Meiji Mura, muzej zgrada i kuca od 1867. do 1989. koje su bile izgradjene nakon otvaranja Japana prema svetu. Meiji era, od 1867. Nekih 60 zgrada i kuca.
Posto zgrade ne mogu da stoje dugo (zbog stalnih zemljotresa), ruse se i grade nove. Neke od njih, arhitektonski vredne i koje je bilo moguce srusiti na starom i ponovo sastaviti na mestu ovog otvorenog muzeja, su izlozene i moze u njih da se udje u pogleda. Imaju originalni namestaj i neke izgledaju potpuno funcionalne (struja, voda).
Postoje aranzmani, puno ima turistickih autobusa. Treba ceo dan da se pogleda, sa decom i dva dana.
Na ulazu, prvo treba ( a ne mora, moze i peske) stari i originalni transport iz tog doba.
Parni, stvarno parni, voz:

Originalni vagon:

Stari tramvaj, osoblje je u uniformama iz 19. veka:

Ovo napred, ova korpa, ne znam za sta je, mozda za teske kofere putnika:

Rani 20. vek, autobus (mada je glanc novi, Toyota):

Prva zgrada, kasapnica iz Kobea:

Na gornjem spratu je restoran sa originalnom klopom koja se spremala od mesa iz mesarnice:

Meso je cuveni "Kobe beef" (Kobe gyuniku) gde se kravama daje da piju pivo pa ih se i masira da meso posle ima pravu teksturu;

Od kada je pocela de se jede (i uzgaja) govedina u Japanu, ovo je bio nacin spremanja koji zivi i danas.

Prvo secer. Nisam znao, secer vrlo doprinosi pojacanju ukusa mesa. Steak sosovi ga imaju. Ovo je iz dana kada nisu pa je secer isao odvojeno i vidljivo:

Onda meso. Oni sve rade, ti gledas dok se kuva ispred tebe:

Posle povrce:

Kada je gotovo, nudle ukljucene, skloni se sa vatre:

Crkva Svetog Jovana:

Originalne klupe i orgulje:

Kuca dekana Gakusein (Univerziteta):


Pola je bilo za zvanicno, pola za privatno.
Velika razlika. Privatni deo:

Zvanicni deo:

(nastavice se)
Posto zgrade ne mogu da stoje dugo (zbog stalnih zemljotresa), ruse se i grade nove. Neke od njih, arhitektonski vredne i koje je bilo moguce srusiti na starom i ponovo sastaviti na mestu ovog otvorenog muzeja, su izlozene i moze u njih da se udje u pogleda. Imaju originalni namestaj i neke izgledaju potpuno funcionalne (struja, voda).
Postoje aranzmani, puno ima turistickih autobusa. Treba ceo dan da se pogleda, sa decom i dva dana.
Na ulazu, prvo treba ( a ne mora, moze i peske) stari i originalni transport iz tog doba.
Parni, stvarno parni, voz:

Originalni vagon:

Stari tramvaj, osoblje je u uniformama iz 19. veka:

Ovo napred, ova korpa, ne znam za sta je, mozda za teske kofere putnika:

Rani 20. vek, autobus (mada je glanc novi, Toyota):

Prva zgrada, kasapnica iz Kobea:

Na gornjem spratu je restoran sa originalnom klopom koja se spremala od mesa iz mesarnice:

Meso je cuveni "Kobe beef" (Kobe gyuniku) gde se kravama daje da piju pivo pa ih se i masira da meso posle ima pravu teksturu;

Od kada je pocela de se jede (i uzgaja) govedina u Japanu, ovo je bio nacin spremanja koji zivi i danas.

Prvo secer. Nisam znao, secer vrlo doprinosi pojacanju ukusa mesa. Steak sosovi ga imaju. Ovo je iz dana kada nisu pa je secer isao odvojeno i vidljivo:

Onda meso. Oni sve rade, ti gledas dok se kuva ispred tebe:

Posle povrce:

Kada je gotovo, nudle ukljucene, skloni se sa vatre:

Crkva Svetog Jovana:

Originalne klupe i orgulje:

Kuca dekana Gakusein (Univerziteta):


Pola je bilo za zvanicno, pola za privatno.
Velika razlika. Privatni deo:

Zvanicni deo:

(nastavice se)
Comment