Tokyo - grad neona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Stanica železnice Yoyogi. Nije među glavnima ali je na odličnoj lokaciji.

Hotel mi je visoka zgrada malo levo od centra. Ne treba prevoz, hiljade restorana, stare uske uličice. Moj poznati kraj 2003-2006.

Iz hotela, pogled na kraj i Yoyogi park

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Ima puno neona noću a danju nema nekog zelenila osim drvoreda i namenskih parkova.

Ima nekoliko vrlo velikih parkova, Yoyogi je jedan od njih

Do Yoyogija je Shinjuku Gyoen, onda Ueno..ovaj četvrti ne znam iz aviona. U priobalju je uglavnom industrija, tu se ne živi.

Japan je 90% planinska zemlja, šume su neprohodne. Čak je i prešumljen. Ima gradova (znam za Toyota City) koji imaju "Forest Control Squad": oni, ne sade nego organizovano seku šume, podaviše naselja.

U brdima se ne živi, retka su naselja kao Mionica ili Čajetina, na planinama. Ovo malo, na jedinoj zaravni, čak i tu se vidi klizište.

To, klizišta, koja su veća opasnost od tsunamija. Ozbiljan tsunami se desi jednom u veku a klizišta svaki dan. Zemljotres rastrese i ode, sahrani kuću i porodicu žive za nekoliko sekundi.
      Slika klizišta iz aviona posle zemljotresa 2018. Zemlja kao lavina prešla i put.

Zato, od 125 miliona stanovnika, 100 miliona živi u priobalju. Površina priobalja je kao površina države Panama koja ima 4 miliona stanovnika. Zato je naseljenost, tamo gde je naseljeno, gusta i to ne ostavlja puno prostora za razmahivanje.
      Ovo ispod je grad Tsu, Mie Prefecture. Ne izgleda baš lišen zelenila. Tsunamiju je na izvolte.

Ulice koje su preživele tepih bombardovanje 1945. su ostale uske i tu nije bilo mesta za zelenilo, mnoge nemaju mesta ni za trotoar. Moja ulica u Yoyogi.

Ulice odakle turisti šalju slike, Harajuku Takeshita St, su isto takve

Ono što je bilo ponovo parcelisano i izgradnja ispočetka 1945. tu ima parkića na svako malo

Nove ulice (posle 1945) su ovako

Kada uzmeš panorame iz aviona Barcelone, Njujorka i Pariza, nisu ni oni nešto bolji, možda su i lošiji.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Originally posted by yoyogi View Post
        Ghosn je danas (6. mart 2019.) pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 9 miliona dolara.
        Ulaz i izlaz iz zgrade gde će boraviti imaće video kamere, računar nepovezan na Internet može da koristi samo radnim danima u kancelariji svog advokata, nema telefona, mobilnog, zabranjen kontakt sa suprugom.

(Na slici je Ghosn je maskiran u radnika, njegov advokat se posle izvinjavao zbog toga)
        Zbrisao Ghosn u Liban, stigao u Bejrut (gde ima rezidenciju) u ponedeljak 30. decembra 2019. Vise od 13 meseci nakon prvog hapsenja. Dao je i izjavu za medije da je tamo.
        Privatnim avionom. Kako je mogao da pobegne, ma i kako je uopste mogao da izadje iz stana neprimecen? Kako je prosao pasosku kontrolu?
        Pre mesec dana je japanski ministar inostranih poslova bio u Libanu i ovo kao da je nastavak necega sto je tada dogovoreno.
        U Libanu se Ghosn smatra herojem i narod gaji nade da ce se ukljuciti u politiku i izbaviti zemlju iz bule (on je Libanac, tecno govori arapski).
        Proces ciji je pocetak zakazan za april bi bio dugotrajan, nezgodan, prava farsa i Japanu to nije trebalo pred Olimpijadu 2020. Ovako su svi namireni: on na slobodi a u Japanu se jos uveki smatra krminalcem.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Odmah uz

Britanski pab. Večeri panka i poezije.

Sa razglasa dolazi punk

Poezija dolazi iz kuhinje. Pohovani bakalar

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Tokyo,

Pogled sa Shinjuku zahvata od Tokyo Sky Tree do Tokyo Tower (Tokyo Station).

Svetla oko ponoći zamru

U 2:30am se vide poziciona svetla krovova zgrada kako trepere (47 sekundi)

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
            X