Japan, prvi put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Ne ide tura do tog zamka. Priznajem, nisam do njega ni bio.
    Azija, moja dežela.

Comment

• paja_186
      Member
      • Dec 2014
      • 33

Pitanje vezano za Kyoto, postoji li po vama mogucnost da uz ostale zamkove vidim i Fushimi Inari Shrine, znam da puno trazim ali ne mogu da odolim ?

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Nije to traziti puno: na stanici uzmes taksistu, pogodis se da te vozi ceo dan, das mu spisak sta sve hoces da vidis i da te vozi i da te ceka. To rade Japanci.
        Jedan mi rece da je cena 12,000Y.
        Azija, moja dežela.

Comment

• paja_186
          Member
          • Dec 2014
          • 33

To si mi vec rekao, ali sam od toga odustao posto vec placam cenu ture u kojoj obilazim veci deo Kyoto-a pa mi se ne isplati da na tu cenu platim jos 12,000Y ili cu mozda vise moci da obidjem ako platim cenu brzog voza i taksija?

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Kyoto - drevna prestonica Japana je sada kompletiran onime sto sam ja video tamo u jednodnevnoj poseti (i jos 5 puta isto tako, iduci sa poslovnim gostima).
            Pogledaj tamo, ceo tred je max sto moze da da stane u jedan dan kada si verziran i kada imas svoja kola.

Kao puna casa vode: ako hoces jos vode da dodas, moras prvo da odaspes. Tu ne vazi "mnogo trazim".

Ako si vec resio da uzmes onu turu sto ide u 6:20 iz Tokija shinkansenom, kada se ona zavrsi na to dodaj Kiyomizu dera i ono sto ti je Raamen rekao. I gledaj da si na shinkansenu za Tokyo oko 8 uvece da bi stigao i uhvatio voz iz Tokija za tamo gde si smesten.
            Azija, moja dežela.

Comment

• Raamen
              • Feb 2013
              • 102

Originally posted by paja_186 View Post
              Pitanje vezano za Kyoto, postoji li po vama mogucnost da uz ostale zamkove vidim i Fushimi Inari Shrine, znam da puno trazim ali ne mogu da odolim ?
              Није немогуће, али од Кијомизу-дера до тамо 35 минута, од тога пола пешке, пола метроом. Ако знаш куда идеш и не мораш да запиткујеш сваки час, имао би једно пола сата у Фушими-инари, довољно да се усликаш испред капија.
              Но то је теорија, а пракса је велика опасност да ће бити оно што Јојоги каже. Чак и да све иде по плану, да успеш све да обиђеш, бојим се да ћеш свуда само протрчати. Јапанци за то кажу chuutou-hanpa, а ја бих то превео као "где си био - нигде, шта си радио - ништа" Али разумем те одлично, и ја правим амбициозне планове, па онда коригујем успут. Једном сам баш у Кјото ишао и заборавио торбу у возу, на самом почетку дана. Сат времена изгубио док сам је повратио. И цео план паде у воду. За Токијо немам самопоуздања, али за Кјото могу слободно да кажем, ово што имаш засад испланирано је пуна капа.

Алтернативна варијанта:
              Ако си са Кијомизу готов у 15:30 (максимум 15:45) слободно иди у Фушими Инари, али занемари Јасака-ђинђа и Шиђо авенију. Ја ћу ти направити мапе и упутства да имаш, али не верујем да ће пуно да ти значе на терену, осим ако ниси војни тумач мапа. У Јапану улице немају имена (осим великих авенија) и оријентација је помоћу мапа па их добро проучи унапред.
              「吾唯足知」 (吾唯足るを知る)- "Samo za dovoljno ja znam"

Comment

• paja_186
                Member
                • Dec 2014
                • 33

Znaci prakticno mogu da biram izmedju Fushimi Inari Shrine i Gion cetvrti sa predstavom? Ako je tako sta je vasa preporuka?

Comment

• Raamen
                  • Feb 2013
                  • 102

Не, можеш и једно и друго, али избаци Јасака ђинђа и Шиђо авенију. И строго се држи сатнице. Направићу ти и тачна упутства (не могу одмах) да што мање луташ. И морамо ти негде убацити неки оброк

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Da li mi se isplati da za tih 10tak dana kupim sim karticu sa internetom da bi mogao preko google maps da se lakse snadjem?

Na aerodromu, Narita i Haneda, Internet provajderi imaju standove sa razlicitim opcijama. To se zbog konkurencije brzo menja, ono sto sam video prosle godine je sada zastarelo.
                    2003. je bilo da se iznajmi mobilni telefon jer nijedan aparat proizveden van Japana nije radio. Internet nije postojao u ponudi.
                    Danas imaju prodaju SIM kartica (3,500Y), iznajmljivanje kartica, iznajmljivanje rautera. To vidi kada dodjes, idi pravo na njihov stand.

Ranije sam ti rekao (post #40) za besplatan wi-fi od dve nedelje, to nije dovoljno? Wi-fi u gradskim sredinama je dosta ok, ja imam wi-fi router koji cerka nosi pa se preko njega kaci na net sa iPoda. Nepouzdan je kada su kola u pokretu van grada, takav bi ti bio isto onaj koji se iznajmljuje na aerodromu. Da se kupi ne znam kako, dolazi besplatno sa ugvorom od 2 godine, 3,000Y mesecno, 100MBps, neograniceno.

Ako ti je mapa najvaznija, Japan i gradovi su zacudjujuce laki za snalazenje i bez nje.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• paja_186
                      Member
                      • Dec 2014
                      • 33

Momci hvala jos jednom na svesrdnoj pomoci, verujem da ce mi mnogo znaciti sve ove informacije. Verujem da ce uputstva biti gotova do utoraka ujutru (po nasem vremenu) posto tad krecem

Comment

• Raamen
                        • Feb 2013
                        • 102

Ranije sam ti rekao (post #40) za besplatan wi-fi od dve nedelje, to nije dovoljno?
                        Тек сад видим оне постове од #38 до #41. То што ти је Јојоги рекао је супер. Ни ја то нисам знао. Другар Шпанац је узео посебну SIM картицу, али је морао да потпише уговор. Није скупо, око 1000 јена месечно, 1GB, а преко тока брзина пада на 200kb/s. То је пуно зезанције, боље је ово што Јојоги каже. На мапи се види да Кјото није покривен, али би то онда значило да узимaш картицу (3GB, 3500 јена) због једног дана у Кјото-у...

Originally posted by paja_186 View Post
                        Momci hvala jos jednom na svesrdnoj pomoci, verujem da ce mi mnogo znaciti sve ove informacije. Verujem da ce uputstva biti gotova do utoraka ujutru (po nasem vremenu) posto tad krecem
                        Пајо, ово ти не могу ни урадити ако не знаш ког тачно дана идеш у Кјото. Ако ћеш имати интернет, све што треба да урадиш је да сачуваш Kiyomizu-dera, Fushimi Inari Taisha, Gion corner и Kyoto station, Tokyo station, твоју адресу у Koshigaya као локације и да се држиш временских смерница које смо већ грубо одредили. Онда потражиш упутства на лицу места
                        Значи,
                        ујутру по упутствима агенције, они те довозе на Кјото станицу око 12:30.
                        13:00 Кјото станица >>>>Кијомизу
                        15:30 (15:45) Кијомизу>>>>Фушими Инари
                        17:00 Фушими Инари>>>>Гион ћоше (треба видети за резервације, истражи онај сајт унапред, да не пољубиш врата)
                        19:15 Гион ћоше>>>>Кјото станица
                        20:00 Кјото станица>>>>Токијо
                        22:50 Токијо>>>>Кошигаја

Клопу нисмо решили. У Јапану се не једе с ногу, ни у превозу (осим шинкансену), али можеш да купиш нешто у конбинију (пиринчане троуглиће, нпр.) па кад нађеш клупу... Или боље на станици, има гомила малих ресторана за једење на брзака (раамен нпр.).
                        Успут ћеш хтети да пробаш маћа сладолед (сладолед од зеленог чаја) код Кијомизу храма (тамо је чувен) итд.
                        Ово је ипак итинерер за нинџе. 忍(nin/shinobu) значи "издржати"

Ако нећеш имати интернет можеш и сам да направиш PDF како сам ти објаснио. Ако баш не умеш, реци слободно, урадићу ти ја.

Edit: Обрисао сам онај део о рутерима, погрешно сам разумео тај бесплатан интернет.

Comment

• paja_186
                          Member
                          • Dec 2014
                          • 33

Pozdrav iz Japana . Bukirao sam putovanja Tokyo tour za 24.03., a Kyoto za 25.03. pa bi mi puno znacilo ako mozete da mi pomognete sa informacijama kako da od Kyoto stanice stignem do Kymizudera pa odatle do Fushimi Inari i do Gion coseta kao i da li ima mesta za 3 osobe za predstavu u Gion-u i za povratak do Kyoto stanice?

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Stigo Paja u Japan! Nije hladno, tacno si dosao kada je prosla zima.
                            Dobro da nisi isao da posetis Kiyomizudera juce, bili su vazni gosti, verovatno je pristup bio ogranicen. Caroline Kennedy, ambasadorka, je unuka JFK.

Ispod slike kaze:

U.S. first lady Michelle Obama (3rd R), U.S. Ambassador to Japan Caroline Kennedy (2nd R), Kennedy’s son John Schlossberg (R) and Buddhist monk Eigen Onishi (at left) watch a noh performance, a form of classical Japanese musical drama, on the main temple stage at Kiyomizu-dera Buddhist temple in Kyoto on Friday.

Za Kyoto turu, jesi li uzeo onu agenciju ili u svojoj reziji?

Uzmes google i "kiyomizu dera how to" i dobijes bas ta 3 odgovora ponudjena.

Ako vas ima troje, to moze vrlo cesto da bude jeftinije taksijem nego gradskom zeleznicom. Prednost zeleznice je da je tacna kao sat i nema saobracajne zastoje i semafore.

Za Kyoto Station - Kiyomizu-dera nema direktna linija voza koja dolazi bas blizu, 20 minuta peske od najblize stanice, Kiyomizu-Gojo, Keihan line (druga stanica od Kyoto station).

Tu uzmite taxi, bice vam bolje i jeftinije.
                            Ima dva autobusa 100 i 206, 15 min + 10 peske od stanice Kiyomizu-michi.

Za Gion, samo da se sidje nizbrdo od Kiyomizu-dera, 10-15 minuta peske, ne treba prevoz.

Gion - Kyoto station je 3 stanice vozom od Gion Shijo, vidi se na mapi.

Od 23. marta 6. aprila je skolski raspust u Japanu (prelazi se u novi razred, kao kod nas posle letnjeg raspusta) pa po turistickim istorijskim mestima nece biti desetina autobusa sa ekskurzijama. Sa druge strane, u shinkansenu moze da bude i stajanja, majke sa decom idu u posete rodbini.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• paja_186
                              Member
                              • Dec 2014
                              • 33

Uzeo sam onu agenciju, fali mi samo deo od Kiyomizudera do Fushimi Inari i nazad posto sad vidim da je ovo sve solidno blizu Kyoto stanici

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Pa sigurno, zato smo ovde da pomognemo. Jeste, to je "walking distance". A od Kiyomizudera do Gion, tu ionako treba da prodjes peske kroz zivopisnu ulicu, pisao sam to na Kyoto topiku. Ako se bas nameracis da stignes za 12 minuta peske, nece ti biti lako. Ta ulica je interesantna, puna radnji, ima da zastajes i da gledas, zastaju svi ostali pa je pesacki promet malo otezan. Istina, ides radnim danom, ne bvi trebalo da bude neke teske navale.

Za suvenire i robu, nema "dranja turista", cene su iste svugde, ne libi se da nesto kupis, ne cekaj povoljniju priliku. Samo pazi, to sto kupis treba i da nosis.

Najlakse, ako hoces da poneses neki suvenir nazad za poklon, lepeze koje se sklapaju, bas iz Kyoto, prestonice lepeza. 1,000 dinara komad.

Ja sutra idem sa familijom u Otsu, 10km od Kyota.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X