Foto za danas (2016)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Shirakawa-go, istorijsko selo na listi UNESCO svetske bastine.

Bilo je prepuno (ne vidi se na ovoj slici, bice na "Japan-zima") turista, u ocekivanju nocne rasvete koja se desava 4 - 6 puta godisnje.
    Snezna oluja je dovela do toga da se posle nije videlo na 10 metara, moracemo ponovo da idemo, sledeceg vikenda.
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Ima ih toliko, "K'o Kineza" da tek sada vidim da price nisu preterane. Ovi su neka srednja klasa, nisu divljaci

pa opet nekako strce - bez cekanja u redu, bez pitanja

Ne znam sto, verovatno njih 80% nosi crvene jakne. Kao da su im negde svima odjednom podelili

U restoranu su malo "neotesani". Osoblje restorana, sve ista lica za svih 10 godina koliko idem tamo (bar 2 puta godisnje) postalo je drugacije: kao da su izgubili strpljenje. Neobicno za japanske ugostitelje, sada odmah kazu, polu-naredjujuci "ovom metlicom ocisti sneg sa sebe, tu upisi ime i cekaj napolju pod strehom, ne u vratima da stoje otvorena".

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Kaznjavaju motoriste uhvacene da nisu vezali pojas. Interesantno, to rade samo vikendom, nikada radnim danom.

Ova je cak i kleknuo, dok pise kaznu (180 EUR i 3 poena).

Gde je ono govedo koje samo u Srbiji vlasti moze da bude nesto vise od robijasa da mu kaze "Sto volim ove policajce koji lako kleknu".

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Karate class u cerkinoj skoli. Posle nastave, samo predje u Gym (izgradila ga Toyota Motor, 12 miliona dolara, kao donaciju skoli), ne treba da se vozi i odvozi.
          Pocela 3. decembra 2015.

Treneri su muz i zena, oboje crni pojas

Sledece srede, 3, februar, "polaze" se za naredni pojas, zuti.

To treba da se plati, 50EUR, dolazi "Grand Master 6-dan" da ih oceni.
          Pitao sam instruktore moze li ona da prodje?

Kazu, prate sve polaznike kursa i za zuti pojas treba displina, posvecenost i nekoliko osnovnih radnji. Proci ce.
          To je to - "early success", da dete vidi da uspeh nije negde u nedogled.

Cerka mog kolege je crni pojas, sa 12 godina starosti. Posle 4 godine treninga 2 puta nedeljno. Nesto se mislim, sta dete od 35kg moze da uradi ako je napadne muskarac od 80kg. Malo, osim udar u mooda, za to i ne treba karate.

Ono sto meni treba je - karate kao sport u kojem cerka uziva, ona jedva ceka sledecu lekciju.
          Deca koja idu tim tokom posle obicno ne puse, ne piju, ne drogiraju se i ne ostaju trudna u 16-oj.
          Isto je i za ranije aktivnosti (balet, 3 koncerta, 4-vrti imala solo tacku).

Navigacija u jednom u od naj-inostranijih mesta na planeti.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Bio sam danas u SoftBank, drugi po velicini operater mobilne telefonije, sa 30 miliona pretplatnika koji trose prosecno 70$ mesecno i jos biznisima (Yahoo! Japan) a sve zajedno nekih 80 milijardi dolara godisnje, skoro dva puta nacionalni dohodak Srbije.

Posle vidim ovu sliku u novinama gde popularna glumica Suzu Hirose stoji sa Pepper robotima u SoftBank radnji u Omotesando u Tokiju.

Ti roboti (kojih je prodato 1,000 i narudzbe prestale da se primaju posle 1 minut) bi trebali da budu "osoblje" te radnje u elitnoj ulici. Senzacije gladni mediji su to odmah uzeli kao "roboti dolaze" i poceli da plase javnost.

Ne znaju to mediji, od svih radnih mesta koja mogu da se robotizuju (mogu, vecina ne moze) ostalo je da se "odradi" jos nekih 30%. I tu je kraj. Osoblje radnje ne moze da se robotizuje, moze da se zatvori radnja i prebaci na Internet ili masina kao za napitke ali ako je radnja, onda su tu ljudi. Ovo je vise propagandni trik da se privuce paznja.

Sto se Japan plasi nedostatka radne snage (zbog starenja stanovnistva) kada je svetski lider u robotima? Pa, robotu ne treba hrana, odeca, stanovanje, skola za decu, zdravstvo, supermarketi, automobil...roboti ne generisu traznju neophodnu za rast i kada upotreba robota predje neku meru, oni su za drustvo ono sto je blok motora zavezan za noge plivaca.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Tokyo Bay Aqua Line, prosao sam kroz njega jednom, sa zaustavljanjem pre poniranja.

Ova slika naravno nije moja

Ali ostale slike jesu moje. Stvarno je impresivno.

Tu su radnje, restorani, bolje nego na aerodromima

Moze da se provede par sati, to se i radi i zato radnje i restorani i postoje - vozaci tu stanu, odmore, porodice veceraju, dok prodju saobracajne guzve u gradu na drugom kraju.

Tunel je 9.6km dug, izgradila ga je ista firma (Kumagai) koja je napravila i mini verziju (manje od 2km) Sydney Harbour Tunnel.
              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Deset turistickih autobusa stalo na odmor na Hirugano Service Station (taman smo dosli 5 minuta pre njih, izbegli guzvu za rucak).

Oni su krenuli negde drugde, ovde samo stali,

zato su nepropisno odeveni za zimske sportove, nisu tamo ni krenuli

Svejedno, slike odmah poslate na lajkovanje.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Vatrogasni dom Nagakute, predgradje Nagoje.

Ovo drvo ispred, ne secam se koje je, cini mi se da je neka niska palma. Kako su ga vatropirci samo umotali u slamu, da ne promrzne.

Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                    Ljubim miris napalma u zoru...
                    • Dec 2011
                    • 656

Cargo na Changi aerodromu u Singapuru. B-747 400, najnoviji model. Ono sto mu na glavi pise "Mega Ark", to je Boeing, na zahtev Singapore Airlines produzio gornji sprat, kod putnickih se zove "Mega Top". U ovom avionu se tu baskare palete sa robom.

Pri sletanju na Bangkok Souvarnabhumi, vidi se kontejnerski terminal. Iz kontejnera na palete pa na kargo.

1 kg tovara na avionu vredi u proseku 120$. Na brodu, 6 dolara. U Thai se pravi 70% svih svetskih hard diskova, taman jedan disk za desktop = 1kg, i to daje ideju.
                    Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Domaci, sve on-line. Za matematiku treba bar sat vremena, ima 22 testa pa puta 3.

U moje vreme bilo je lakse, istina bilo je na papiru. To sto cerka, pored racunara i online domaceg pise u svesku, to je to: dzabe ti racunar ako nesto ne znas da izracunas na prste ili na papiru, nista tehnologija ne doprinosi znanju.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Ovaj auto, Alfa Romeo Junior 1300 je bio san mnogih srednjoskolaca krajem 1970-ih.

Elegantna, ne besna, karakteristicnog "talijanskog" zvuka, posmatrana za vreme jednodnevnih tura za kupovinu farmerki u Trstu.
                        Dizajnirao ih je Giugiaro, isti tip koji je dizajnirao VW Golf pa cak i Yugo (siroma Yugo, rodio se mozda na salveti, uz vino i veceru, u nekom restoranu).

Kada sam mogao da ih kupim, ona su vec godinama bila van proizvodnje. Sada su trofejna i mogu da se vide po muzejima kao ovaj, Toyota Automobile Museum, Nagoya.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Ovaj "konjak", brandy, je bio 80-ih racunat u plemenito pice. Daleko iznad italijanskog "Stock" ili Badelovog ili Zvekana (Zvecevo).

Evo ga u Japanu, kosta 980Y, isto toliko dinara.

Nije rasprodaja, mesto je obican supermarket. Nije on samo jeftin, tako su i Ballantines i White Horse viski:

Tu bi , uz cigarete najjeftinije od svih bogatih zemalja (Marlboro 420 dinara) neki prosecan alkos poslao jetru na pakovanje za put u roku od 3 meseca.

Sto je tako jeftino?
                          Prvo, boca markiranog zestokog pica na izlazu iz fabrike kosta 1 dolar (koliko i boks cigareta). Sve ostalo je porez.
                          Japanci su "udarili" 900% pa opet je jeftino i retko ko to niti kupuje niti pije. Japanci, kao i mnogi azijski narodi nemaju enzim u telu koji razgradjuje alkohol. Jednostavno, zestina ih unrnise bez vremena da uzivaju u picu ili u razgovoru uz pice.
                          Japan nema problema sa alkoholizmom, pogotovo ne omladinskim.

U Australiji, ista ova boca Ballantines kosta 3 puta vise.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Pospani Magome, u 4 popodne, jos je i sunce, 7. februar 2016.

Bez snega, sto je neuobcicajeno

njiva sa zelenim cajem, gleda na Mt Ena, koja ove godine ima slabo snega

A snega ima, tamo gde je neprohodno i gde nema skijalista. Deo "Chuo Alps", sredisnji Alpi, na najvisi vrh smo se peli u leto, 3 puta.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Poslao mi kolega foto sidnejske opere osvetljene u crveno, to je kineska boja srece, da obelezi Kinesku novu godinu.

Pa sigurno, u Australiji ima nekoliko miliona Kineza, mozda preo 20% stanovnistva.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Originalno sam ovoj slici dao naziv "Mala, mala, mala, grupa pedera" ali ovo je nesto mnogo ozbiljnije od toga.
                                Oduvek sam hteo da vidim kako fizicki izgleda spammer na Internetu. Nisam jos video.
                                Ali kako izgleda googlator, govedo koje se saplice na izgoglane stvari koje ne razume i smesta racuna da to zna, evo ih ovde:

Ovi tipovi (Kyoto, Yasaka Shrine) su pricali engleski sa raznim naglascima, ocigledno da su se skupili u nekom hostelu koji su preko Googla nasli za smestaj. Nisu bednici (mada izgledaju kao bogans), ne bi imali da dodju u Kjoto kao turisti (koliko god nekvalitetni)

Ova stoka je opasna iz jednog sasvim novog razloga: oni potpisuju on-line peticije, lajkuju, tvituju a ne izlaze na izbore. To naravno znaju vlasti, sa njima se nicega ne plase, yebu u mozak, po nasoj stampi mogu da se procitaju katastrofalne nebuloze gde se vidi da Vucic i njegovi znaju sa kakvima imaju posla i da na srpski Majdan ne bi izaslo 10 ljudi.

Googlatori i Internet su dusu dali za ovekovecenje diktatura i nepromenljivost: nema izbora na svetu koji bi pokazali bolje raspolozenje naroda nego analiza Internet saobracaja i poruka. Putin to dobije od svojih analiticara i izadje na TV gde odgovara na nepitana pitanja (koja zna iz analiza) dva sata. Kineska Komunisticka partija reaguje na tvitove i diskusije u roku od dan-dva, izdaje saopstenje ili na TV objasni i umiri narod. Nema vise da narod gundja u bradu i moze sutra neocekivano da eksplodira. Da je bilo ovako 2000-te, Milosevic bi jos vladao.
                                Mubarak je pao tek kada je iskljucio Internet i bes se prelio na ulice.

Ima moj napis iz 2012 :Tomislav Nikolic - predsednik svih googlatora Srbije, nije ovo novo saznanje.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X