Slike od ove godine.
Može još samo da se napravi neki dobar fotos sa zalaskom sunca
More je prljavo i u okolini ,čak do ostrva Ko Larn a bili smo nezadovoljni čistoćom i na 60 km udaljenom Ko Sametu.
Na jednom letu iznad Tajlandskog zaliva,jasno se uočava ta razlika u boji mora još od BKK.
Šteta jer Pataya ima odličnu klimu.
Dok cikloni idu sredinom i jugom zaliva, Pattaya ostaje pošteđena,što je bio slučaj i u vreme naše posete.
Za mene je ,posle 7 godina odsustva,jedno od razočaranja bio - saobraćaj.
Na slici se to ne vidi,ali, teško je zagušenje saobraćaja u " krugu dvojke" ( Beach Road-2nd Road ) a onda se to nastavlja i na Bukahao Rd, Jomtien, Naklua.
Legendarni tuk-tuk bath,koji i dalje vozi za 10 THB, i staje , na zvonce, bilo gde, praktično je slabo upotrebljiv.
Zaglavi se u gužvi,dok te silna vozila i motori zagušuju izduvnim gasovima.Pokuśao sam par puta i izašao posle par stotina metara.Brže je peške.
U gornji kadar slike,iz tuk-tuka, mi uleti čuveni restoran ,,Kiss" (o kome sam ranije pisao) ,mesto gde se služi Thai-West hrana , nivoa cena 100-120 THB,popularan od penzionera,stranaca..
Bili smo tu samo jednom na ručku.
Em se ukus pogoršao,em si uz put gde te,dok jedeš, zasipaju izduvnim gasovima ,em te smaraju prodavci, šetači, sa satovima i sl.
Za susednim stolom, neki zapadni penzioner,mučenik, sišao iz obližnjeg stakleno/betonskog golubarnika,ali jede zapadnu hranu.Valjda mu se već dojela thai hrana,Ali ta zapadna je skuplja,pa jede ono najjeftinije ,tipa neki omlet i sl.
Bus ,kojim sam stigao sa Suvarnabumija do Pattaye,kompanije Room Rueang Coach,( kreće sa Level 1,Gate 8), za 143 THB ( taksi bi bio oko 1 200 THB), bio je pun penzionera.
Iznenadilo me je da je,po dolasku u Pattaju, većina izašla još na Sukumvitu,negde između Pattaya Klang i Jomtiena.
Očigledno izmestili su se od centra .
Comment