If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Slika iz novina, samo uvod u ono sto cu sutra da napisem o ovome. Laureati su zasluzeno nagradjeni i pocastvovani.
Posebno mi je drago da su dvojica bas iz Nagoye, centra Japana za nauku, robotiku i industriju.
Retko ko razume sta su oni u stvari pronasli.
Japan Today:
Nobel physics laureates, Professor Isamu Akasaki, of Nagoya University, left, Professor Hiroshi Amano of Nagoya University, center, and Professor Shuji Nakamura of California University, Santa Barbara, stand during the Nobel award ceremony at the Concert Hall in Stockholm, Sweden, on Wednesday.
U nedelju 20. decembra 2014. idem u Shirakawa-go, pa posmatram da li ima snega. Jednom sam bio kada se sneg bio otopio, to je anuliralo sav put i trosak.
Imaju Shirakawa-go live webcam, ko hoce moze da klikne kada je tamo dan (vreme je 9 sati ispred beogradskog) i da vidi.
Screen shots od danas, 16:00
Lepo je napadalo na vec postojeci sneg. I cistaci snega su na delu
Ovaj turisticki autobus je jedan od desetina tamo, u 16:00 je upalio svetla i grejanje, ceka da se turisti vrate u njega pa da ide dalje. Bude ih konvoj od 50-60.
(Clone of Yoyogi)
"My woman from Tokyo,
She makes me see.
My woman from Tokyo,
She's so good to me"
Deep Purple
Woman from Tokyo
"Who do we think we are", Album
EMI, 1972.
Lepo je napadalo od juce, do pojasa. Turisticki autobus...ne znam ko su turisti, danas je dan generalnih izbora, ako su turisti i stranci, vozaci i vodici ne glasaju?
Na prvi pogled, ima 5 spratova. To je opticka varka, ima 6 nivoa, u skrivenom cekaju vojnici da jurnu na osvajace. Evo preseka:
Pitanja koja je clan Paja_186 postavio su me podsetila da o ovom zamku gde sam bio 4 puta, nisam otvorio poseban topik. Ispravicu to sutra, sa 20-ak slika.
Danas sam, pisuci za drugi topik, shvatio odakle je slikana ova slika (i stalno izlaze u novinama). Odavde, Washington Hotel, masivan (1,634 sobe), na odlicnoj lokaciji, sve moze peske: Shinjuku, najveca stanica na svetu, 2 miliona putnika dnevno, Yoyogi Park, Shibuya, Kabukicho, Shinjuku Gyoen, shopping...
Na 25. spratu ima restoran, iz njega je slikano, vidi se Mt Fuji:
To je 300m od mog tokijskog ofisa, tu sam odseo bar 50 puta.
Danas, decembar 23. je rodjendan Emperora Akihita. Obratio se javnosti sa nadom da ce Japan u buducnosti biti miroljubiva zemlja koja ce biti prijatelj ne samo sa susedima nego i sa svakom zemljom na planeti.
Narod, u blizini Carske palate, dosao da mu pozeli zdravlje i da ga podrzi.
Zelje Emperora su u kontrastu sa namerama Premijera koji zeli da povrati Japanu ulogu koja nije neophodno 100% miroljubiva.
Comment