Foto za danas (2014). Novo svaki dan.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Odmoriste Nagarakawa, na Hokuriku autoputu (Ide od Nagoje do druge strane Japana, prema Koreji).

Igrajuca reklama za Gujo Odori, festival u mestu Gujo Hachiman.

Zastitni znak festivala je "Gujo dance", to se brzo ukapira i publika igra zajedno sa protagonistima. Igra ide 15 minuta na svakih sat vremena a osim igracica u kimonima, ostalo su slucajni putnici koji su se zaustavili na servisnoj stanici

Modeli u kimonima (yukatama) izlozeni u radnji u prepoznatljivoj pozi Gujo dance

Osim festivala i Gujo dance, mesto je poznato po proizvodnji modela hrane za izloge restorana
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Hirugano, "Ork" time-share hotel sa planinskim kucama.

Drustveni prostor i restoran

Restoran je specijalan: ima ribjnak i za pare, svako sebi moze da upeca rucak:

Bas u tom trenutku je zenska na slici skidala pastrmku sa udice

Za 15-ak munuta moze da se upeca 3-4 rube. Prve 2 su 10 EUR, posle 2 EUR na svakih 100g ulova

Ona vec ima dve

Ribnjak je bas to - ribnjak, vrvi od ribe

Dtolovi u restoranu imaju rostilj u sredini (kuca ga pripremi i raspali. posle ocisti). Kuca ocisti ribu i nabije je na raznjice

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Bolnica Toyota Kosei, salteri. Na jednom (nisam pazljivo gledao, mozda je bilo jos) stoji calendar sa lepom slikom

A na slici, svi znamo sta je, iako nije bas jasna ovde:

Vrlo popularna destinacija, to Japanci obozavaju jer je staro. Zbog stalnih zemljotresa u Japanu, osim drvenih hramova i zamkova, nema nista cvrsto sto je opstalo. Niti se gradi da opstane.

Ne verujem da je neki sluzbenik bolnice samovoljno stavio Dubrovnik na salter. Pre ce biti da su Hrvati (njihov Turisticki savez) imali prezentaciju i bolnicki zaposleni to videli.
        Lepo to Hrvati rade: ne samo da imaju sta da ponude, svetske klase, nego i penzosi, koji imaju vremena i ustedjevine (svaka glava stanovnika u Japanu ima 200, 000 dolara u banci, penzosi imaju i vise ali prave prosek) vrlo lako se navuku , kao "Ovo je lepo, da vidimo mi to, mozda i mi mozemo da odemo". Danasnji penzosi su radili kao crnci a Dubrovnik je i tada postojao. Samo, bio je deo "soc-lagera" za njihovog radnog veka. Vise nije a oni tamo nisu bili.

Bravo bivsa braco, svaka cast, tako treba da se radi na bogatom trzistu, nudeci svoje vrhunske atrakcije. Svaku srecu i uspeh vam zelim.
        Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4688

Prvi dan leta 2014. U tematskom delu shopping mall su izlozeni letnji kimoni, yukate.

Samo podsecaju na kimono, daleko su jeftiniji (mozda i 100 puta jeftiniji).
          Oni su od pamuka, nisu od svile i dezeni su na njemu stampani, ne rukom slikani.

Evo i koliko je: prakticno, toliko i dinara koliko yena. Jos su ovi i skupi, omladina kupuje za 2,000 dinara.

Toliko su cvetni da se jedva primeti da dete drzi buket cveca u rukama.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4688

Nagoya, predgradje. Zgrade iseljene i avetinjski prazne. Stanovi su trosobni, reklo bi se.

Presle su 30 godina starosti, tu vise niko nece da stanuje. Zbog zemljotresa, niko nece ni da ih osigura, gradjene su da traju 30 godina.

Iskljucena voda, struja, telefon, kanalizacija.

U katastru izbrisane iz mogucih adresa, parkinzi takodje izbrisani iz raspolozivih. Tu niko ne moze da se nastani i da dobije bilo kakav dokument vezan za tu adresu.

Sta je sledece: ko god da je bio vlasnik, treba da ih srusi i zemlju ostavi poravnatom bez ikakvih kablova i cevi ispod.
            Onda novi kupac pravi tamo nove zgrade ili sta vec namerava.

Da je tako u Srbiji, Novi Beograd bi bio 2 puta ceo srusen i ponovo izgradjen do sada.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Nagoya, ravna k'o tepsija, dovoljno kompaktna da biciklom (koji se voze po trotoaru, ne po kolovozu, zakon je takav) moze da se stigne skoro svugde.

Mame na semaforima:

U minicu, sa jednim detetom krenula verovatno po drugo. To je bilo doba dana kada zavrsavaju jaslice za bas malu decu.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Danas, na Svetskom prventsvu u fudbalu, Japan izgubio od Grcke i gotovo.

Tim se poklonio (i izvinuo) svojim navijacima:

(Foto: Reuters)

Pre nego sto napuste stadion, japanski navijaci su ga ocistili:

Upitani sto to rade, kazu da je to normalno u Japanu , da se za sobom nista ne ostavlja, da se sa piknika otpaci nose nazad kuci.

Ima ovde moj post odakle to dolazi: u skolama, od obdanista do zavrsetka srednje skole, nema cistacica. Deca sama ciste svoje prostorije, svaki dan 15 minuta posle rucka. U skolu se ulazi u "unutrasnjoj obuci", ne u cipalama sa ulice. Procitajte.
                Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4688

Dynaland i Takasu skijaski tereni, Gifu prefecture, ovih dana:

Iz malo drugacijeg ugla, ista mesta, zimi:

Skijanje je jako popularno u Japanu, na rekreativnom nivou. S obzirom koliko su planinska zemlja (90%), trebali bi da imaju
                  skijase svetske klase. Imaju, samo je to mali broj, u proporciji.

Sto ih nema vise? Nema, jer svako svoje dete skoluje za rad po firmama, ko moze da se odvoji od skole i skija i trenira?
                  Jedino oni koje firme sponzorisu.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
                    Senior Member
                    • Aug 2011
                    • 771

Predgradje Nagoye, naselje:

Kao na bedemu od betona:

Kuce su masivne

Kako to ide: slobodne zemlje nema, osim u drzavnom vlasnistvu. U privatnom, jako je skupa. Tako drzava, napravi mesto za izgradnju kuca, svu infrastrukturu i placeve oglasi na lutriji. Dobitnici su lutrijom dobili pravo da plate plac, recimo, 200 hiljada EUR i da tu sagrade kucu.
                    Ovde kao da je bilo pravilo da kuca ne moze biti bilo kakva, nego su zadate minimalne dimenzije.

Zasto to rade? Iz najmanje dva razloga: da daju gradjanstvu priliku da plac kupi po razumnoj ceni a da, kada se nastane, tu zive i placaju porez tom gradu, dovedu decu, generisu traznju i rast. Bas ovaj city council u Japanu je prvi u drzavi po rastu a stanovnistvo su masovno parovi u 30-im godinama, sa decom.
                    (Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                    She makes me see.
                    My woman from Tokyo,
                    She's so good to me"

Deep Purple
                    Woman from Tokyo
                    "Who do we think we are", Album
                    EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Sydney airport. Japanski obicaj, kao po tradicionalnim firmama, da se uvek zna ko je na duznosti i ko je ko. Kao u fabrickoj hali

Zemaljsko osoblje odgovorno za otpremu aviona, check in osoblje takodje.

Ovaj ce pano Australijanci gledati sa podsmehom, dok u obliznjem redu cekiraju Qantas let za Tokyo, idu skoro istovremeno.

Sad fucks. Ne znaju da ce ih Qantas voziti 30 godina starom krscinom. Da je kabinski servis Qantas negde na 10% kvaliteta JAL-a.
                      Da babe koje su stjuardese mogu da budu majke onima iz JAL. One koje ne mogu da im budu majke, mogu da im budu (teoretski) ocevi, sve gej do geja.
                      Nije da oni ne mogu da profesionalno urade posao, samo oni nisu ocekivani da se vide na letu i da putnici, za svoje pare, budu prisiljeni da uzivaju u australijskoj "politickoj korektnosti".
                      U cemu je problem sa lepim, mladim, profesionalnim osobljem JAL, koje ispunjava sva ocekivanja putnika, cak i vizuelna?

Putnici Qantas, cak i prve klase, ne mogu da veruju da je ovako nesto uopste moguce, taman posla u ekonomskoj klasi:

Ispod glavnog jela je vruc kamen, da ga drzi toplim. Sklonjena posuda sa jelom, da se vidi vruci pladanj:

Neverovatno! A oni mislili uvatili Boga za mooda sto idu Qantasom.
                      Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
                        Senior Member
                        • Aug 2011
                        • 771

Japan, ceremonija caja. Moricoro park, kuca za ceremoniju

Unutra, "wagasa" sunconbran, od bambusa, 64 rebra i "shojki", pokretni papirni zidovi

Da se uziva u japanskoj basti sa niskim rastinjem:

Caj je "rucno" spremljen, dolazi sa kolacicem od pirinca

Ima procedura kako se pije: sa obe ruke se drzi zdela, posle svakog srka zdela se okrene u smeru kazaljke na satu.
                        To je bilo samurajima za opustanje.
                        (Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                        She makes me see.
                        My woman from Tokyo,
                        She's so good to me"

Deep Purple
                        Woman from Tokyo
                        EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Kada vozim cerku u skolu (za njenu skolu nema drugog nacina, ovo je letnji program, inace ima skolski autobus za tu skolu) na ulicama samo vidim ucenike koji idu u srednju skolu, biciklima.

Sta se vidi, ko moze da primeti? Da su sva deca iste velicine i gradje:

Ovo je neki fakultet, bivsi srednjoskolci idu, opet svi ravnomerno gradjeni

To je zato sto skola obezbedjuje rucak, nije dozvoljeno donositi u skolu bilo kakvu hranu, slatkise ili napitke. Nista.
                          Bilo je i ranije, ima na "Istok: kako se to radi kod nas" da je skolski rucak najvazniji obrok dana, da jela ne smeju da se ponove 90 dana, da ima ekipa ucenika svake nedelje koja servira i predaje sta je u svakom jelu, kako se uzgaja i zasta je dobro.

Sa istim opterecenjem i sa istom ishranom , tako oni i fizicki postanu - isti. Nema visokih klipana ili malih jadnika.
                          Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
                            Senior Member
                            • Aug 2011
                            • 771

Jezero (rezervoar za navodnjavanje polja) u Moricoro parku. Na ovom kamenu gde je mala devojcica, obicno se stoji da se hrane "koi", ukrasni lososi koji su simbol plodnosti i srece.

I ta devojcica je tu dosla da ih vidi izbliza i sa visine.

Evo kolika je ta riba, skoro kao i devojcica, ima ih 100-nak u jezeru.

Nesto se mislim, tamo gde dolaze da ih hrane, one su skoro bezobrazne, ovako puce usne, nekada se drze 1/3 tela iznad vode.

Da tako dodju ovoj maloj, da je preplase, da se skotrlja u vodu, jos ako su je roditelji na minut - dva izgubili iz vida...

Mada same ribe nisu opasne niti bi naudile bilo kome,
                            (Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                            She makes me see.
                            My woman from Tokyo,
                            She's so good to me"

Deep Purple
                            Woman from Tokyo
                            EMI, 1972.

Comment

• Genki_des
                              Senior Member
                              • Aug 2011
                              • 771

Japan, vesernica u opstoj bolnici, ima po jedna ovakva na svakom spratu.

Pranje kosta 100 dinara, susenje 200 dinara

Vec se vidi, simbol za vesernicu nije ves masina ili konopac sa odecom na stipaljkama. Ili ofinger ili ovako:

(Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                              She makes me see.
                              My woman from Tokyo,
                              She's so good to me"

Deep Purple
                              Woman from Tokyo
                              EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Originally posted by Genki_des View Post
                                Jezerce u Moricoro Parku, na sred ima nesto sto je verovatno za kontrolu vodostaja.

Ma njemu stoji kormoran, ptica opasan ribolovac:

Nema mi vise kormorana. Isto jezerce a njega nema na tronu

Pa sigurno, povrsina zarasla plivajucom travom, ne vidi dalje od kljuna. Ribe ispod nosa mu mogu da prave zurku

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X