Foto za danas (2017)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Petak 3.11. je praznik u Japanu. Prođem biciklom pored IKEA robne kuće, tamo ludnica. Red kao zmija, možda 1000 ljudi.

Red ide kao zmija, verovatno sat vremena čekanja da se uđe. Koliko ih izađe, sa izlaznih vrata javljaju koliko da novih puste unutra.
    Bila bi nesnosna gužva, još bezbednost, ako se nešto desi (zemljotres) a unutra kao u košnici, ne bi mogli ljudi da pobegnu.

Ma zayebi IKEA, moj park je tu, unutra mir i milina

Neko i na piknik došao, po lepom novembarskom danu

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Što se u Koreji (obe) dobar deo stanovništva preziva Kim, Lee, Park?

Slika je iz The Economist, čitaoci se bunili za ovu što je pokazala doope pa su je redaktirali, da bude bez nje.

U srednjevekovnoj Koreji, stanovnici (kmetovi) na njihovim teritorijama su morali da imaju prezime feudalca čiji su poreski obveznici (u pirinču, proizvodima sa farmi).

To je i danas ostalo mada imaju pod-prezimena sa koje su lokacije bili njihovi preci.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Bilo je ovo i ranije, Zamak slatkiša.

Po šugavom danu, tu se ode da deca imaju aktivnost. Imali smo gošću, devojčicu iz ćerkinog razreda.

Pravljenje biskvita. Ova radionica je za pravljenje kolača

Porodice dolaze

Mi smo išli na biskvite, skromnije a opet da deca nešto naprave. Puna kuhinja, industrijske snage

Posle prvog pečenja nedekorisanih biskvita dolazi udešavanje

Prvo pečenje je bilo 10 minuta na 160C, drugo na 8 minuta na 100C

Finalni proizvod, u kesicama kao za poklon

Na mesto dolaze mladi, ne da prave kolače ili biskvite, nego da iznajme nošnju i da se islikaju. Bila je kiša napolju, sve unutra

Posle toga, dva sata plivanja u water park Komaki. Lepo se izvadi loš dan (vremenski) za decu.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Korankei klisura, jesenje boje, četvrtak 23. novembar 2017.

Danju

Noću

Pripada Toyota City, velika turistička atrakcija.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Asuke mesto, pripada Toyota City.

Selo (u stvari, gradić kao Lajkovac) nema ni jednu kafanu ili kafić ali ima dve knjižare. U jednoj vidim ove knjige sa receptima za spremanje testenine

Hrvatski prevodi nekih zapadnih knjiga recepata

Uđem i pitam, da ih kupim. Kažu, ne može. To je samo za izlog, na nekom jeziku koji niko ne bi čitao. Nema cene, nije na prodaju.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Inuyama Castle, jedan od 6 (od 1,200) koji je u originalnom stanju, 6 vekova.

Gledano sa zamka, "niz nos"

U daljini je Narita-jingu, šinto hram

Nedaleko, 10 minuta peške od njega je Inuyama, Uraku-en, divne jesenje boje.

Ovakva, odavde, ide u paketima screen savera

Kamelije, "zimske ruže", tek počinju da se rascvetavaju. Sve će ovo biti crveno od njih krajem januara

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Nagoya, doner kebab. Poznajem ovog Turčina, imaju kiosk u Laguna Gamagori aquaparku preko leta.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Večeras, zimski koncert u ćerkinoj školi. Ona je gore, za klavirom. Razredi 7,8,9 su imali po dve postave (po 18 učenika urazredu), 6 pesama sveukupno.

Moja ćerka je dala uvodne taktove pesme "While My Guitar Gently Wheeps", The Beatles, to na koncertima svira Paul McCartney. Aplauz posle prvih nekoliko nota sa klavira, svi su prepoznali pesmu.

Oprema je profesionalna, škola je ima. Sve je kao ono što profesionalni rock muzičari imaju.

Izvedoše deca pesmu, čak i neka mala inkozistencija se oprašta kada vidiš decu kako pesmu izvode kao orkestar.

Milina gledati i slušati ih.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Na B92 upravo pričitah vest da su stanovnici prodali selo. Fotografija je iz Ainokura sela, Tateyama, Japan.
                    To se dešavalo i pre. Selo spadne na mali broj stanovnika (15-ak domaćinstava), država ne može da izdržava poštu, radnje i benzinske stanice se povuku i ostane ništa. Nema ni bolnica za starce (osim njih, nikoga drugoga ni nema, nema dece, nema škola).

Onda se oni dogovore i prodaju celo selo gradu, da tu napravi, na primer, deponiju smeća.

Kako oni to mogu da urade? Mogu, ostali seljani su pomrli, naslednika zemlje nema ili su se odrekli (već pripada državi), tako da preostala domaćinstva drže sve na šta neko privatan ima imovinsko pravo.

Kada to prodaju državi, može da radi šta hoće.
                    Evo screenshot za tu vest. Kuće japanske, selo prosperitetno zbog turizma, veze nema sa člankom.

A dešava se u nemačkoj.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Godinama dobijam neke kupone na kasi, nikada nisam znao šta se sa njima radi. Danas vidim ove šatore i red

Tu domaćice donesu kupone sakupljene preko godine i dobiju neki poklon

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Pratim sneg u Shirakawa-go preko live webcam.

Jutros:

17:00, ima ga još više

21:00 pada

To znači, moram da promenim točkove u zimske i idem u nedelju.
                        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Vending Machines prilagođene za invalide

Danas u supermarketu prvi put primetim da su ih promenili. Sada imaju i ove niske dugmiće

To nije za decu. Tako mala deca ne bi ni znala za te napitke niti bi ih pila, pogotovo ne sama, bez roditelja

Samo jedna od priprema za Tokyo 2020 Olympics.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Od danas, Shirakawa-go, istorijsko selo na listi UNESCO.
                            Pratim njihov live web cam, danas je bio dan kada ima dovoljno snega da se poseti.

Čak smo se u sumrak vratili da opet uživamo i slikamo

Malo cupkali po mrazu dok još mraka ne padne, čudi me da je ova slika prihvatljivo uspela

Lepo proveden dan na snegu i čistom vazduhu u tom lepom mestu.
                            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Od juče i danas, Washigatake

Lepo skijanje, nov sneg, 160cm.

Išlo se na viskoko, samo taj lift radi običnim danima

Da se sinko spustimo u ponor na skijama. Na slici se ne vidi koliko je strmo a jeste, glavna je strmina do onih drva dole.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Elan, Slovenia, snow boards

Naša bivša braća, napravili su dobar posao u Japanu. Njihova oprema je cenjena. Elan (nekada iz Begunja, Slovenija)

Ne znam koliko % tržišta imaju ali su tu. Na ovom snimku ih ima bar 3

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X