Singapore 2017, 2019
Collapse
X
-
Orchard Road , najpoznatija šoping ulica u Singapuru a možda i u Aziji, od danas
Preko 2 km. šoping molova,poređanih sa obe strane,da ne znaš u kom se nalaziš,ovako povezani nadzemnim ili podzemnim linkovima
Ulica koja uveče ,kad se šeta i bukvalno miriše,jer se parfemiše drveće.
U prethodnoj poseti Singapuru tu sam bio smešten.
Setih se jednog slučaja iz Orchard Road: krenem u šetnju a oni počeli da razbijaju asfalt,možda je ispod pukla neka cev.Kad sam se vratio,posle sat/dva,sve je bilo gotovo.Razbijen asfalt,iskopana zemlja,popravljeno,zatrpano,postavljen novi asfalt,čak ocrtana i signalizacija .Da nije bilo male razlike u boji asfalta ne bih verovao da je to bilo tu.
Lepše trećine naše porodice su krenule od ovog- ION Orchard shopping mola
Pa preko Tangs Plaze,Lucky Plaze, Ngee Ann,Orchard Central...ne zna im se broj,dok se ne padne s nogu.
Ima i ovde Paragon mol.
Ova raskrsnica ,kod Victoria Secret,ima stratešku poziciju, to mu dođe nešto kao "Kod Ruskog Cara".
Puno lepog mladog sveta.
Vole naši ljudi šoping. To im ostalo u genima još od Trsta.
I dok ulični muzičari imaju perfomans ,moje dame ,sa kesama u ruci,nehaju za to,već ubacile u petu brzinu.
Ima to sve i kod nas u molovima a žena me demantuje i kaže da je ovde firmirana garderoba jeftinija .Majice (Zara,Guess..) za ćerku oko 30 € (original) a kod nas su kaže 100€ !!
Danas je ćerka uzela i ranac za školu.
A za ručak- u šoping mol.
Danas je to bilo u molu Takashiyama.Evo i cena tamo u food vilage
Ništa strašno cene od 5-6 SGD ili 400-500 din.To su skoro cene kao u Thai.
Uzeo sam ovo
Uživao sam.Malo i rizikovao sa ukusom ovih školjki u sosu ali ispalo je dobro.
Bilo je 12 SGD ali uzeo sam ribu duplo a standardna cena je bila 6 SGD (4€).
A mogao sam proći i jeftinije jer su u istom tom šoping molu bili postavljeni ovi štandovi , gde je bila velika gužva,ali je to hrana da se nosi kući, nema stolova.
Sa ovakvim i sličnim cenama oko 3 SGD tj. 250-300 din.
A dame,neće da rizikuju,pa radije odoše na đubre zvano KFC.
Ulica Orchard nije samo šoping.Ima i hotela a uveče i entertaiment zona.Na kraju ulice je Orchard Tower gde je ,unutra, na jednom spratu nešto barova sa puno dama lakog morala,uglavnom thai.
Comment
-
-
Originally posted by onnut View PostDanas sam prvi put bio na bazenu ,na krovu tj. 21 spratu, ovog apartmanskog hotela
[ATTACH=CONFIG]3089[/ATTACH]
Originally posted by onnut View PostI ovo naselje
[ATTACH=CONFIG]3092[/ATTACH]
To nije Housing Board, stanovi su na prodaju (lizing 99 godina), stranci kojima firme plaćaju su tu, rente 3,000-8,000 SGD mesečno, za 2-sobne i 4-sobne stanove.
Livada, park iznad Marina Mandarin hotela je budući sajt Marina Sands.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Originally posted by onnut View Post[ATTACH=CONFIG]3000[/ATTACH]
Uhvatio sam i senku hotela preko bašteAzija, moja dežela.
Comment
-
-
Originally posted by onnut View PostUlica Orchard nije samo šoping.Ima i hotela a uveče i entertaiment zona.Na kraju ulice je Orchard Tower gde je ,unutra, na jednom spratu nešto barova sa puno dama lakog morala,uglavnom thai.
Tu su, u "Orchard Rd 4 floors of whores" zgradi, uglavnom Filipinke, kućne pomoćnice koje žive u Singapuru. One koje hoće ekstra zaradu tu odu kada imaju slobodan dan. Ima ih 200 hiljada ako ne i više u Singapuru, svakog dana ih ima dovoljno slobodnih a deo njih i voljnih.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Originally posted by yoyogi View PostTri zgrade desno su Suntec City, tu je moja firma.
Najbliži mi je ili bar isto dalek koliko i Bugis.
Ali tu ima pet zgrada ,kao pet prstiju na ruci,podignutih oko ove fontane
Pišu i brojevi na zgradama(ako govorimo o istim tornjevima gde ti je office)
Fountain de Wealth ,ovog prstenastog oblika od silikon bronze,sa bazom ispod zemlje.Fontana proradi oko 8-9 pm .
Ušla i u Ginisovu knjigu 1998 g.
Tu,dole,ispod zemlje a oko fontane , su restorani i veliki hipermarket tog velikog šoping mola Suntec City
Ovi veliki okrugli atrijumi,ispod zemlje,ima ih nekoliko , mene su zbunili pa sam se dole ,u tom šoping lavirintu,taj prvi dan -pogubio.Malo se i vrteo u krug i onda shvatio zašto nam je hotel odmah dao handly mobtel sa internetom za kretanje gradom.
A tek problem sa brojnim linkovima ispod zemlje koji spajaju različite objekte .Onda uz lokator ,pa gledaj plan preseka po slojevim(spratovima).
A ove oznake po hodnicima molova znaju biti zbunjujući dok im ne shvatiš logiku.
Nije to Barselona,gde uzmeš mapu pa teraj i još u pešačkoj zoni.
Ovo je ,bar u početku, košmar ispod zemlje,gde ne znaš gde si a treba znati i linkove,prečice..
Sad mi je ta fontana i tih pet zgrada baš orjentir za kretanje tu kad idem do hipermarketa i još trebam da "ubodem" izlaz za moj link,kod zgrade 5 i nivo 2.
Comment
-
-
Danas je bila poseta Sentozi.Tom,danas, resort ostrvu Singapura, a ranije Britanskoj mornaričkoj bazi.
Do njega može ovako preko mosta ili besplatno sa Sentosa Expres monorejlom od tržnog centra Vivo City.
Tržni centar Vivocity se nelazi još uvek na obalskom delu Singapura pre mostića i najveći je mol .Veći i od Suntec City i od Ngee Ann na Orchardu.
Uz njega je odmah Faber Harbour sa koga se do Sentoze može i atraktivnije-žičarom
To smo i imali nameru uraditi,malo iz vazduha slikati luku,atrakcije Sentoze,ali nas je iznenadila cena vožnje žičarom od 33 SGD za relaciju koja se može preći i peške ili besplatno monorailom.
Odustali smo.
Velika statua Merliona (lava-ribe,simbola Singapura) je još uvek tamo ali ne znam da li mu uveče iz očiju idu laseri za šou perfomans.
Akvarijum i još neke atrakcije Sentoze smo obišli ranijih godina pa je naš cilj bio Universal Studio.
Comment
-
-
Universal Global Studio je ,već na prvi pogled,promenio sliku Sentoze.
Toga nije bilo za vreme moje poslednje posete.
Tematski park na 20 ha i hotelski kompleks Sentosa World Resort uz njega
U okviru toga World Resorta je i Hard Rock Hotel koji je imao žestoke discounte pre našeg puta.
Universal Studio nije velik i ima nekoliko tema-Holywood,New York,Sci-Fi City,Stari Egipat,Park iz doba Jure,Dvorac i Madagascar.
Ulaznica žestoka , 76 SGD ,a i sve cene pića,hrane,suvenira..
Evo koliko je voda,piće..
Počinje sa Holywoodom
Filmske zvezde na pločniku
Jedna od atrakcija je Mapet šou u pozorištu
Ma kakvo slikanje,vozio se ovakvim u Havani
Ulice NY te Velike Jabuke
Ulični perfomans,harlemovci
Ima preko 20 vožnji,vratolomija.
Vreme za čekanje na njih minimum 20 min
Ovde se najduže čekalo- 60 minuta.
A ovde na ovom turbulentnom roler-klosteru je bilo najzahtevnije
Mi smo se najduže zadržali na ovoj temi-Stari Egipat.
Vožnja starinskim kolima uz opasnosti pored putu
Ima i ovo jezero po kome se obavljaju neke atrakcije
Park iz doba Jure
I izgleda identična vožnja po vodi kao ona iz Osaka Studia
I dvorac, koji je najvidljiviji deo Universa Studia
Proveli smo ovde oko 5 sati a obišlo se možda 4-5 vožnji/vratolomija(od preko 20) i to sve po sunčanom danu.
Sa ovim smo malo zakasnili jer je ćerka porasla.Da je to bilo pre 10 godina bilo bi nam malo i jedan dan.Ali tada ga nije bilo.
Sve u svemu, zanimljivo popodne u Universal Studiu.
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by onnut View PostUniversal Studio nije velik i ima nekoliko tema-Holywood,New York,Sci-Fi City,Stari Egipat,Park iz doba Jure,Dvorac i Madagascar.
[ATTACH=CONFIG]3120[/ATTACH]
Ulaznica žestoka , 76 SGD ,a i sve cene pića,hrane,suvenira..
Evo koliko je voda,piće..
[ATTACH=CONFIG]3121[/ATTACH]
Ulaznica za Osaku je 90 SGD, bezalkoholna pića 3 SGD a pivo i nema osim u restoranima gde je 8 SGD.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Singapor Flyer me neodoljivo podseća na točak (bandaž) bicikla sa žbicama što ustvari i jeste.
A ovako izgledaju te žbice kad si na njemu
Posle podne se malo razvedrilo pa smo otišli tamo.
Operacija odlaska je izgledala ovako.
Posle ručka u Suntec City molu u Food Republica ( 7 SGD ) ,sa kišobranima u ruci se izlazi iz podzemlja i kod Fontain de Wealth proverava vreme.Kiša je prestala i razvedrilo se.Dakle biće pogleda sa Flyera.
Taksi stanica je tačno kod Yojogijevog ofisa -zgrade two,mada smo mogli i peške koliko je blizu.
Karta za Flyer je 33 SGD i nije velik red.
Security na ulazu proverava tašne pa stepenicama gore kroz neobičan tunel
Tamo ,pred ulazom u Flyer ima još reda ali ništa strašno.
Flyer ima 28 kapsula a u svaku može stati do 28 ljudi.
To bi bilo maksimslno 784 za vreme jednog ciklusa(okreta) od 35 minuta.
Dakle pun kapacitet bi bio oko 1344 ljudi na sat.
Popunjenost kapsule se dozira prema potrebi, pa je danas ulazilo oko 15 ljudi uz optimalno čekanje 5-10 minuta.
Kapsula sa stolom,stolicama (i šampanjcem -posle) je ovog puta otišla prazna.
Za nju je zakup 1800-2000 SGD i dva okreta taman da se ruča/večera,popije.
Ulazi se brzo,možda za 10-15 sekundi jer nema zaustavljanja točka.
Ovde je zalazak sunca u 6:25 pm.Ušli smo u točak u 6:10 dakle po danu a završili sa vožnjom u 6:45 u noći.Ovo je skoro ekvator i nema sumraka a prelaz dan/noć je u nekoliko minuta .
Crna niža zgrada na sredini horizonta solitera mi je hotel.
I ono naselje (još su kapi od kiše po staklu)
Koje se sa višeg radijusa vidi ovako
Pa pukne pogled na more
Pa na Esplanadu i taj deo okolo
Onda spuštanje
I ne blokiran pogled na Marinu, sad već pod svetlima
Iako su na sredini kapsule stolice svi su u kapsuli zauzeti slikanjem
Spustili smo se već u noć
Da ne zaboravimo i baštu sa ovog mesta
Bilo je odlično ,samo da je duže.
Comment
-
-
Ovo je tvoja slika sa Flyera iz 2008 (post #2 ovog threada)
A ovo sam ja danas fotografisao isto to mesto-Marinu
Flyer,kao referentna tačka,sa kojeg smo fotografisali,nije menjao lokaciju.
Razlika 9 godina
Ništa tu nije nasipano.Isti je oblik obale.
Krajnji levi most,na mojoj slici , je taj most na tvojoj.Vide se isti noseći stubovi u vodi.
Koliko se tu izgradilo ?
Izgrađeni su ovaj srednji most i ovaj desno pešački crvenih spirala-Helix Bridge.
I svi objekti su novi: Marina Bay hotel, pa šoping mol Marina Shoppes sa ovim belim krovovima i ovaj objekt u obliku zasečenog lotosovog cveta (Art Science Museum) plus mnoge zgrade u pozadini.
Comment
-
-
Večeras smo proštetali i do Boat Quay, singapurske Skadarlije.
Uz Singapursku reku gde su brojni restorani
Ispred mnogih veliki neonski panoi sa velikim slikama jela samo što niko ne stavlja cenu
A cene baš onako kako si mi i rekao-žestoke.
Jela u proseku 20 SGD.
Ali bili smo pripremljeni za to.
Svratili smo na jednu terasu,pored reke,više radi turističkog doživljaja i samo popili piće.
Malo Asahi pivo sam platio 10 SGD.
Dok su brodići krstarili po reci.
Comment
-
-
Originally posted by onnut View PostNišta tu nije nasipano.Isti je oblik obale.
Boat Quay je prva nasuta zemlja, pre više od 100 godina. Yurong ostvo je nasuta zemlja - Link sa lepim slikama.
Gde leži botanička bašta je nasuta zemlja. Možda je tako stajala godinama kao park ili golf teren, ovde je prave, one kupole su gde su kranovi
Azija, moja dežela.
Comment
-
Comment