If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ako ne grmi i nema talasa, i kada svi beže iz mora...suprotno...uleći u vodu !
Plutaj raširenih ruku i nogu ,uživaj...i leči se..
Osećaj je neopisiv ,voda postaje toplija par stepeni (nije to subjektivni osećaj zbog hladnijeg vazduha) a izlaziš iz vode lagan "kao pero" i najvažnije ...to je lekovito.
Fizičko objašnjenje je da se letnje kapi kiše,dok padaju, zagrevaju od trenja vazduha i pri udaru u površinu vode oslobađaju lekovite +jone.Nekih 20 cm iznad površine vode i malo ispod bude preplavljena tim jonima.Neka merenja su pokazala da je 5 puta veća prisutnost od najgušćih borovih šuma.
Druga stvar je da se pri udaru kapljica zbog trenja oslobađa i toplota koja greje vodu i pravi efekat hidromasaže.
Sinergija ta dva faktora pojačava efekat.
Lično sam to doživeo par puta na mom jezeru.
Neke teorije kažu da su piramide (kojih što javnih što tajnih ima po celom svetu),gde se mere visoke koncetracije +jona, i služile kao "bolnice" za "punjenje enegije i podmlađivanje" neke stare globalne civilizacije,a i biblija spominje da je životni vek bio 800 godina a visina ljudi preko 6m,ali da ne ulazimo u tu mistiku.
Skoro ni žive duše tamo, istina, ovo je najgore vreme da se poseti ali je turista uvek pre bilo
Vidimo dvojicu koji pecaju
Još jedno mesto, Kuragaike park, isto Toyota City, playhouse gde smo išli svaku subotu i nedelju dok je ćerka bila mala, da se u njoj izigra (sa desna, kao listom prekrivena 3-spratna zgrada, ulaz besplatan, izdržava ih Toyota)
Veštačko jezero, staro 200 godina, da se iz njega navodnjavaju pirinčana polja.
Ovo je i zvanična kišna sezona u Japanu, do 20. jula.
Shirakawa-go selo je negde u ovom kružiću.
Jaka kiša, sa njihove livecam
Može biti i još jača
Ni žive duše u pokretu, tamo gde su u kadrovima bile stotine turista. Sada ništa, ni pre 3 dana, pre kiša. I prošle kao i svake godine je bilo tih kiša ali je bilo turista sa kišobranima (koje im tour operatori daju u autobusima). Sajt sela i dalje kaže "Zatvoreno do 31.maja 2020.". Ali kao i da je i dalje tako.
Ne samo da su se oni zatvorili nego ni turisti nemaju čime da dođu (nema međunarodnog avio saobraćaja) a još ako su i parkinzi zatvoreni, nema ni internog japanskog turizma.
Ako su im turisti bili dosadili (verujem da jesu u onolikom bivšem mnoštvu, maltene pregazili selo) onda sada mogu da odahnu. Kao da ne žure da mesto opet otvore.
Bio sam tamo 22 puta. A cela poenta da selo bude na UNESCO listi World Herritage je baš u tome - da se ne menja. Bar znam da čuvam uspomene, na hiljade fotografija odande.
I ćerka i ja držimo makete tih kuća u sobama i u dnevnoj sobi. I kalendar na zidu iznad stola za obedovanje.
Sezonsko voće ,a sada su jagode i trešnje, truli od toliko kiše.
[ATTACH=CONFIG]5071[/ATTACH]
Slika sa lokalne pijace.
Jagode su u Japanu zimsko voće, iz staklenika. Nema ih u poljima na otvorenom. Više ih nema ni u radnjama, kraj maja je kraj njihove sezone.
Pratim radar za kišu, kada vidim da je neće biti 3 sata, bicikl i 20km do Moricoro parka i nazad. Poče malo ranije ali nije bila jaka i brzo je prestala. Slika iz parka
Jaka je počela 10 minuta nakon što sam se vratio kući. Što u "Ciganin hvali svog konja" koliko je brz, reče: "Pokis'o mu samo rep", tako i ja mogu da kažem - pokis'o mi samo zadnji točak bicikla.
Toyota Automobile Museum daje na raspolaganje klubovima vlasnika Toyota vozila parking i salu za sastanke.
Ovaj klub se našao po kišnom danu. Ne znam ni koji je model kola.
Ako hoćeš da upoznaš nekoga ili stekneš prijatelja, samo podigni haubu i za minut će neko da dođe i pita šta je bilo, šta treba.
Comment