Foto za danas (2019)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mekong
    Ljubim miris napalma u zoru...
    • Dec 2011
    • 656

Bangkok, Souvarnabhumi airport. Godišnje, 65 miliona putnika. Bar ih 20 miliona prođe pored ove reklame i radnje. Naš dečko.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4689

Naše omiljeno selo, Magome.

Nema kablova i žica, sve je ispod zemlje. Izgleda kao pre 100 godina.

Imaju ovaj onsen i bazen, sve vulkanski zagrejana prirodna voda.

Isti bazen sa kiselom vodom, Nakatsugawa onsen

Ovo mi je palo u oči: mladi parovi, na vikendu, niko ne pije alkohol, ni pivo

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4689

Igrale se delije...Merlinki za plezir. Singapore, Universal Studios park, 19. jul 2019.

Uhvati se i ona u kolo. Ovo ide na svakih sat vremena, 15 minuta.

Park je osetno manji od onoga u Osaki koji je isto toliko ako ne još manji od onoga u Orlando, Florida.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4689

Vozeći do Senmaida rice fields regionalnim putem iza ovih kamiona, oni odjednom usporiše. Izašla divlja životinja na put, velika, da je udariš, ako nisi u kamionu, obična kola, ode vozno stanje u propast.

Oklevao je malo pa se uzverao tamo odakle je došao

To se dešava svugde. U Japanu je naglašeno jer više nema lovaca. Samo policija i licencirani lovci (ispit jako težak) smeju da imaju vatreno oružje. Godine 2000-te za lovačku licencu i pušku apliciralo je 20,000 ljudi. Godine 2018. samo 1,100. Oni koji su i imali licencu su prestareli i vratili dozvole i puške (pa i pomrli) i više nema ko da sređuje te životinje na neko prihvatljivo stanje. Namnožile su se.

Bio je članak, medved ušao u kuhinju seoske kuće i izvodi bahanalije sa hranom. Seljaci pozovu policiju, da nađu lovca da ga ustreli, trebali su da dovedu nekoga sa udaljenog mesta, 2 dana je trebalo, seljaci (ne samo ti kojima je ušao u kuću) spavali u kolima podalje od kuće dok nije lovac došao da medveda ustreli.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4689

Šta ćeš, kada je dan za kupanje, opet Laguna Gamagori. Osetno manja poseta, možda 30% od onoga 18. avgusta.

Danas je zadnji dan školskog raspusta u Japanu, možda idu i kupuju olovke i sveske. Devojke i momci "u lovu", isto ih ima. Sada se, u manjoj gužvi, još više primete.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4689

Singapore, pečeni pilići. Kod nas je bilo po supermarketima čak i 1970-ih da se okreću na ražnju. Sećam se dragstora u podzemnom prolazu u Nušićevoj, uvek ih je bilo

Za Aziju je to nova stvar, pa se i slikaju sa time

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4689

Nagoya, Nagashima Resort. Dan u Laguna, dan u Nagashima, nema spavanja, sve na pola sata od kuće. Ima ih još 10 ovakvih na "day trip" bez spavanja i slobodnih dana, samo vikend. Tačno da za 2 letnja meseca kada su otvoreni ovi aqua parks, mogao sam da odem 24 dana.

Među ovim gumama za plivanje, ostave ih dok su u onsenu (a trebaju za "lazy river") maltene da se među njima udaviš

Voda, 32C, topla.

Sutra, Laguna Gamagori.
                Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                  Ljubim miris napalma u zoru...
                  • Dec 2011
                  • 656

Thai, Koh Chang. Hotel istakao svoj rejting sa društvenih mreža.

Možda, lepo, samo oni koji to vide su svoj aranžman napravili mesecima unapred i za ovo ih baš briga. Jedino ako se hotel nada da će neko priznati da se zeznuo pa da drugima preporuči da pogledaju ovaj objekat.

Nije to kao nama nekada Budva ili Hvar gde smo išli svake godine. Ovde turisti (osim mene) dolaze jednom u životu.
                  Kako odu, što je bilo bilo je.
                  Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4689

Slika iz Thai, archery. Ćerka to voli

Pogodi se, ne baš uvek, traje sat vremena

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4689

Nauka reče, Eskimi razlikuju 11 nijansi bele boje. Mi ovde vidimo 5-6 nijansi plave boje.

Shibamasa aqua park

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4689

Na putu za Komatsu, odmorište na autoputu, Japan, Seihama, Fukui Prefecture. Lep pogled, nisam mogao da odolim da stavim sliku ovde.

Sea of Japan, prema Kini i Koreji

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4689

IKEA na mojoj biciklističkoj stazi. Gužva danas, kolone 2km iz sva 4 pravca.

Ovako je bilo pre 2 godine kada je otvorena, mislio sam, proći će. Ali ne. Za danas je bila najavljena kiša pa su verovatno mnogi rešili da posete IKEA, u zatvorenom a tamo se jeftino jede švedska hrana, mora da je bila gungula unutra.

Ovaj službenik (ima ih 10 uz put, dok ljudi čekaju u koloni vozila, govori preko megafona da je parking pun i da idu u Moricoro park gde je IKEA iznajmila parking kao 10 fudbalskih igrališta. Odande im treba 1km peške do radnje.

To se mora jako želeti da se provedu sati u čekanju. Što je najvažnije, kupovina je mala, pre svega restoran. Kupuju ljudi sitnice, stvari koje im ne trebaju ali su ih baš videli, nisu krenuli da kupuju čaše i podmetače. Sigurno, neko kupi i neki komad nameštaja.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4689

Na istoj stazi, gde je pre neki dan ispuštena voda iz brane, ždralovi i čaplje.

Pobrojao sam ih 6

To kao da im je postalo zborno mesto. Ne znam što su tu. Moguće, da su neki crvi ili mekušci živeli pod vodom pa kada je nestala oni izmigolje da traže vodu pa ih ovi tipovi pokljucaju. Mora da im je fešta kad ih toliko ima.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4689

Danas odem da kupim Adidas majice za sport, veličine su za Japan. Da probam "L" i "XL".

U kabini, pokrivač za glavu i lice pre navlačenja majice. Za jednu su upotrebu, sudeći koliko ih ima u korpi za otpatke u kabini, to se koristi.

Razloga ima nekoliko. Prvi koji mi padaju na pamet su vaške u kosi, desi se to po školama, kod mene bar jednom godišnje.
                              Drugi je da se ne obriše šminka. Ženske su značajan broj kupaca.
                              Treći je možda da od nečije lakirane kose ili aftershave ne povučeš neželjeni miris ili parfem koji samo tuširanje može da skine.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4689

Toyota Automobile Museum ima novu izložbu od 10. oktobra. Tako je to, dva puta godišnje menjaju temu mada 70% postavke ostaje isto.
                                Toliko često i idemo, dva puta godišnje.

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X