Leto i hibscus u Srbiji! Tako i treba, taj cvet nisam video pre Australije niti posle primetio dok nisam poceo da idem na surf.
Foto za danas (2016)
Collapse
X
-
Tajlandjanka, ispred moje zgrade u Bangkoku, suncobran. Nije kisobran, bas je namenski, sa cipkom po obodu
Biti suncem opaljen, nije znak dobrog socijalnog statusa, nigde po Aziji.In the darkness of the jungle,
We are merry jungle people.
Ooo-jungle people,
We are happy people.
"Jungle People"
Soulful Dynamics
Columbia, single, 1976
(clone of Yoyogi)
Comment
-
-
-
More bez kupaca.
A na potezu na slici ima ove nedelje vise turista nego u Crnoj Gori.
Svi su na svojim hotelskim bazenima (slatka voda).
Hua Hin, omiljeno letovaliste samih Tajlandjana mada ima vise stranaca nego njih.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Ovo mi je osvetlalo dan. Hua Hin, Floating Market a tamo - studenti veterine na grupnom izletu.
Bez njih,
Sa njima, IVSA, International Veterinary Students Association, iz Azije, imaju svoj kongres u Hua Hin, retko se desava da se ovakva ekipa vidi u Thai, mozda jednom u 20 godina.
Provozali se brodicem po marketu
Divna i sofisticirana omladina iz cele Azije. Popricao sam sa nekim o njima, znali su za AIESEC (isto kao njihovo samo za ekonomiju i programiranje, tu sam bio aktivista). Obicno je prosek posetilaca tog mesta daleko nizi nego na sta su ga oni podigli.
Svaka cast, deco.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Imitacija Santorinija za azijske turiste koji tamo verovatno nikada nece otici. I mene, koji sam tamo bio, podseca.
Njima to lepo izgleda, kao da nama naprave imitaciju japanske baste ili kineskog/japanskog sela.
Lepe kineskinje, turisti
Buganvilije, plavi kapci i drvenarija, kao sa kalendara koje su videli.
Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Godinama prolazim i nikada, do juce, nisam svratio To je izmedju Bangkoka i Sa Kaew.
Sam grad Chachoengsao je poznat po ogromnoj fabrici Toyota.
Ovaj hram je Saman Rattanaram, glavna atrakcija je Ganesha, roze slonolika boginja sa 4 ruke. Uklanja prepreke u zivotu i neguje i podstice znanje i obrazovanje.
Taman da slikam iz drugog ugla, kad mi ova zenska udje u kadar
In the darkness of the jungle,
Ooo-jungle people,
We are happy people.
"Jungle People"
Soulful Dynamics
Columbia, single, 1976
(clone of Yoyogi)
Comment
-
-
Toliko dobrih i korisnih postova od kolege Yojogija da ovih dana zauzet nekim (kućno/majstorskim radovima)ne stizem prokomentarisati.
Ovaj hram je predivan.
Nikad , nigde nisam video sliku toga.
Da nema tog renta kar i zaustavljanja usput teško da bi ovo videli.
A sa ovom ženskom nekako i hram još lepši.
Comment
-
-
Na danasnji dan, 9. avgust 1945. bacena je druga atomska bomba na Japan, na Nagasaki.
Pecurka je usisavanje prasine i tla u vis, sama bomba nije dosla do zemlje.
Kao i na Hiroshimu, i ova je eksplodirala iznad zemlje, nije ostavila trajnu radijaciju.
Kao i na svaku godisnjicu, gradonacelnici Hiroshime i Nagasakija su izdali apel svetskoj javnosti da zabrani nuklearno naoruzanje.Azija, moja dežela.
Comment
-
-
Hua Hin Floating Market, ove dve Kineskinje su bile tamo gde sam hteo da slikam decu pa dok sam ih cekao, uslikao sam i njih.
Napravile su citavu koreografiju, trebalo im je 15 minuta da se islikaju
Ove lagane duge kosulje od materijala kao gaza, to se nosi u Japanu, mora da ih kopiraju.In the darkness of the jungle,
Ooo-jungle people,
We are happy people.
"Jungle People"
Soulful Dynamics
Columbia, single, 1976
(clone of Yoyogi)
Comment
-
-
12. avgust, rodjendan Thai Kraljice i ujedno Mothers Day. Moja Kraljica i ja.
Na naslovnoj strani magazina Sawasdee (inflight magazine Thai Airways, Sawasdee znaci pozdrav i dobrodoslica) je 50 godina stara fotografija Thai Kraljice. Jos uvek se smatra najlepsom kraljicom koja je ikada bila negde na tronu.
Fotografija ima jos jednu vrednost: uslikana je kraljevskom rukom, licno. Thai Kralj je strastveni fotograf.
Dosavsi na presto 1946.(otprilike kad i Tito na vlast) i jos uvek na tronu, Kralj Bumibhol je najduze na vlasti od svih monarha.
Svi Thai sajtovi imaju ovakav banner pre ulaska na sajt.
In the darkness of the jungle,
Ooo-jungle people,
We are happy people.
"Jungle People"
Soulful Dynamics
Columbia, single, 1976
(clone of Yoyogi)
Comment
-
-
Sobno tropsko cveće mi prosto poludelo.
Morao sam da stavim ovaj foto.
Anturijum.
Kad smo imali radove u kući prebacimo ga u ovu pomoćnu prostoriju-verandu.
Tu mu je izgleda nešto posebno prijalo:vlaga, temperatura, svetlost...šta li..
Ovi srcoliki kao voštani cvetovi se rascvetali.I ovi repovi.
To je bio omiljeni cvet Jovanke Broz.Doneli ga iz Indonezije.
A u vreme radova i ova mini tropska bašta je morala napolje.
Preživelo je.
Videćemo kako će proći ono u kadi u Nagoji !
Comment
-
-
Ovo je bilo najbolje sto sam video u Bangkoku za 16 godina. Dve slike ali je mesto neverovatno. Muang Boran, kriminalci kao tripadvisor su zagadili search, ne stavljam link. Wikipedia ima samo rudimentarne podatke.
Samo jedna od 120 atrakcija, floating market
Pa su se posle i provozali camcem, kao u Veneciji
Fantasticno mesto, treba 3 dana da se obidje. Idem opet sledeci put u Thai, bas tamo.In the darkness of the jungle,
Ooo-jungle people,
We are happy people.
"Jungle People"
Soulful Dynamics
Columbia, single, 1976
(clone of Yoyogi)
Comment
-
Comment