Pattaya, Tajland

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Colonel_Kurtz
    Horror. Horror.
    • Dec 2011
    • 185

Pattaya Floating Market

Sinoc, posle aquaparka, stignem tamo a bila je vec noc.

Pumpa za vodu - radi na vetar, tradicionalna stvar, ovde eksponat

Cista poza, kao neko nesto prevozi camcem, ide u krug da izgleda autenticno

To je u stvari, shopping mall, sa suvenirima

Placa se ulaz, 200THB (5 EUR). Nisam usao iz dva razloga - vec je bila noc a unutra je bilo na stotine turista, guzva

In the darkness of the jungle,
    We are merry jungle people.
    Ooo-jungle people,
    We are happy people.

"Jungle People"
    Soulful Dynamics
    Columbia, single, 1976

(clone of Yoyogi)

Comment

• onnut
      Moderator
      • Jan 2014
      • 1220

Pattaya.
      Central Festival , šoping mol, je sada centralna tačka na promenadi.
      Ali i ovo Festival nije slučajno.

Par puta naletesmo na neki karneval, procesiju, maraton...festival.
      Mesto odrzavanja je tu ispred Central Festivala i dalje duž Beach Roada.
      Nešto što bi trebalo da liči na mini karneval kao u Brazilu.

Click image for larger version

Name:	20160812_190758-1.jpg
Views:	1
Size:	35.4 KB
ID:	17682

U pozadini ,na promenadi, se vide one dame koje "rade" ,non stop, bez obzira na karneval .

Name:	20160812_190721.jpg
Size:	35.9 KB
ID:	17683

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4687

Ferry Pattaya - Hua Hin

Otvaranje brodske linije 2020!

Ta linija je postojala i zatvorena je 2011. zbog neisplativosti. Brodovi su peglali vodu sa po 10-ak putnika. Svakih 5-6 godina se neko seti da otvori tu liniju, onda je zatvori posle godinu dana.

Ja ne mogu da zamislim sebe da odem u Pataju ili Hua Hin pa da onda idem na drugu stranu. Od tolikih turista uvek ce se naci nekoliko ali se zbog njih ne prave nova pristanista i angazuju feriji.

Ono sto nepostoji je - ekonomski, privredni interes. Hua Hin ima ribu za izvoz ali je ima isto tako i Pataja koja je na drugoj strani istog zaliva.
        Cak i da ima nesto da se vozi, usteda u vremenu voznje za kamion je gubljenje vremena cekajuci na ukrcaj na brod. Od vrata do vrata, i dalje moze da ostane brze drumom.

Daljina je taman takva da nije nizasta. Hua Hin ima aerodrom pa su letovi za Bangkok ukinuti jos 2004. (bila je neka mala firma). Bilo je pokusaja da se malim avionima do 12 sedista nesto uradi ali je uvek propalo. Jednostavno, nije vredno.
        Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
          Ljubim miris napalma u zoru...
          • Dec 2011
          • 656

Pattaya, update 2017.

Prvo sto se vidi je da je Sukhumvit nezakrcena. Pre mi je trebalo sat veremena da prodjem od ulaza u grad do Jomtien Beach. Sada je 10 minuta. Ulica je prosirena i radovi zavrseni. Ima i novi ulaz/izlaz iz grada, sve je mnogo bolje,

Pogled sa krajnje tacke Jomtien prema Pattaya park (nazire se toranj). Mnogo novih monumentalnih stambenih zgrada. Ko kupuje ne znam, Rusi su imali "time share" muvanja.

Deo Jomtien je izgubio stolice, ima ih manje nego pre

Rusi su i dalje tu, ova ulica prema Pattaya Park je kao Rusija

Konacno, tuk-tuk i songtaew mafija je bar delom porazena, Pattaya je konacno dobila taxi!

Sire se glasine da je Pattaya Park, malo star i umoran a ipak dobar za decu, povecao cene da bude u ravni sa dva nova aqua parka, da je ulaz za decu 800THB, za odrasle 1,200THB. Nije istina, ovo sa biletarnice od juce (10. avgust 2017.).
          100THB (2.5 EUR) ulaz, cena se nije menjala od 1997.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
            • Dec 2011
            • 656

Originally posted by Colonel_Kurtz View Post
            ... ali prvo kod "Ujka Sawai" na rucak.
            Zbogom ujko, odosmo kod teče.

Restoran "Pupen" (pupen = kraba) veliki, dobro posećen, na 50m od Ujka Sawai.

Bilo je 16:00, prošlo vreme ručka a bilo je gostiju

Ima bez krova samo je bila slaba kiša

Kineski turisti oko 30 godina starosti

Jadan ujka Sawai, nije imao 2 stola zauzeta

Koliki je samo parking Pupena, ovo nije sve, kao 2 fudbalska igrališta. Nema ujka šanse protiv njega, ovde se dolazi u punim autobusima

Sve ovo je bilo 1,120THB

Kroketi sa rakovima

Sea bass

Omlet sa krabinim malim celim rakovima

Prženi pirinač sa krabinim mesom, to je obavezno u restoranu koji se i zove kraba

Sladoled je onaj napitak "thai tea"

I gle čuda, opet je pola ostalo, spakovano za večeru

Za dokumentaciju, nekoliko strana jelovnika. Ima na kineskom a nema na ruskom

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1220

Dakle,Lungsawai je i definitivno puko !
              Ode "Ujka" u istoriju.

Kad sam ja bio 2015 još je i bio nešto popunjen red uz more ali kako je i mogao sa onoliko besposlenih radnika,donošenjem hrane preko puta,bez parkinga i organizovanih grupa a rasuli se i rusi.

Vidim da si bio u Pupenu ,lepo ručao,slikao,obišao parking,setio se drugara ...pa slikao i meni.Ne znam samo da li je posluga bila ladyboy.Kada sam ja zavirio tu(nisam jeo),malo prelisto meni..bili su tu.

Video sam i ja taj veliki parking gde verovatno dolaze i grupe kineza organizovano.
              Prošao sam iza restorana,da svratim u tada novoizgrađeni kondo "Neo Seaview condo", vidi se na tvojoj slici

Name:	2017-09-23 00.10.48.jpg
Size:	38.0 KB
ID:	19363

Blok od 4 niskospratne zgrade.Tada nisam slikao.Cena prosečne jedinice je bila oko 60.000 €,namešten,dosta skromno i sećam se jedva da smo našli nekog da nam otključa i pokaže.Mislio sam,pre posete, jeftin kondo,na obali,uz dobre seafood restorane,van destrukcije Pataye a opet blizu...
              Na licu mesta se slika izmenila.
              Vlaga koja je smetala, nekako zagušljivo kod "Ujke"u sredini restorana,osrednja hrana i ne baš jeftina a stanovi baš skromni a i nije tu neko more,obala...

Inače u taj kraj Na Jomtien i ranijih godina smo svraćali šetali...

Ove dve visoke zgrade , malo pre Pupena,vide se na tvojoj slici, to je već luksuzan kondo Reflection.

Name:	2017-09-23 00.21.38.jpg
Size:	38.4 KB
ID:	19364

Zona puna rusa.

Čak sam i našao dve slike u toj zoni Na Jomtiena gde se u pozadini vidi te dve zgrade konda.

Name:	Point Blur_Sep232017_000258-1.jpg
Size:	25.3 KB
ID:	19365

Prva u izgradnji iz 2011 a druga kada su već bile u funkciji sa naše poslednje posete iz 2015

Name:	Point Blur_Sep232017_000047-1.jpg
Size:	35.7 KB
ID:	19366

Baš lepo da vidim sada tvoje slike te zone i taj još neposećeni Pupen.Bio ti je odličan izbor morskih jela,dao si mi tu neke ideje,a pregledao sam i cenovnik.

Da se i mi podsetimo Jomtiena

Name:	jkhfcplu 267.jpg
Size:	28.0 KB
ID:	19367

Comment

• Mekong
                • Dec 2011
                • 656

Originally posted by yoyogi View Post
                Otvaranje brodske linije 2020!

Ta linija je postojala i zatvorena je 2011. zbog neisplativosti. Brodovi su peglali vodu sa po 10-ak putnika. Svakih 5-6 godina se neko seti da otvori tu liniju, onda je zatvori posle godinu dana.

Ja ne mogu da zamislim sebe da odem u Pataju ili Hua Hin pa da onda idem na drugu stranu. Od tolikih turista uvek ce se naci nekoliko ali se zbog njih ne prave nova pristanista i angazuju feriji.

Ono sto nepostoji je - ekonomski, privredni interes. Hua Hin ima ribu za izvoz ali je ima isto tako i Pataja koja je na drugoj strani istog zaliva.
                Cak i da ima nesto da se vozi, usteda u vremenu voznje za kamion je gubljenje vremena cekajuci na ukrcaj na brod. Od vrata do vrata, i dalje moze da ostane brze drumom.

Daljina je taman takva da nije nizasta. Hua Hin ima aerodrom pa su letovi za Bangkok ukinuti jos 2004. (bila je neka mala firma). Bilo je pokusaja da se malim avionima do 12 sedista nesto uradi ali je uvek propalo. Jednostavno, nije vredno.
                Ferry radi 2018, ima post ovde, sa Hua Hin strane,
                Nema prevoza vozila, iskljucivo putnicki katamaran.

Comment

• Mekong
                  • Dec 2011
                  • 656

Pattaya 2004:

Pattaya 2018:

Comment

• Mekong
                    • Dec 2011
                    • 656

Ujutro da prošetam Jomtien plažom (voda mutna i talasi)

Primetim da je ulica uz plažu pusta. Jeste bio ponedeljak, 9 ujutro ali nije pre bilo ovako

Ovo je razlog: najzad, gradnja početa 2004. otvorena je ulica Jomtien Second Road

Ona je preuzela saobraćaj a za plažu ostavila samo ono što hoće tu da bude

Video sam dosta stranaca da ide peške. Ruski time-share, ne znam.

Pattaya Tover u centru slike, u daljini

Comment

• onnut
                      Moderator
                      • Jan 2014
                      • 1220

U Patayi sam uvek bio smešten u onom glavnom (centralnom delu).Jeste nonfamily ali tu je sve ono što mi treba:shopping mallovi, restorani..

Pogled iz malla Central Festivala

Name:	shasha 780.jpg
Size:	24.1 KB
ID:	19789

Ali za razliku od koralnih ostrva Ko Larn,gde smo bili samo kod prve posete, na Jomtien smo išli svaki put.

Name:	jkhfcplu 252.jpg
Size:	51.1 KB
ID:	19790

Od South Pattaya ide ovaj dole jump songtew za 10 THB i ta se cena decenijama nije menjala.

Name:	jkhfcplu 253.jpg
Size:	55.0 KB
ID:	19791

Uvek je vozio prvom Jomtien Beach Road.

Name:	jkhfcplu 265.jpg
Size:	66.6 KB
ID:	19792

čijom dužinom su nikli brojni kondominijumi.Ruska ex zona.

Name:	shasha 851.jpg
Size:	37.0 KB
ID:	19793

I brojni restorani na putu do Na Jomtien i restorana kod ("pokojnog") Ujke.

Name:	2018-08-19 23.51.40.jpg
Size:	34.4 KB
ID:	19794

More u Jomtienu uvek pamtim ovakvo

Name:	jkhfcplu 256.jpg
Size:	26.8 KB
ID:	19795

Mutno i talasasto

Name:	shasha 841.jpg
Size:	30.1 KB
ID:	19796

I klima ovde bude različita od one u centru Pattaye.

Možda je lepo praviti umetničke fotografije zalaska sunca ali ni traga onog plavetnila npr. Jadrana

Name:	shasha 833.jpg
Size:	38.1 KB
ID:	19797

I ruskinje sa svojim minimalnim kostimima

Name:	2018-08-19 23.55.40.jpg
Size:	50.6 KB
ID:	19798

Dok je ćerka bila mlađa, bilo nam je lepo da tu šetamo po pesku ,uz vodu, i tako imamo osećaj da smo ipak na moru.

Kasnije smo sa agentima nekretnina obišli brojne kondominijume a koji su bili u toj Second Road i dalje u dubinu Jomtiena.
                      Koliko god bili atraktivni,ponekad i pristojne cene u poređenju sa drugim, zapazio sam katastrofalno stanje svih puteva iza glavnog Beach Road.Uvek su nam objašnjavali da će to biti urađeno ali svake sledeće godine stanje je bilo isto a zgrade su nicale.
                      Tako i kod podlednje posete iznenadilo me godinama očajno stanje baš te Second Road koja je baš urbana.
                      Gledajući to godinama, mislio sam da će tako i ostati.

Toliko zgrada...pa moralo se i to jednom srediti.

Po ovim tvojim slikama meni je Second Road neprepoznatljiv.Bulevar sa dve trake,zelenilom.

Comment

• Mekong
                        • Dec 2011
                        • 656

Apartmana za smeštaj ima na desetine hiljada. Verovatno nikada više u hotel. Ovaj je u Jomtien Beach Road Soi 12, na 100m od mora od kojeg nemam ništa

Balkon, ispod nije bilo saobraćaja osim poneki moped. Pešački, Rusi i Ruskinje nose klopu u kesama da jedu u apartmanima

Preko puta uličice, na stotone stanova za izdavanje, neki su istakli sajtove, sve sa ".ru" zemljom.

Veliki, dvosoban, 1,500THB za noć.

Jedna soba je imala stakleni zid

Bio je samo frižider, ništa za kuvanje

Bazen na krovu, vidi se ogramna zgrada u izgradnji, 2nd Road

Ko će sve to da pokupuje

Evo koliko je bilo od mora

Comment

• Mekong
                          • Dec 2011
                          • 656

Originally posted by Colonel_Kurtz View Post
                          Pattaya, 2017. Odemo zbog novog aquaparka ali prvo kod "Ujka Sawai" na rucak.

Medjutim, 20 konobara je u vreme rucka, kada je restoran uvek bio pun, sada sedi zaludno

Mislim da je ovde možda fora da je stranac kupio restoran i da mora, po zakonu, da ima određeni broj osoblja Thai nationals.
                          Potpuno je neopravdan ovoliki broj zaludnih konobara, ne bira se, skoro svi tetovirani, muškarci ofarbane kose, vuku se kao mrcine, tačno da se deca plaše.
                          Dobaci ti jelovnik od 20 strana i stoji ti nad glavom, nestrpljiv da opet sedne u ladovinu, kao da ga ti maltretiraš i kao da imaš samo izbor 10 sa lukom ili pljeskavicu.
                          Ne mogu drugačije sebi da objasnim toliki sunovrat. Čak i stara pesma Nedeljka Bilkića "Ima jedna krčma u planini" je opisivala bolje mesto.

To je samo za taj restoran koji je izgleda puko.
                          Last edited by yoyogi; 21-08-18, 07:13. Reason: .

Comment

• onnut
                            Moderator
                            • Jan 2014
                            • 1220

A možda je fora da su se opredelili za kineske paket ture.Možda mi nismo naleteli tada.
                            Onda im treba toliko konobara.

Ne vidim ekonomsku logiku gazde da ima tolike troškove za plate .
                            Istina kada sam ja bio,još je bio popunjen onaj red uz more.

A u sredini restorana zagušljivo,relativna vlažnost blizu 100% posle kiše.

Onda me žena prekori šta ćemo tu 15 km od centra Pataye kad imamo to isto i bolje, i jeftinije, u klimatizovanom prostoru, u samom mestu.

Da izvadim put obiđemo jedan novi kondo u blizini.

Comment

• onnut
                              Moderator
                              • Jan 2014
                              • 1220

A taj seafood restoran,na koji je žena mislila, - bolji, jeftiniji ,ukusniji i u klimatizovanom prostoru, lociran je u sred Pattaye.

U glavnoj ulici- Pattaya Klang (Pattaya Central Road) na uglu sa Soi Buakhao.

Restoran Leng Kee je thai/china seafood .

Name:	Screenshot_2018-08-21-19-11-14-1.jpg
Size:	24.0 KB
ID:	19799

Sa glavne ulice veliki znak

Name:	Pattaya Klang Leng Kee restaurant.jpg
Size:	122.6 KB
ID:	19800

Sa ulice u prvi mah i odbojno sa onim bazenčićima sa prawns ,školjkama , mokrim podom

Name:	Leng kee street view.jpg
Size:	37.8 KB
ID:	19801

Tu se dolazi zbog tih krupnih rakova ,na merenje, skoro po pijačnoj ceni i pečene patke,najbolje i najjeftinije u okolini

Name:	Leng kee duck.jpg
Size:	141.1 KB
ID:	19802

Gosti su uglavnom ugledni thai(kineskog porekla) i nešto malo turista koji to znaju, kao ja.

Spoljna jedinica bez klime

Name:	Leng Kee restaurant tables.jpg
Size:	37.8 KB
ID:	19803

I klimatizovan deo unutra sa malim stolovima, okruglim kineskim stolovima na okretanje i stolicama po feng shu, tipično za kineske migrante.

Name:	leng kee air condition room.jpg
Size:	116.3 KB
ID:	19804

Iako deluje ,sa ulice, malo i neugledno kad sve stigne na sto - slika se menja

Name:	jkhfcplu 242.jpg
Size:	48.1 KB
ID:	19805

Sva jela izuzetno ukusna, porcije nisu male.
                              Pazi samo pribor: ekscajg,porcelanski tanjiri sa logom LK,

Name:	jkhfcplu 238.jpg
Size:	46.8 KB
ID:	19806

Školjke u čili pasti

Name:	jkhfcplu 240.jpg
Size:	34.6 KB
ID:	19807

Džambo prawns i u tom yam supi

Name:	2018-08-21 19.58.21.jpg
Size:	35.0 KB
ID:	19808

Sea bass je bio mislim 350 THB a druga jela 100-200 THB.

Pola kg džambo prawns oko 600 THB.

Za nas troje račun je uvek bio oko 800 THB ili ako je riba ili rakovi max 1000 THB sa pićem.Pivo je jeftino.

Pačetina u tri veličine i cene 100-150-200 THB.

Slike su iz nekoliko poseta plus par slika sa neta za dopunu utiska.

Ako poredimo sa ovim ,sve je lošije u restoranu kod " pokojnog Ujke" i još van Pattaye, sve osim ,možda, pogleda na mutno more.

Comment

• Mekong
                                • Dec 2011
                                • 656

Idući u Ramayana aquapark, prođosmo pored ove kuće

Eno ga i tuk-tuk naopako

Posle vidim, to je Upside Down, zabavni park.

Comment

Working...
                                X