Foto za danas (2018)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Ovo je bilo bar 50 puta pre, da ga stavimo ovde. Laguna Gamagori

Family place, skupo, za dvoje 6,600 dinara. Imitacija mediteranskog sela

Na 100m od Pacifika, tamo niko neće da se kupa. Voda u aqauaparku je slatka, nije morska, kristalno čista

U 17:00, fajront

Opet, aktivnosti na "rivi", Japanci ne znaju šta je "riva"

Čekaju noćno kupanje. Ovaj put bez nas. Bili smo pre dve godine . Trebalo nam je sat vremena da izađemo iz parkinga posle tog malo vrednog događaja.
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Magome moje slatko. Ako je danas u priobalju bilo 35C, u Magome, u planini, bilo je 32C.

Mt Ena, 2,192m

Onsen ima bazen a ovog meseca i napolju "lazy river". Uživancija, ceo dan.
      Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
        Moderator
        • Jan 2014
        • 1221

Magome?
        To je super !

Znao sam ja da si negde otišao pa ćeš ove moje postove čitati u kasne večernje sate.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

U Magome sam išao maltene jednom nedeljno, u godini po 35-40 puta, nedeljom. To je porodici bio lep završetak vikenda, u mestu gde hiljade turista dolaze a ne znaju šta sve tamo ima. Toliko puta smo bili da nam se neki prodavci iz radnji javljaju, bar klimnu glavom, setili se nas. Obično nikoga ne vide tamo više od jednog puta.

Hotel koji ima taj onsen i bazen je promenio vlasnika. Ono što je koštalo 1,800 dinara za ćerku i mene, sada je 3,000 dinara. Još autoput 2,800 dinara pa su se posete proredile. Hotelski restoran je u tom interregnumu bio promenio jelovnik, neke stvari smo bili pogrešno naručili pa nas je i to odbijalo - pravo je uživanje bilo večerati tamo. Sinoć, vidimo, jelovnik se vratio, ima slike jela i na engleskom. Već znam, idemo početkom novembra opet kada stave lanterne po uličicama. Ako ne i pre zbog planinarenja u septembru.

Ono što nas odnese tamo je lep osećaj mesta i istorije, kao da si se zavalio u prošlo vreme. Ako i "samo" 2-3 puta godišnje, ići ćemo i dalje.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

I ovo je moguće, zakonom dozvoljeno u Japanu

Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
              Ljubim miris napalma u zoru...
              • Dec 2011
              • 656

Thailand, Prachuap Khiri Khan. Kadet za budističkog monaha uživa u pogledu na 3 zaliva kojima se mesto odlikuje.
              Sad tek vidim koliko mi je lepa ova fotografija.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• Mekong
                Ljubim miris napalma u zoru...
                • Dec 2011
                • 656

Hua Hin, Thailand, Khao Tao hram.

Budistički monasi šljapkaju po plitkom moru

I slikaju se

Da ne ideš u Thai regrutnu vojsku, možeš da se zamonašiš. 6 meseci, onda si izuzet iz Thai vojne obaveze.
                Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Moji pankeri iz firme i ja. Svi smo voleli punk rock 1970-ih. Svi su znali "Never Mind the Bollocks, here are Sex Pistols" Rotten, Sex Pistols.
                  Kasnije, kada je Syd Viceous umro, bend se raspao pa nastao (kao na ovoj slici) "Public Image Limited".

Slikali se na istom mestu

Drugi dan, i moja ćerka koja Punk uzima kao što i treba, kao socijalnu pojavu iz vremena znatno pre nego što je rođena. Prepoznati bunt oko nečega, zato sam je o tome učio. Margaret Thatcher, privatizacije i masovno gubljenje posla, nepostojanje posla za omladinu.

Band Public Image Ltd. Otkud to .Ltd?
                  Čak i mnogi ekonomisti ne znaju šta tačno znači ".ltd" u imenu firme. To je najveći pronalazak kapitalizma. "Ltd" znači "limited", ograničena odgovornost, ako ti firma pukne, ona je pukla, ne ti. Kome si dužan, obraćaju se firmi preko sudova, kao privrednom entitetu, ne tebi kao pojedincu i kao vlasniku.

Ta sloboda, da započneš preduzeće pa ako ne uspe, preduzeće je krivo, ne ti kao vlasnik. Možeš da započneš novu firmu.

Nerado se slažem, ali moram, to je kao posebna vrsta zemljine teže u sistemu kapitalizma, to je osnovalo 100-ine miliona firmi i unapredilo ljudski rod. Do ove, današnje, potošačke mere gde te svako prati (svaka App) kud se krećeš, šta kupuješ.

Mi sa zadnjim nogama u SFRJ znamo šta je alternativa tome: divljačke privatizacije, sa nespremnim ljudima. Rusi znaju još bolje od nas a nisu još nas prestigli u propasti. Imaju Oil & Gas, mi nemamo ništa.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• Deks
                    Member
                    • Aug 2014
                    • 86

Nerado se slažem, ali moram, to je kao posebna vrsta zemljine teže u sistemu kapitalizma, to je osnovalo 100-ine miliona firmi i unapredilo ljudski rod.
                    Pa lepo, sto je dozvoljen bankrot firme a ne privatnih lica? Ta pravila kapitalizma su napravljena of kapitalista da bi zastitili svoje interese. Unapredili su svoj profit.

Mi sa zadnjim nogama u SFRJ znamo šta je alternativa tome: divljačke privatizacije, sa nespremnim ljudima. Rusi znaju još bolje od nas a nisu još nas prestigli u propasti. Imaju Oil & Gas, mi nemamo ništa.
                    Privatizacija u Rusiji je orkestrirana iz Amerike. Ruski vodeci oligarsi ukljucujuci Berezovskog, Abramovica su prvo isli na trening u Ameriku, gde su dobili detaljne instrukcije i veze gde I kako da peru pare.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Originally posted by Deks View Post
                      Privatizacija u Rusiji je orkestrirana iz Amerike. Ruski vodeci oligarsi ukljucujuci Berezovskog, Abramovica su prvo isli na trening u Ameriku, gde su dobili detaljne instrukcije i veze gde I kako da peru pare.
                      To su bili oligarsi koji su sedeli na vrlo velikim i značajnim prirodnim resursima i kompanijama koje su ih eksploatisale.
                      Naša sirotinja raja se u to upustila, sa ničime značajnim, pa smo videli kako je prošlo. Da je ikoga bolelo uvo za srpske privatizacije, bolje bi bilo da su i oni išli na "konsultacije" ne bi ovako loše prošlo.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Firma gledana iz hotela.

U foajeu, letnja šema

A leto, ne da je bilo nego nikada vrelije. Preko 60 uzastopnih dana više od 30C.

Proizvođači piva, igrali po ulicama. Svaki stepen iznad 30C je po milion prodatih piva više nego normalno. Pa tako sa 35C, 39C, 41C, dva meseca, vidi se i zašto su trljali ruke.

Ironično, vreme tih vrućina, ja sam proveo mesec dana u Thai, da se rashladim.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Iz mog Moricoro parka. Jezero (veštačko, za navodnjavanje pirinčanih polja) obraslo lokvanjima (lotusima)

Čaplja našla neki interes da bude baš tu

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Toyota Automobile Museum, Nagakute, ima na displeju ovog meseca "rakete" od kola, kada je "Američki san" počeo da se širi svetom.

Chevrolet Impalla

Koji je to dizajn, žmigavci pozadi kao oči mačke

Koja krila, nešto se mislim, da bi to danas znali serijski da naprave

Ćerka mi skrenu pažnju, na zidu je isto kao što ima u Universal Studios Osaka, identična i ulica i restoran

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

U skoro sazrelom pirinčanom polju. Naša biciklistička staza, predgrađe Nagoya. Ko bi rekao da taj grad pravi 1.2 triliona dolara na kolima, robotima, elektronici, medicinskoj opremi. To je više nego što prave pojedinačno Rusija, Kanada, Australija, koje imaju prirodne resurse a Nagoya nema ništa osim mozga svojih stanovnika. Tehnički fakulteti prepuni, stalna navala.

Kada odrasteš tu, onda i sam prihvatiš taj mentalitet za pravljenjem opšte korisnih proizvoda vrhunskog kvaliteta, na kojima svet zavidi. A posla do mile volje.

IKEA u pozadini (ima jedna u Tokyo, jedna ovde, jedine u Japanu), samo je potvrda da je to mesto sa najvećim rastom stanovništva u Japanu upravo ovde.
                              Mlade porodice, kupuju kuće i stanove na 22 minuta vozom do Nagoya. Vozovi idu tačno na svaka 3 minuta. Ništa od tokijskih gužvi gde službenici železnice (sa belim rukavicama) uguravaju putnike u voz.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Još nečiji "foto za danas". Spider lilies, jesenje cveće.

Ima više na Japan - jesen.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X