Japan, prvi put

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Ne znam da li podizes novac sa japanskih ATM ili nosis sa sobom, nemoj da te iznenadi da su sve novcanice sa ATM glanc nove.

Japanske papirne novcanice se spaljuju posle jednog kruga opticaja, kada dodju u banku ili se njima nesto plati preko ATM. Vec na prvi pogled se vidi da nisu "heavy duty", da su krhke i nisu namenjene da kruze godinama ili decenijama.

Prevencija infekcije od mnogo ruku kroz koje su mogle da prodju, drzavna stvar. Cisto, nemoj da mislis da su glanc nove novcanice znak neke frke.
    Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
      Member
      • Aug 2014
      • 86

Verovatno cu da podizem sa ATM, proverio sam u banci, kazu da moze. Nisam navikao da nosim puno para u novcaniku, ali izgleda da
      u Japanu vise radi kes nego kartica.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

To nije tacno. Kartice rade skoro svugde, nista razlicito od drugog sveta.

Svaki taxi prima Visa, American, MasterCard.

To da Japan voli cash, nije neistina ali nije tacno da ne primaju kartice. Primaju, i te kako.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Originally posted by Deks View Post
          ... u te rupe da ulazim gde ima crnaca me ne interesuje.
          Sad sam se setio kako da ovo sa crncima uporedim.

Zamisli da neki stranac koji je bio u Beogradu napise kako grupe cigana tumaraju okolo i da su ga uveli u kafanu gde su mu nesto sipali u pice i opljackali ga.

To nije nemoguce, ako se nasao oko ciganskih rupa u Zemun Polju ili se muvao sa ciganima oko Zelenog venca. Moze li to tebi da se desi? Moze, ako si moron da se dovedes u tu situaciju. To ti samo kaze kakve su budale oni koje su crnci izdrogirali i opljackali.

Ili, da nekoga na Kalemegdanu oderu dorcolski sibicari.

Onda pisu po netu o krajnjem ishodu a ne i kao je do njega doslo. To ja zovem lonliplanet nivo znanja.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Nasao sam ovu sliku slikano iz mog tokijskog ofica. Na njoj ti je tacno gde je sta.

Vidis kako aerodromski autobus zgodno staje (prva i poslednja stanica). Poslednji ide u 18:20.

Basta na krovu Keio plaza nije radila kada sam slikao, bila je zima.

Ovo sto je Yodobashi, to je prirodni cilj turista, 8 spratova elektronike.

Takashimaja je desno van slike.

Vidis ovo sto kaze "Yodobashi Camera"...levo od toga je, delom zahvacena i prethodna slika, pesacka i trgovacka zona

Yoyogi park, Shibuya, Harajuku su mi iza ledja na pola sata hoda. Slikano sa istog mesta, na tu, drugu stranu,

Ako uzmes city tour onda je to plus ovo sto ima na slici i Shibuya, Harajuku i Yoyogi park (u njemu je hram Meiji Jingu) maltene sve sto ti treba od grada. Samo da prodjes ovo uhvaceno na slici ima da vidis i svasta drugo, nema razloga da ides negde dalje. I to ti je sve na peske.

Ja sam subotom i nedeljom isao peske do Roppongi na rucak i nazad.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Tokyo, Kabukicho

Kabukicho pocinje od ove "Don Kihot" low-cost robne kuce

Pesacka ulica na blagoj nizbrdici, tu su MacDonalds i slicni restorani.

Roba je slobodno izlozena i necuvana, nema kriminala i kradje

Cipele su izlozene obadve, prometna ulica, nocu, nema problema

Pa sad ti zamisli koja dileja neko treba da bude pa da se uhvati u kolo sa camugama da ga otruju i premlate. Boze me sacuvaj, dok nije bilo Interneta nije se znalo kolikih budala ima, sada i oni mogu da se izraze.
              Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                Member
                • Aug 2014
                • 86

Koliko je udaljen Roppongi od Shinyuku peske? Deluje isto interesantno mesto da se poseti, posebno uvece?
                Pitam jer si pomenuo da si vikendom tamo isao na klopu.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Nemoj to peske, neces imati orijentaciju, mislim da je sat i po jedan smer, ako si bas krenuo. 6-7km. Ja sam ubijao vreme pa sam isao okolo naokolo, slikao, zastajao.

Imas direktan voz Shinjuku - Roppongi, mislim da je 10 minuta, 220Y.

Uvece je nocni zivot vise nego Kabukicho, mnogo vise. Ima barova gde lokalne zenske idu da sretnu strance (ne za pare), ne znam koji su, sigurno ima na netu. To su uglavnom one koje Japanci ne bi pogledali, ne neophodno ruzne ali mogu biti alkoholicarke, ko zna sta.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                    Member
                    • Aug 2014
                    • 86

Sta mislis koji hotel ima bolju lokaciju?
                    APA Hotel Roppongi Itchome Ekimae
                    APA Hotel Higashi-Shinjuku
                    Oba mi deluju centralna lokacija, sem sto je jedan blize Roppongi-ju a drugi Kabukichu

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

"Ekimae" znaci "ispred stanice". Sto se stanice tice, oba su isto pozicionirana (kao i onaj u Nagoji od pre neki dan slike).

Shinjuku je turisticki atraktivniji od Roppongi, zbog vise stvari koje su na peske. Dah Roppongija ima u Kabukicho i Shinjuku CBD. Bolja je lokacija Shinjuku, visestruko, ne da je bolja lokacija samog hotela nego "lokacija lokacije".

Roppongi je gde su Citibank, HSBC, AXA, takve firme. Kao sto je Silom u Bangkoku a do njega Patpong.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                        Member
                        • Aug 2014
                        • 86

ok, samo proveravam

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Obavezno uzmi putno osiguranje. Ako ti se nesto desi, "your ass is grass".

Kolega, dosla mu bila verenica, vencavaju se za 10 dana, drugi dan je nesto uhvati (mozda je i bilo u njoj pre dolaska), bolnica 5 dana, 40 (cetrdeset) hiljada dolara. Imao je da plati, sta da nije?

To osiguranje je 100$ ili tako nesto, obavezno to imaj.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                            Member
                            • Aug 2014
                            • 86

Mislim da mi je osiguranje pokriveno preko kreditne kartice, ali cu da proverim.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Moguce, ako si avionsku kartu kupio istom tom karticom. Pravo pitanje za CC Company je "sta da pokazem ako sam zavrsio u bolnici", sta ce oni (bolnica) prihvatiti kao dokaz da sam osiguran dok sam na putu?
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Vidi ovo:
                                Tadasnji Predsednik Srbije, Boris Tadic, bio je u zvanicnoj poseti Japanu od 8-og do 10-og marta 2011.
                                Izmedju ostalog, tokom te posete je izdejstvovao da se ukinu vize za nosioce srpskih pasosa koji putuju u Japan. I to se desilo, i dalje vazi.

On se vratio u Srbiju 10. marta a katastrofa, Tohoku zemljotres i tsunami se desila dan kasnije, 11. marta. I havarija Fukushime.

Samo da pojacam moj savet da imas putno osiguranje. Sta ako se nesto tako desi , moze bilo kog trenutka da se dogodi.

U lokalu, imam zalihe vode, baterija, makarona, plinskih kuvalica, za nedelju dana.
                                Cela familija zna gde da ide u slucaju prirodne nepogode (obliznja skola, na brdu)

Cisto, budi siguran u svoje osiguranje.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X