Lepe gradjevine
Foto za danas, 2025
Collapse
X
-
Unutar stanice. Zlatni sat, tu se ljudi docekuju i nalaze. Stotine dobrih radnji i desetine odlicnih restorana
Comment
-
-
Originally posted by yoyogi View PostMoze i video sa iPhone. Koristicu to od sada. Samo da ukapiram kako. Kada pridtupim sajtu sa iPhone, odmah pokazuje video attached. Sa velikog ekrana, samo link.
Kako ti to vidis sa mobilnog? Ide li video?
U postu #30 ,prva slika, ima na sebi znak da je video ( krug sa trouglom na sredini) pa se lakim dodirom pokrene video.
Odmah ispod je Attached files ,tu se najpre mora preuzeti file pa se onda može videti.
U postu #33 je taj Atached video ,gde se ,isto,mora preuzeti file i onda videti.
U svakom slučaju vidljivi su ti videi.
Na mom telefonu ,Samsung, nema opcije video attached.
Ne samo to, već nikad ne znam kako će ispasti post.
Idem sa Upload Attachment,pa onda na Full size i bude ok.
Drugi put to isto uradim a slika se uveća, pa se vidi samo jedan deo npr. leva polovina.
Izgleda da zavisi od size slike u telefonu,šta li?
Onda popravim sa Medium size i bude ok ali budu 2 slike.
Na mom telefonu,kada idem na Edit,nema ni onog linijskog editora ,za uređenje redosleda slika,o kome si govorio.
Comment
-
-
6. avgust 1945, 80 godina od prve atomske bombe na Hiroshimu. Slika je moja iz Atomic Bomb Museum Hiroshima.
Eksplodirala je 640m iznad zemlje, razvila temperaturu od 7,000C. Gvozdje se lije na 1,200C.
Sve u krugu od 3km je bilo satrveno, 140,000 ljudi spaljeno u sekundi.
Nije se umiralo od radijacije, nju je sprala kisa i posle mesec dana nakon bombe tu je dosao i stacionirao se australijski bataljon.
Sam centar grada je obnovljen i i danas je na tom istom mestu.
Comment
-
-
Turska radnja, samo tu ima da se kupi jestivo ulje od suncokreta. Za 3L, 1,220 dinara.
5 litara je 1,920 dinara
Ima farmi i plantaza suncokreta u Japanu, ne znam u sta drugo on moze da ide ako suncokretovog ulja nema nigde osim po ovakvim egzoticnim radnjama, uvoz.
Video sam jednom (i kupio) u radnji lokalne zemljoradnicke zadruge u Chausuyama, Toyota City.
Comment
-
-
Baš sam se pitao gde je nestao kolega Yoyogi, od kada se vratio u Japan !
Možda se začitao u klimatizovanom prostoru.
Sećam se da si ranije pisao da se u Japanu koristi Canola ,ulje od repice ,da ima i maslinovog ulja a pretpostavljam i sojino i ulje od sesama.
Stvarno je malo čudno da ne koriste suncokretovo ulje kad već ima suncokreta u Japanu !
Suncokret se može koristiti i za druge stvari npr. kao stočna hrana -suncokretova sačma.
Ali pre toga se iz njega ipak mora iscediti ulje.
To ulje se koristi i u kozmetici -za sapune,kreme..
Negde sam čuo/čitao da su posle Fukušime,japanci ,na tom području, posejali polja suncokreta jer upija radijaciju i tako čisti teren.
Ujedno sucokret je i simbolika novog početka,pa i atrakcija za turizam,festivale..
Inače, cena suncokretovog ulja, u Srbiji, je oko 200 din/l , 2-3 puta jeftinije od tog ,egzotičnog za Japan , u turskoj radnji.
To na slici, Abya ulje, je tursko,uvezeno.Viđao sam taj brend u Turskoj.
Comment
-
-
Japan, Nagoya, Nagashima resort. 36C i 40,000 ljudi. Ove godine Nagashima obelezavs 60-godisnjicu postojanja, od 1965. Moguce da vecini posetilaca ni roditelju tada nisu bili rodjeni.
Lazy river je samo jedno od 10 bazena.
Treba te ljude i nahraniti. Od 11:30 do 13:30, sve njih. Jelovnik je jednostavan, samo nekoliko opcija na svih 6 punktova.Najskuplje jelo je 800 dinara, pivo toceno, 330cl, 550 dinara.
Najgore vreme da se putuje po Japanu. Gde god hoces da odes, jos 2 miliona ljudi ide isto tamo. Obicno sam u ovo doba bio u Thai.
Cekao sam 45 minuta da na masini kupim kupon za rucak
I tamo, radni zakon od 1. juna 2025. svi koji rade na toploti moraju da nose klimatizovane prsluke, kuvari, uz vatru, takodje.
To mi je bilo jelo, ramen sa shnitama prasetine.
Comment
-
-
40.000 !!??
Strašno !
Zar nije naveća gužva u Japanu u vreme Golden Week a to je negde oko 1.Maja?
Post je tako dobar da mogu tačno da osetim situaciju kao da sam tamo, i još taj red za ramen.
A ja ovde,na jezeru, izbegavam vikende,kao danas, kad bude otprilike 2% od tog broja posetilaca.
Bilo je gužve i na Braču, na Zlatnom Ratu, najviše u vremenu 11-13 h.
Ali to je , možda ,procenjujem 10.000
Otišao sam tamo ,na kupanje,samo jednom iako mi je bio na 5 minuta od hotela
Comment
-
-
Originally posted by onnut View Post40.000 !!??
Strašno !
Zar nije naveća gužva u Japanu u vreme Golden Week a to je negde oko 1.Maja?
Post je tako dobar da mogu tačno da osetim situaciju kao da sam tamo, i još taj red za ramen.
Ovo je Obon Yasumi, kao Golden week za kraj leta. Drzavni praznik je 11. avgust a onda 3 dana slobodno 13,14,15 avgust. Taj jedan dan (12. avgust koji nije praznik) uzme slobodno ko god moze pa sastave 9 dana zajedno sa vikendima. Jos i skolski raspust, eto odakle 40,000 posetilaca u Nagashima Resort.
Saobracajne guzve iz pakla, po 30km, putari stavljaju portabilne toalete na svakih 2km autoputa.
Ovo je vreme kada se kola ne pomeraju, ko ne mora.
Skoro uvek sam bio u Thai u ovo doba.
Comment
-
-
Japan, Tokoname, centar keramike. Imaju ovu plazu koja gleda na Nagoya CentrAir Airport. Besplatno za sve.
Vide se avioni kako slecu
Pred zalazak sunca, naglo naidjose srednoskolci, kojima je jos raspust, mora da su na nekim pripremnim casovima u skoli, u skolu sme da se udje samo u skolskoj uniformi. Ovde su se malo raskomotili
Comment
-
Comment