If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Kišna sezona, od 8. juna do 20. jula. Bogomdana za navodnjavanje pirinčanih polja. Nikakvo čudo onda da školski raspust u Japanu počinje baš kada kiša prođe, 21. jula. Decenijama tako, ako ne i vekovima. Moja ulica, Japan, Nagoya
U 18:15, taman pred odlazak na bazen, naoblaci se i poce oluja.
Pred Novu godinu, potpuni mrak je u 18:15, krajem juna, kada su najduzi dani, 19:15. Eto kolika je razlika najduzeg i najkraceg dana, samo jedan sat. U Singapuru je 5 minuta.
Sa dva razlicita ugla zgrade:
Zamraci se, popali se ulicna rasveta koja radi na senzore
Sa balkona
Pola sata, dok sam ovo napisao, oluja ode, ostali su teski oblaci. Samo mi je pokvarila kraj dana a obicno je dolazila oko 17h.
Dva dana posle tajfuna koji bio snažan, obična kiša. Gifu, 3-storey pagoda, nije moglo da se izađe iz kola od kiše da joj se priđe. Vide se kablovi žičare za vrh brda i za zamak.
Shirakawa-go, kišni dan a broj turista nesmanjen. Svi imaju bele kišobrane. To im daje turistička agencija kako izlaze iz autobusa na kišu.
Sa njihove webcam.
Do mesta je postalo teško doći, vikendima i praznicima 2 sata čekanja na ulaz, kolona 3km.
Comment