Gde se penzionisati?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

Daleko od toga da su oni imali u planu da u Thai postanu beskućnici. Drogama i alkoholom već mentalno ruinirani došli su u obećanu zemlju, dok su još i imali neku crkavicu. Dok ne prave probleme vlastih i ne diraju, samo bi još navalili dodatni trošak državi.
    Takvih nema ni mnogo, možda 2-3 desetine u 16-milionskom Bangkoku. Ja sam pričao o onima koji su na nogama, koje viđaš i srećeš po ulicama i supermarketima.
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

Originally posted by aussie View Post
      Kazu u reportazama, ako ne prave probleme ne diraju ih pa ostaju godinama. Daleko je lakse biti beskucnik na Tajlandu nego na Zapadu. Treba ti samo parce kartona i eto ti kreveta, a besplatnu hranu imas u budistickim manastirima. Ima ih koji ni nece da se vracaju dosta. Sto kazu Thai farang ki nok.
      Pusti ti te reportaže. Nađu neku scenu pa od nje naprave opštost, senzaciju. Ja nikada nisam video nekoga kao iz tih reportaža.
      Na primer, prosjaci u Bangkoku. Thai bi se pre ubili nego da prose. Dupeglavim novinarima oni izgledaju isto kao Thai a u stvari su Khmer ili Burma.
      Azija, moja dežela.

Comment

• aussie
        Banned
        • Oct 2020
        • 49

Originally posted by yoyogi View Post
        Daleko od toga da su oni imali u planu da u Thai postanu beskućnici. Drogama i alkoholom već mentalno ruinirani došli su u obećanu zemlju, dok su još i imali neku crkavicu. Dok ne prave probleme vlastih i ne diraju, samo bi još navalili dodatni trošak državi.
        Takvih nema ni mnogo, možda 2-3 desetine u 16-milionskom Bangkoku. Ja sam pričao o onima koji su na nogama, koje viđaš i srećeš po ulicama i supermarketima.
        Naravno da nisu imali u planu, uglavnom tu ima nekoliko slucajeva. Jedan je kada takav neobrazovani seks turista ozeni bar zensku kojoj onda kupi zemlju i sagradi kucu na njeno ime posto na Tajlandu stranci ne mogu da poseduju zemlju. Kada ga potpuno isisa i nema vise novaca zavrsava na ulici kao beskucnik.

Druga varijanta je jednostavno seks turista/alkos/narkoman ili sve to u jednom koji dodje sa ustedjevinom, zanese se i sve potrosi i nema novaca da se vrati. To je klasican slucaj.

I na kraju treca varijanta su kockari. Posto je kocka zabranjena na Tajlandu ili je rec o kocki na crno, ili pogube pare u Kambodzi pa nekako ipak zavrse na Tajlandu.

A ti sto su na nogama, pa sad tetovaze su toliko ucestale na zapadu da nije bas uvek sto se kaze rule of a thumb da tetoviran farang go do pojasa ili u singlet majici mora biti ta fela.
        Ima dosta i predavaca engleskog jezika ili drugih predmeta koji nisu sexpati/kockari/alkosi a imaju tetovaze. To jedino da se malo porazgovara pa zakljuci o kome je rec.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

E, tu neko razmišlja da ode u penziju. Ja ne.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

aussie, čini mi se da se ti ja znamo bar 15 godina. Ovde možemo mirno da pričamo.

Nekada, 2001-2003. je bilo, kupiš stan od 200 hiljada dolara i dobiješ vizu na 10 godina, obnovljivu, dok je stan u tvom vlasništvu. To je ruska mafija obilato koristila i taj zakon je ukinut.

Da ja podnesem zahtev za "spouse visa" na osnovu braka sa Thai national, opet moram da pokažem prihode 60,000 THB (1,500 EUR) mesečno. Mogu ja i više od toga, samo kako, odakle su pare i gde radim i gde plaćam porez ako već ne radim u Thai. A za to treba radna viza koju nemam nameru da tražim.
            Koji će meni Q da iz Japana tražim radnu vizu u Thai?
            Azija, moja dežela.

Comment

• aussie
              Banned
              • Oct 2020
              • 49

E, tu neko razmišlja da ode u penziju. Ja ne.
              To kao sto je Pataja jedan deo Walking street i oko nje, a drugi deo pozadi dobri hoteli i porodicna atmosfera. Ne treba sto kazu Englezi throw away the baby with the bathwater. Moze se na Tajlandu lepo biti i uopste i ne videti te delove tipa Soi Cowboy, Nana Plaza, Walking Street i slicno, ko to ne zeli. Isto tako se vrlo lako mogu izbeci i sex turisti, bekpekeri, new age zapadnjaci i svi ostali, jer se svi oni krecu u jednom jako ogranicenom prostoru koji je lako izbeci, a van njega gomila prostora gde nema faranga uopste. I visestruka korist, em nema stranih turista, em su cene lokalne, manje guzve i buke, a cistije. Bio sam tako na mnogo mesta na primer planina, reka i jezera, plaza koje nisu izvikane... gde nijednog stranca nisam video, retko bude neki sa Thai zenom.

Comment

• aussie
                Banned
                • Oct 2020
                • 49

aussie, čini mi se da se ti ja znamo bar 15 godina. Ovde možemo mirno da pričamo.

Nekada, 2001-2003. je bilo, kupiš stan od 200 hiljada dolara i dobiješ vizu na 10 godina, obnovljivu, dok je stan u tvom vlasništvu. To je ruska mafija obilato koristila i taj zakon je ukinut.

Da ja podnesem zahtev za "spouse visa" na osnovu braka sa Thai national, opet moram da pokažem prihode 60,000 THB (1,500 EUR) mesečno. Mogu ja i više od toga, samo kako, odakle su pare i gde radim i gde plaćam porez ako već ne radim u Thai. A za to treba radna viza koju nemam nameru da tražim.
                Koji će meni Q da iz Japana tražim radnu vizu u Thai?
                Bice da si u pravu glede poznanstva, a kada je rec o poslednjim pravilima za bracnu vizu, evo su: https://siam-attorney.com/thai-marriage-visa/

Thai marriage visa requirements 2022.

"Copy of your bank book showing 400,000 THB in your bank account deposited at least 3 months prior to visa application or copy of your income showing 40,000 THB per month in income"

"We highly advise that 2-3 months prior to your Thai Marriage Visa extension, you must secure the 400,000 THB in your bank account to show you are still capable of supporting your Thai Wife."

Eto, znaci 400K THB 3 meseca pre prijave za vizu u Thai banci resava stvar. 17.4K AUD ili za citatelje iz Srbije ovde 11.12K EUR. Nije bas mali novac, ali nije ni preteran.

Druga stvar redovne prijave svaka 3 meseca: "Holders of any Thai Non-Immigrant visa such as Non-Immigrant “B” Visa, Retirement Visa, Marriage Visa etc. must report their current address to a Thai immigration office every 90 days.This can be done three ways:
                In person at a Thai immigration office.
                By mail.

I na kraju: Re-entry Permit

"If you plan on leaving and re-entering Thailand whilst on Non-Immigrant O Marriage Visa, you will first need to get a re-entry permit in order to not lose your visa when you leave.
                A re-entry permit can be secured from a Thai Immigration Office or International Airport. The fees are 1,000 Baht for a single re-entry, and 3,800 Baht for a multiple re-entry permit."

Eto, jeste malo zezanje, ali sa 11 hiljada eura u banci, pismom koje posaljes svaka tri meseca i 105 eura za multi vizu resavas sve probleme boravka na Tajlandu za godinu dana. Boravis kad hoces i koliko hoces.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

Kod mene, Bang Na, uz Bangkok kao Zemun uz Beograd, nema stranaca turista. Ima, Japanaca, Koreanaca, profesionalaca, porodični ljudi koje su firme poslale u Thai i koji baš tu žive o trošku njihovih firmi.
                  Cene su svetske po restoranima. I po supermarketima. Može žena da nađe zubatca za 10 EUR pečenog na ulici, sosove.

Ako te zanima, ima ovde na sajtu o putovanjima po provinciji. Ne bih rekao "ekspedicije" jer su autoputevi bolji nego u Australiji.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4686

Bice da si u pravu glede poznanstva, a kada je rec o poslednjim pravilima za bracnu vizu, evo su: https://siam-attorney.com/thai-marriage-visa/

"Copy of your bank book showing 400,000 THB in your bank account deposited at least 3 months prior to visa application or copy of your income showing 40,000 THB per month in income"

"We highly advise that 2-3 months prior to your Thai Marriage Visa extension, you must secure the 400,000 THB in your bank account to show you are still capable of supporting your Thai Wife."

Eto, znaci 400K THB 3 meseca pre prijave za vizu u Thai banci resava stvar. 17.4K AUD ili za citatelje iz Srbije ovde 11.12K EUR. Nije bas mali novac, ali nije ni preteran.

Druga stvar redovne prijave svaka 3 meseca: "Holders of any Thai Non-Immigrant visa such as Non-Immigrant “B” Visa, Retirement Visa, Marriage Visa etc. must report their current address to a Thai immigration office every 90 days.This can be done three ways:
                    By mail.

"If you plan on leaving and re-entering Thailand whilst on Non-Immigrant O Marriage Visa, you will first need to get a re-entry permit in order to not lose your visa when you leave.
                    A re-entry permit can be secured from a Thai Immigration Office or International Airport. The fees are 1,000 Baht for a single re-entry, and 3,800 Baht for a multiple re-entry permit."

Eto, jeste malo zezanje, ali sa 11 hiljada eura u banci, pismom koje posaljes svaka tri meseca i 105 eura za multi vizu resavas sve probleme boravka na Tajlandu za godinu dana. Boravis kad hoces i koliko hoces.
                    Možda se malo i promenilo ali je ipak ostalo ponižavajuće. Prestao sam da pratim kada sam video da na to neću pristati. Njihova zemlja, njihova pravila.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

By mail.

Pa ti kao da bežiš iz ratom zahvaćene Ukrajine a živiš u robusnoj demokratiji kao Australia? Što ti treba da skačeš kao zver kroz obruče kao u cirkusu? Kroz Thai pravila?
                      Azija, moja dežela.

Comment

• aussie
                        Banned
                        • Oct 2020
                        • 49

Kod mene, Bang Na, uz Bangkok kao Zemun uz Beograd, nema stranaca turista. Ima, Japanaca, Koreanaca, profesionalaca, porodični ljudi koje su firme poslale u Thai i koji baš tu žive o trošku njihovih firmi.
                        Cene su svetske po restoranima. I po supermarketima. Može žena da nađe zubatca za 10 EUR pečenog na ulici, sosove.

Ako te zanima, ima ovde na sajtu o putovanjima po provinciji. Ne bih rekao "ekspedicije" jer su autoputevi bolji nego u Australiji.
                        Na Tajlandu mi se dopada sto imas ogroman spektar izbora pa biras. Evo pre mesec dana sam na Puketu jeo veceru od 35 bahta, znaci jedan euro. Veoma ukusna i zdrava vecera u kineskom veganskom restoranu kakvi se obicno nalaze blizu kineskih Mahajana hramova. Braon pirinac plus 3 razlicita jela: pecene pecurke, meso od soje i neki kari. Nista ulicna hrana, sve lepo izaberes spreda, donesu ti za sto, vodu uzmes sam sa ledom. Nema klimu, ima ventilatore.

S druge strane moze isto tako da se ode u Miselin restoran i da se jede za cenu nekog prosecnog restorana u Australiji. Znaci raspon izbora je ogroman. Dok u Australiji, Japanu ili bilo kojoj drugoj razvijenoj zemlji za jedan Subway sendvic moras da platis minimum 10 eura. Nema jeftine hrane ko hoce da jede van kuce, mora da se kuva.

PS Ako si u Bang Na, onda smo skoro komsije jer moja zena ima stan kod KMUTT univerziteta. Thung Khru.

Comment

• aussie
                          Banned
                          • Oct 2020
                          • 49

Pa ti kao da bežiš iz ratom zahvaćene Ukrajine a živiš u robusnoj demokratiji kao Australia? Što ti treba da skačeš kao zver kroz obruče kao u cirkusu? Kroz Thai pravila?
                          Ne znam bas da li je ponizavajuce, za vizu u Australiji treba medicinski pregled, kao kad pregledaju zivu stoku za uvoz. A ko nije zdrav noga u dupe, evo ovde primer:

"After living in Australia for more than a decade, a Korean couple is facing deportation because their son, who was born here, has autism.
                          Seven-year-old Seongjae Lim has been deemed a burden on the taxpayer because of his condition, causing the Department of Home Affairs to reject his family's application for permanent residency.
                          Yoojin and her husband Hyusin Lim first moved to Australia from Korea in 2013 with their baby daughter. Their son Seongjae was born in Brisbane a year later."

Meni ne predstavlja nikakav problem da drzim 17.4K AUD u banci, niti da posaljem pismo jedanput u 3 meseca i izvadim jedanput godisnje re-entry permit istovremeno kada se prijavljujem za obnavljanje vize.

Po mom misljenju Australija nije demokratija, vec plutokratija.
                          Pogledaj ovaj odlican video, u Australiji se sirotinja dovodi do prosjackog stapa zavisnoscu od poker masina. I kada je whisleblower pokusao da se bori protiv koriscenja tih masina za pranje novca mediji su ga ignorisali a kockarske kompanije krenule da ga proganjaju na sudu. Kucu je morao da proda da bi platio advokata milion dolara.
                          Onda je jedan vloger uradio intervju sa tim whistleblowerom, postavio na Youtube i kucu su mu zapalili.

Comment

• aussie
                            Banned
                            • Oct 2020
                            • 49

Ti Yoyogi se zalis na zapadne penzionere na Tajlandu koji su brojcano saka jada, odavno su ih azijski turisti presisali, Kinezi, Japanci, Koreanci.
                            A cela Australija puna bogana na sve strane. Pa gde je bolje, na Tajlandu gde mozes takvu felu lako da preskocis, ili u Australiji gde su bogani svuda?

Click image for larger version

Name:	article-2677562-1F4D637B00000578-836_634x943.jpg
Views:	1
Size:	26.9 KB
ID:	22745

Click image for larger version

Name:	r0_149_539_865_w1200_h678_fmax.jpg
Views:	1
Size:	24.5 KB
ID:	22744

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

Ništa to tebe ne kači ako se deportacijom tog para propituje kolika je Australija demokratija.
                              Kakva je to viza sa 17K AUD u banci? Spouse visa? Mene to ne zanima pa sam prestao da pratim. I jeste ponižavajuće to raportiranje i obnova na godinu dana. Moja žena je dobila smesta japansku vizu na vreme trajanja dokle moja važi (bilo je preostalo 3 godine). Kada sam obnavljao moju 5-godišnju radnu vizu, cela porodica je dobila na 5 godina bez ikakvih potvrda i dokazivanja para (osim moje da sam zaposlen).
                              Važnije od toga je da imaš zdravstveno. To bez da si stalno nastanjen (sa tom spouse visa) ne možeš da kupiš.
                              Neki koje znam, imali su neko osiguranje koje je bilo 1,200THB mesečno za celu porodicu pri čemu plaćaš uvek prvih 2,000THB medicinskih troškova. Kada mi je to pričao, ni jedan jedini put trošak nije bio ni preko 500THB tako da mu nikada nisu ništa vratili ali je znao da ga ima.
                              Taj isti mi kaže da sada, kada ima preko 60 godina, to ne bi mogao da dobije prvi put da zatraži. Ovako, vuče ga od kada je imao 45 godina i ne mogu da mu ga prekinu dok je živ.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

Na Tajlandu mi se dopada sto imas ogroman spektar izbora pa biras. Evo pre mesec dana sam na Puketu jeo veceru od 35 bahta, znaci jedan euro. Veoma ukusna i zdrava vecera u kineskom veganskom restoranu kakvi se obicno nalaze blizu kineskih Mahajana hramova. Braon pirinac plus 3 razlicita jela: pecene pecurke, meso od soje i neki kari. Nista ulicna hrana, sve lepo izaberes spreda, donesu ti za sto, vodu uzmes sam sa ledom. Nema klimu, ima ventilatore.

PS Ako si u Bang Na, onda smo skoro komsije jer moja zena ima stan kod KMUTT univerziteta. Thung Khru.
                                Eh, sad sam prošao sveta pa da završim ručajući sa parčeta kartona i sedeći na prevrnutoj pivskoj gajbici za 35 THB. Ne bih to ni pogledao.

KMUTT je u Thonburi, sa druge strane Chao Praya, ima bar 15km pravolinijski od Bang Na mesta gde sam ja. Jedino ako ima neki izdvojeni kampus.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X