Originally posted by MirjanaP
View Post
Ako se krene sa druge strane i amputira nemoguce, onda to spadne na Bangkok ili Hua Hin.
Post #9, plaza 20km, jeftin smestaj, ima na slici bungalovi, cela plaza tvoja zive duse nema radnim danom. To je dobro za 7 dana (ako i toliko) ali ne za 6 meseci.
Ako nemas kola, gotova si, svedena na perece, cips, i sta vec prodaju oni duz plaze. Do supermarketa ima 15km. Ili da zamolis nekoga ko ide (ako znas koga) da te poveze pozadi u prikolici pikapa da odes u kupovinu.
Plaze, osim ostrvskih, su muljevite i nista kao sa razglednice. Ta struktura tla (bez kalcijuma, bez peska) je razlog da nema galebova: nemaju onu vrstu peska koja im treba da da uzmu sa hranom za varenje, kao sva perad.
Nema galebova ali zato ima nesto drugo: pescane musice, sitne, cetvrtina obicne muve. Nekoga ko zaspi u lezaljci na plazi tako izujedaju (u stvari, one piju krv, kao komarci, oseti se posle 3 sata) da izgleda kao obliven krvlju. Garantovano bolnica.
Da neko uhvati straftu, stavi vokmen i resi da predje 20km, dobra sansa da ce da naleti na copor pasa lutalica. Tako da ni plaza nije od neke koristi. Smestaj mora da ima svoj bazen dovoljno veliki da na njemu moze da se provede dan.
Tamo gde moze da se bude na lepoj plazi, kao Koh Samet ili Koh Chang, ostrva koja turizam jos nije pojeo, opet nema nista, cak i novine dolaze u 5 popodne. Ta su se mesta pretvorila u bekpekerske ludnice sa znacajnim ruskim elementom zadnjih godina.
Tako, prioritet bi bio:
- blizina supermarketa ili shoping mall
- sopstveni bazen
- javni prevoz dostupan peske
Kada to nadjes, onda je skoro nebitno gde je.
U zadnjih 20-ak godina i Thai mentalitet se prilagodio pa su za njih shopping malls postali "destination malls" gde se ne ide po bakaluk nego na ceo dan. Tu se srece drustvo, prijatelji, momci i devojke. Imaju po desetine restorana, istovremeno se prikazuje 10 razlicitih filova u Cineplex (ima i 3D), knjizare, robne kuce. Bez pasa lutalica, bez rif-raf ulicnih tezgi koje dime, Unutra, ne znas da li si u Singapuru ili u Tokiju. Da, klimatizovano i nema veze kako je napolju.
Najveci imaju i aqua park na krovu, ponese se i kupaci kostim. Ima ovde na sajtu o tom mestu, Bang Na Central.
Tako nesto ima Bangkok (na desetine), Hua Hin (dva), Pattaya (6), Koh Samui (1).
Ima i u provinciji samo tamo nema sta da trazis ako nisi uparena sa Thai osobom.
Pogledaj ovaj post.
Ta zgrada ima sve, ispred nje je mali trzni centar sa ATM, nekoliko restorana i 7-11.
Zgrada ima svoj shuttle bus do Bang Na Central, shoping mall sa 50 restorana, bioskopom i na krovu aqua park. Tu se ne izdaje na manje od godinu dana ali ima slicno gde se izdaje i to dosta ih ima. Pogledaj google "bangkok serviced apartments" ili "bangkok short term lease".
Prvi koji mi je uleteo pod ruku je ovaj.
Tako, pogledaj, pa kada suzis izbor, mogu da ti kazem o lokaciji da svedes na 3-4.
Nije samo Bangkok, ima i Hua Hin (poseban post o tom mestu, tamo ja idem na letovanje kada sam u Thai, omiljeno mesto Tajlandjana, tu ima i kraljevska palata i mesto je utegnuto, cisto, bez prostitucije).
Pre dve godine, jedan me pitao, ja mu isto ovo rekao, on se vise nikada nije javio. Posle ga vidim na drugom sajtu, zalio se, nije znao da je uz povoljan najam apartmana dosla i dzamija, slusao je mujezinovo zapevanje nekoliko puta dnevno, nije mogao da otkaze. Kao zec, zvao telefonom cim pre samo kada molitva zavrsi, ne bi mu verovali da nije zarobljen medju dzihadistima.
Ima 2-3 damije na 50km udaljenosti i on bas bio uz jednu (Sukhumvit Soi 71, ta je najbliza centru grada).
Comment