If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nagoya, Komaki Airport. Baza Fuji Dream Airline, imaju 16 aviona, svaki u drugoj boji. Embraer, brazilski.
Putnička publika ih voli jer nema srednje sedište, sve su po dva.
Domaći saobraćaj, isključivo.
Aerodrom je i vojni. Vide se dva Boeing 767, tankeri, za punjenje lovaca u vazduhu.
Japan, Mt Fujimidai, Nagano Prefecture, 1,739m. Dan za prvo godišnje planinarenje (drugo je krajem oktobra, kada požuti i pocrveni lišće).
Trava je "sasa", do visine ramena. U oblacima je Mt Ena, 2,226m.
Jeste na vrhu malo kao pejzaž sa druge planete.
Bend "The Cure" nije verovatno nikada pomislio da će njihovu majicu neko izneti dovde.
Za nekoga u mojim godinama, nije loše da se malo ovako popenje na planinu i da mu nije ništa.
Tokyo, subota 14. maj 2022. Naka Meguro, jedan od 100 centara velikog grada.
Gužva, od 100 restorana trebalo je 45 minuta da se nađe mesto da se sedne, svugde redovi. Čak i za sladoled.
A bilo je 15:15, prošlo vreme ručka, još i neradni dan.
Nagoya, Nagakute City (60 hiljada stanovnika), klaster grad. Ima 5 univerziteta.
Slikano sa AEON hipermarketa. AEON, japanska firma, je azijski Walmart.
Toyota City, senmaeda (1,000 pirinčanih polja) sa tek posađenim pirinčem. To se u nizinama radi mašinama ali su ovde parcele male i nepristupačne, pirinač se sadi ručno, mladica po mladica se ubada u zenlju. Težak posao za kičmu.
Japan, moj Nagoya office. Morao sam da uradim nešto gde je moralo da bude iz našeg ofisa, sa kablom, ne WiFi.
Nikoga živog, samo ja, svi rade od kuće (kao i ja, osim danas).
Službenički ručak, z aradnim stolom, japanski "bento", lunch box.
Comment