If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Dok sedim za kompom, smeh i veselje dolaze od negde. Tačno od preko puta moje kuće. Nema muzike, bar se ne čuje na 20m.
Ništa drugo nego da je firma za auto delove napravila party sa roštiljem za zaposlene i njihove porodice. Bilo je puno dece, ceo dan.
To im je valjda bio godišnji party, nema alkohola za one koji voze.
Još iz osnovne škole se sećam da mahovina raste na severnoj strani svega. Iz JNA, da se to koristi kao orijentacija kada se izgubiš u planini.
Ovde je prodaju, da raste bilo gde.
Prodaju i svašta još, ogroman centar za bašte u Nabana no sato, Nagoya.
Zgrade su prazne od 2014. kada sam prvi put primetio.
Slike iz 2014:
Tu je isključena i voda i struja i telefon i plin, obrisane iz katastra, tu niko ne može da ima adresu stanovanja.
Tako je to. Posle 30 godina, građevine pravljene da izdrže 30 godina zemljotresa se ruše. Od 1995. (posle zemljotresa u Kobeu, nova pravila gradnje) se prave da traju 50 i 75 godina.
Pre dva meseca vidim građevinske mašine oko njih, prvo sam mislio da ih renoviraju.
Ne. Porušene su.
Današnji pogled iznad kuće koja u oba porethodna kadra - zgrada više nema.
Nabacio je bisage na bicikl, ide on, ni sam ne zna gde je i šta se oko njega dešava. Verovatno kao ona naša lujka što ide biciklom po Aziji, ništa ne razume, kao da joj je cilj da pravi doope od sebe, još i pravi blog na B92.
Osaka, 9. maj 2017.
Verovatno na FB šalje slike na lajkovanje
Lokalci, koji voze bicikle svakodnevno kao neophodno prevozno sredstvo ga gledaju kao budaletinu.
Pazi mu samo odeću: to nije za heavy duty bike riding. Pamučna, neprovetna. Koji kreten.
U Japanu, bicikl može da se unese u voz, samo ako je u torbi. Znači, vozove nije video.
Da ga pitaš, da ti da neki savet za put u Japan, pojma ne bi imao. Koga je on video, sa kim se sreo, šta je jeo, gde je spavao, šta je naučio?
Beslovesno gubljenje vremena i pravljenje budale od sebe, to mu je bilo.
Comment