Foto za danas, 2025

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

Foto za danas, 2025

Prvi dan proleca 2025 and ponovni pocetak rada Foruma. (Ima tu jos da se radi, mnogo je drugacije nego pre)
    Nagoya, Aichi Agricultural Center. Cvetanje sljiva.

Ima ih 12 vrsta

Azija, moja dežela.
  • onnut
    Moderator
    • Jan 2014
    • 1220

Proradio forum.Posle više od 3 meseca.

Lepe prolećne slike, a juče/danas ,u srpskim medijima, ide informacija i da je sakura u punom cvatu.

Nešto mi u sećanju da to treba biti u Aprilu.

Sretan novi početak, a ja da vidim kako ću se snaći sa novim dizajnom.

Da testiramo upload jučerašnje slike cvetanja šljive ( ringlova) u mom lokalnom izletištu...

Neće da prođe ...kaže slike su limitirana sa 2.0 MB.

Sada gledam, retko koja slika u telefonu mi je ispod 2.0 MB.Morao sam uraditi screenshoot i smanjiti veličinu.

Attached Files

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

Promenio sam max_upload_filesize sa 2MB na 8MB. To je bilo 8MB jos od avgusta 2011, upgrade na PHP 8.3 je bio to ponistio
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

1. April svake godine, pocetak finansijske godine u Japanu i pocetak zaposljenja za diplomce. Nekih 900 hiljada diplomaca fakulteta i srednjih skola pocinje zaposleni zivot. Od danas, 40 godina rada.
        ANA, prima novih 1,200 godisnje.Avion u hangaru, (Tokyo Haneda Airport) je Airbus A321-Neo.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

4. april 2025. Sakura u punom cvatu. Iwakura , blizu Komaki Airport (vojni aerodrom, kao Batajnica, sa civilnim delom i 25 domacih letova dnevno FujiDream Airlines).

Zasto sam otisao bas tamo a ne u Okazaki, gde sam isao svake godine?
          Zato, sto tamo ima turska radnja (kao mala samoposluga i restoran) gde ima doner kebab i feferona (to nigde drugde nema) i ovih "shish kebab" vec spremljeninh, 1 minut u mikrotalasu i imas podsecanje na cevape.

Azija, moja dežela.

Comment

• onnut
            Moderator
            • Jan 2014
            • 1220

Lepo !
            Japan-lepa zemlja.Nagoya-grad u kome ima svašta, pa i da se ima izbor gde ići u vreme cvetanja sakure.

Bacih pogled na mapu da lociram tu Iwakuru , kad ono odmah iskoči taj Mega Kebab i u njegovoj blizini turski restoran Kervan.

Zavirih unutra i svakakvih balkanskih potrepština ima u toj prodavnici.Mene je iznenadils i cena da je doner oko 500 yena( 380 din) a ima akcija i pola te cene (?!) Pa danas je cena pljeskavice od 150 g u Srbiji oko 350 din.
            A u turskom restoranu ,pored,vidim i balkanski meni: musaka,punjene paprike, škembići...
            Attached Files

Comment

• onnut
              Moderator
              • Jan 2014
              • 1220

Ova azijska egzotika Tom Kha Gong, u Srbiji je na nivou 600 THB.
              Eksperimentišem sa postavljanjem slika ( sa telefona) i ne snalazim se nešto.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4686

U procesu sam da kupim stan u Nagoji, tamo-vamo, nesto sto bi mi bilo za penziju i da tu okoncam svoj zivot na ovom svetu.
                Kada dobijem kljuceve, stavicu post.
                Taj, svoj stan, 3 soban (japanska merila, 69kvm) bi mi snizilo troskove stanovanja na trecinu.
                Thai condo ostaje.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

20. april 2025. Uskrs, i pravoslavni i katolicki se poklopili.
                  Nagoya, Tsurumai, Ruska pravoslavna crkva.
                  Tu su nekada bile guzve, tu dolaze i Rusi i Ukrajinci, pravoslavci.
                  Sada se klone jedni drugih.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4686

22. april 2025. Niz moju ulicu, pocele su azaleje. Ima ih nekoliko vrsta, neke na drugim mestima dodju tek za 2 nedelje.

Ovaj jasen pozadi je ovako crven cele godine. od kada olista

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4686

Visterija, Okazaki zamak. Drvo staro 600 godina, originalni stanovnici zamka su u njemu uzivali.

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                      X