Foto za danas (2015).

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Dobio sam ovu sliku iz Sidneja, Wollstonecraft. Fantasticna ulica. Ljubicasto procvetalo drvo je jacaranda, bordo je boganvilia, crveno je nesto kao glave pevca, ne mogu da se setim kako se zove.
    Najlepse doba za prirodu u Australiji.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Besplatna svirka u Moricoro parku. Lepo su svirali i prostor je bio akustican Ono sto mi je privuklo paznju su bili instrumenti.
      Bubnjevi su bili mozda 50% velice onoga na sta sam navikao na stotinama koncerata na kojima sam bio.

Posebno bas:

Svi instrumenti su bili japanske proizvodnje, cak i Fender Jazz Bass i Gibson Les Paul gitare.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Nedeljom, Moricoro Park, u japanskoj kuci, ima celodnevna cajanka. Starija zena u kimonu pravi i sluzi zeleni caj.

Kosta 500 Yena (~500 dinara) i dobiju se uz caj i slatkisi. Caj je rucno pravljen, malo penas i mek, kao snenokle. Nije zasladjen.

Pogled je na japansku bastu, mirno i tho

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Fujigaoka, predgradje Nagoje, na najprometnijem pesackom prelazu stoje za upotrebu ove zastavice, kao u buketima.

To je, da kada deca prelaze ulicu, njihov lider (najstariji ucenik u povorci) uzme jednu od njih i mase vozacima da budu oprezni i sacekaju da deca predju ulicu.

U Japanu je zabranjeno decu dovoziti/odvoziti do/od skole. Moraju sama da idu, ovo je samo jedan od "udesaja" da to bezbedno prodje. Svaki dan tako, kisa ili sunce, nema veze.

Masa penzionera su volonteri i svako jutro 8am i 3 popodne se nadju tu da osiguraju da deca bezbedno (sto se saobracaja tice) idu do skole i iz nje se vrate.
          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Nije bas izazovna ovako zamrznuta, sarma je u Japanu poznata (kazu to im je od Rusa) i zovu je "rolled cabbage".

U supermarketu, levo je zamrznuta, desno sveza:

Vladivostok je Japanu (mada razdvojen morem) blizi nego sto je Ljubljana bliska Beogradu.

Japanci to jedu retko, mozda 2-3 puta godisnje, I onda, sarma je u supi. Ima na "Sta je bilo za klopu" kako se servira po restoranima.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Toki, shopping village, Gifu Prefecture. "Factory outlet" gde se sa 40% popusta prodaje markirana roba koje u gradskim prodavnicama nema vise svih velicina i boja ili je od sezone koja upravo zavrsava.

Lep novembarski dan, sedi se i napolju

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Toki, shopping village, Gifu Prefecture. "Factory outlet" gde se sa 40% popusta prodaje markirana roba koje u gradskim prodavnicama nema vise svih velicina i boja ili je od sezone koja upravo zavrsava.

Lep novembarski dan, sedi se i napolju

Nije (jos) guzva, bilo je rano, 11am. Posle se popuni i te kako.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Odmah posle prethodnog posta bilo je kampovanje, sa kolegama iz firme i njihovim prijateljima. Puno dece je bilo, prava radost.

Ono sto deca cekaju je marshmallows na zici, da se pece i osmudi na otvorenoj vatri.

Ni lokacija nije bila "mrsava". Kanjon reke, boje kao Neretva, Hitchiso Gorge.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Neko, da vidi ovakve stvari u izlogu, pomislio bi da se radi o restoranu toliko skupom da to nigde nema: pivo, mala krigla 6,000 dinara, velika 8,500 din.

Pa jos hladno i casa znojava, leti po vrucini i ko ne pije pivo nasao bi se u iskusenju.

Ili ove ribe i korpe voca

Sat pre ovih slika, na rucku, restoran ima izlozenu hranu, na sto dolazi tacno tako, identicno:

To su modeli hrane, 80% trzista se zadovoljava bas iz ovog mesta, Gujo Hachiman.

Jedna firma koja pravi modele hrane, ima ovu "radionicu" u kojoj se za 1,000 dinara moze napraviti 3 jednostavna modela (tempura). Ima instruktor koji vodi.

Sve ove kese sto nose, to su modeli hrane koje su ljudi na izletu u ovo prijatno mesto napravili da se vecesas pohvale kod svojih.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Kourankei klisura, pripada Toyota City, od danas.
                      Lepe jesenje boje

Mnogo posetilaca, svako hoce da se nadje tu i da uziva

Zapadose mi za oko ove Filipinke (koje verovatno rade u fabrikama, na traci)

Pa neka, neka i one uzivaju

Kao sto sam ja njih slikao, mozda su one slikale mene i moju porodicu, u istim situacijama.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Podje se na izlet, pa nepripremljen izadje na kamenje koje nije namenjeno setnji.

Nema lako nazad

Eto, decko ima jake cipele, on moze prvi

A teko ovo, u cipelama na stiklu, namenjenih promenadama i shopping malls

Kada se dokopaju mosta, njihovom stradanju je kraj. Nece vise nikada. Samo, mesto je toliko poseceno da se uvek nadje nekoliko novih stotina turista dnevno da se ovako predju

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Citibank je prodala svoj "retail banking business" u Japanu banci SMBC, sada se zove "Prestia", to je pocelo od 1. Novembra 2015.

Komplikovano japansko bankarstvo, komplikovani zakoni Amerike za racune gradjana (americkih drzavljana u inostranstvu) su doveli do toga. To je samo za "retail bankink", za pojedince, Investiciono i korporativno bankarstvo ostaje.

Citibank je bila utociste svih stranaca (ukljucujuci i mene) jer ima sve na (i) engleskom, ATM interfejs na engleskom.
                          Poslovnice su preuredili, sa novim logom (Nagoya, Sakae).

Pogodnost imati takvu banku je bila ne samo za strance koji zive u Japanu (samo nastavnika engleskog ima 300 hiljada) nego i za putnike i turiste. Citibank ATM su na svim aerodromima i po 2-3 po gradovima, sve strane kartice rade.

Nece to prestati, bankama je skoro nemoguce da prebace sve sisteme na novog vlasnika, tako ce to i ostati, samo treba znati da je "Prestia" u stvari bivsa Citibank.

U jeku ekspanzije, Citibank je pokupovala toliko drugih banaka da je u jednom trenutku (2007.) imala , pazi ovo, 21,000 (dvadesetjednuhiljadu) programera, kada se svi skupe na gomilu.

Kako kupe neku banku, na help-des dodaju ekran sa njenim sistemima, osoblje je imalo po 20 ekrana. Korisnici su se cudili sto im treba dugo vremena da odgovore na neki upit. Pa treba, da prvo nadju ekran te bivse banke, da se sete kako se sa njime operise.
                          Tako, Citibank ostaje da zivi, po coskovima, servisi koje je imala ostaju netaknuti, to niko ne sme da pipne.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4688

Ena City, Gifu Prefecture. Kako se udje na teritoriju grada, ima znak sa 5 simbola: reka Kiso, most preko nje, Mt Ena, stenovite formacije u kanjonu reke i gondola koja ide na planinu Fujimidai.

Mt Ena, pod prvim snegom.

Ne izgleda dramaticno kao Alpi jer je svaki pedalj pokriven sumom pa je sneg "propao" kroz grane i manje se vidi nego na golim stenama.

Most. koji je bio cinober boje, sa decenijama se "uprljao", slika je decembar 2013

I sada je u skelama

Malo se nazire kako ce zarko cinober biti kada se skine oplata

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Nagoya, Sakae, stanica podzemne zeleznice. "Chrystal Square", uvek je tu, sa ledenicama, i u sred leta. Bilo je pre.

Bozicne dekoracije, isto mesto.

Ono sto je simptomaticno, to je mesto za nalazenje (kao nekada kod nas ispred hotela "Moskva" u Beogradu) je - nikada nisam video muskarce da nekoga cekaju. Uvek devojke.

Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
                                Senior Member
                                • Aug 2011
                                • 771

Od danas, Inuyama Castle. Bili smo tamo vec vise puta, opet je lepo posetiti.

Ima jesenjih boja, prosao je on kroz 500 godina toga

Popeti se na najvisu platformu zamka, to su vise merdevine nego stepenice.

Majka sa bebom u nosiljci

ovaj mladi par se odmara uz pogled, pentrali su se i oni, video sam ih

(Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                                She makes me see.
                                My woman from Tokyo,
                                She's so good to me"

Deep Purple
                                Woman from Tokyo
                                "Who do we think we are", Album
                                EMI, 1972.

Comment

Working...
                                X