If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Neko mi je na parkingu (veliki pokriveni 5-spratni parking, sa uniformisanom strazom, patrolama, kamerama) gde sam ostavio auto 3 meseca dok sam bio u Thai. Neko je manevrisuci, ogrebao moja kola.
Moj mehanicar (koji to moze da popravi, zamenom cele te polovine branika i prednje strane auta, rece mi - to je oko 100 hiljada dinara.
Taj, koji mi je ostetio auto, ostavi cedulju pod brisacem, da zovem policijsku stanicu Nagoya, Chikusa. Nije ostavio svoje ime ni broj telefona. Stvarno, on ne zna ko je vlasnik auta, da nije neki Yakuza pa da ga ganja.
Parking sluzbenik mi rece da samo policija sme da pogleda snimke sa kamera, cuvaju se video mesec dana, oni ne smeju da pogledaju, da idem u policiju. Posle (danas) saznam da snimka ostecenja ne bi ni bilo jer cuvaju samo 30 dana.
Odem u policiju, i sada dolazi ono najbolje: taj koji mi je ostetio auto, sam se prijavio da je to uradio nenamerno, nezgoda, nema povredjenih. Ostavio policiji svoje ime, prezime, adresu, broj telefona i moju i njegovu registraciju vozila.
To se desilo 14. novembra 2025 (taj je smesta sebe prijavio policiji 14. novembra 2025) a ja primetio kada sam dosao do kola 25. januara 2026.
Eto, popravice mi auto bez mog troska.
Stvarno, kada vidis policajca u Japanu, on je tvoj prijatelj. Neverovatna efikasnost, da sve sredim trebalo je 10 minuta.
Comment