Nagoya, geografski i industrijski centar Japana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4679

Nagoya. malo zabačen hram Muryoju-ji, sa svojim irisima.

Nije bilo baš toliko rasvetalo (verovatno smo zakasnili)

Tu smo bili 2010-te na festivalu

Sam hram

Ima nastambu monaha i sveštenika

Prijatna za oko unutrašnja arhitektura

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4679

Veliki park (i jedini Zoo vrt u Nagoji) blizu nas, Higashiyama Kogen je novo mesto, Moricoro park je postao predaleko za svakodnevne posete. Ovaj je 2km od nas. Uzeli smo godišnje karte (2,000 dinara, jedna ulaznica za jedan dan je 800 dinara). Važi i za Zoo i za botaničku baštu.

Sa balkona vidim vrh Higashiyama Tower

Ima dva ulaza, Botanička bašta i Zoo. Ovaj vrh kule je duplo dalje, tu je ulaz u Zoo i desetine restorana i zabavni park. Mi samo za botaničku baštu

Nije to ni malo

Koje cveće i koje male zverke mogu da se vide (ako se pojave, nisu izložene)

Prijatno mesto za šetnju

Uz leje stoji natpis koja je biljka (i na latinskom)

Pošto su festivali na mestima gde ima mnoštvo hortenzija otkazani, ima ih malo i ovde.

Bilo je i irisa

Nema veze, biće to mesto posećivano od naše strane bar jednom nedeljno, sada, kad nam je blizu. Bili smo tu nekoliko puta pre. Bilo je planiran izlet, sada, kada god nam se prohte.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4679

Nagoya, Komaki Airport, Aichi Museum of Flight. Nagoya je bila jeste i dalje je centrar avio industrije u Japanu. Muzej je odmah (ima i "toplaveza") uz Airpart Walk shopping mall.

Prvi eksponat je maketa aviona braće Rajt iz 1903.

dalje, makete aviona koji danas sleću ili su sletali na Komaki kada je bio (do 2005.) jedini aerodrom u Nagoji.

100 maketa poznatih aviona

Ovakvu maketu DC-10 je imala JAT poslovnica u nekada Maršala Tita

Maketa YMC-11, jedinog (do sada) putničkog aviona proizvedenog u Japanu od 2. Svetskog rata

Eno ga, na parketu, i pravi

U letelice je moglo da se uđe, sada je to ukinuto zbog virusa

Ko je došao da proučava, može da provede pola dana

Pilotska kabina

Svi instrumenti

Motor B-777, Pratt&Whitney

Srednja mašinska škola u Komaki, učenici prave avion. Ima sve elemente evaiona, može i da poleti, samo sve je rudimentarno

Ima i sala gde deca na smenu mogu da sednu za komande i upravljaju putničkim avionom.
        Dobor je za pola dana. U stvari, ceo dan sa shoppingom u susednom Airport Walk Shopping Mall. Ima i Cineplex bioskop u kompleksu.

Ma ceo porodični dan da se provede, sa ručkom, shoppingom, muzejom, bioskopom i večerom.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4679

Nagoya, CentrAir airport. O njemu je vec pisano a danas, 24. jul 2024. interesantan sklop u kadru.

Singapore Airlines, Boeing 787 "Dream Liner". Hiljaditi primerak proizveden.

On i ne zna sta su ona dva modifikovana aviona u pozadini

To su modifikovani Jumbo Jets, za prevoz velikih delova. I pre nego sto je ovaj 1000-ti primerak rodjen, njegova su krila dosla iz Nagoje, tim avionima, DreamLifter.

35% Boeing 787 se pravi u Nagoji. Kada se izuzmu motori (koje pravi Rolls Royce) i udje se u elektroniku i nevidljive delove, 55%.
          Velike delove prave Kawasaki, Mitsubishi i Subaru (Fuji Heavy Industries).

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
          X