Foto za danas (2014). Novo svaki dan.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4688

Tajfun, najavljeno da ce danas sticu u Nagoju, dosao je ali je grad dobio samo umerene pljuskove, pa i to sporadicno.

Dama u "yukata", letnji kimono, ide mojom ulicom:

Sa kisobranom:

Medjutim, to je suncobran, vidi se cipka po obodu. Znaci, bila je zatecena kisom

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4688

Danasnji dan prosle godine. Thai, Hua Hin, Santorini Park.

Tada je bilo tek 70% radnji useljeno i otvoreno, sada je sigurno lepse i prometnije

Za uspomenu smo se i slikali

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4688

Deca se igraju u skulpturi, Tokio.

Kako su se samo lepo izula. Ni u skulpturi nije bilo ni opusaka ni konzervi.
        Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
          Senior Member
          • Aug 2011
          • 771

Numazu, odmoriste na Shin Tomei autoputu, paralelnom sa Tomei, u prometu zadnje 2 godine.

Sva odmorista su u nekom stilu a ovo je u mediteranskom

Podseca dosta, pogotovo Japance od kojih mnogi nikada nisu bili u Evropi

Unutra su food hall, restorani, radnje

I prodaja lokalnih proizvoda iz te regije, poznate po paradajzu

Sve od paradajza, sokovi, sirupi, ketcapi...

A ovaj je mnoge iznenadio: sapun od paradajza

(Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
          She makes me see.
          My woman from Tokyo,
          She's so good to me"

Deep Purple
          Woman from Tokyo
          "Who do we think we are", Album
          EMI, 1972.

Comment

• Genki_des
            Senior Member
            • Aug 2011
            • 771

Izu peninsula, Japan, od juce.

Pogled je lep, jod da je bilo vedrije. To su vulkanske stene o kojima tabla prica

(Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
            She makes me see.
            My woman from Tokyo,
            She's so good to me"

Deep Purple
            Woman from Tokyo
            EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4688

Plaza, Shimoda, "shirohama", bela plaza, slikana iz vile gde smo bili gosti.

Na samoj plazi, uobicajeno uzivanje u talasima Pacifika i lakoj klopi

I u sred ovoga, tacno u podne, odjeknu sirena. Danas je 69.godina od kraja 2. Svetskog rata, na danasnji dan 1945. je Japan kapitulirao.
              Posvetimo trenutak molitve za sve postradale u njemu, rece razglas.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4688

Cak i amateri pecarosi, kada iznajme brod da pecaju jedan dan znaju - kada vidis jato ptica nad vodom

idi tamo i zabaci udicu, to je znak da ima puno velike ribe, koju prati mala, pa tu malu hvataju ptice

To tamo, u daljini. Gde bre gledas slepco, kakve ptice, kakve ribe u daljini, sta ti je ovo na 5m od tebe?

Shirahama Beach, Shimoda.
                Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
                  Senior Member
                  • Aug 2011
                  • 771

Shimoda, iznad same plaze, veliki hotel.

Da odes na net, nema ga, nema rezervacija. To je "membership Hotel", nesto kao "Time Share":

Kako to radi: inicijalno, plati se 50,000 dolara za clanstvo. Onda, svake godine 5,000 dolara za nastavak clanarine.

Kada je neko vec clan, moze da se uzme soba, bez druge naplate, 2 nedelje godisnje. Zna se da hotel nije bio izlozen tabananju i unistavanju od strane "package tourists". Clanovi tog hotel kluba su ili firme (koje zaposlenima daju opciju da tu provedu odmor) ili penzosi.

Velike firme (Toyota, Hitachi, NEC, Fujitsu, ...) imaju svoje hotele za svoje zaposlene.

Manje firme (ispod 10,000 zaposlenih) to ne mogu pa se one uclanjuju u te hotel klubove, za svoje zaposlene.

To je vazna stavka kada diplomci biraju gde ce da rade: i ovakve stvari se gledaju i procenjuju. Ako firma ima to, dobro. Ako nema, pre nego sto diplomiraju, traze drugu.
                  (Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                  She makes me see.
                  My woman from Tokyo,
                  She's so good to me"

Deep Purple
                  Woman from Tokyo
                  EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4688

Japan, Izu Peninsula, spiralni most. Ima ih samo nekoliko ovakvih na planeti.

To su napravili da nekako omoguce silazak od 300m nadmorske visine bez da idu pravo, obicnim mostom kroz brdo i prave tunele i zaobilaznice.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                      Chairman of the Bored
                      • Aug 2011
                      • 4688

Shimoda, Ize peninsula, Japan. Na plazi 10,000 ljudi, za hranu samo dva kioska. Kako nahraniti petoro dece, bez da idu i sednu u improvizovane restorane? Ne samo nasih petoro, nego hiljade dece na plazi u tom momentu.

Deca rado jedu "instant noodles". Restorani ih prodaju po malo vecim cenama nego supermarketi (nije 170 dinara nego 200 dinara) i obezbedjuju vrucu vodu da se noodle naprave:

Kada se donelo na plazu, ode ovaj decak da zove ostale da dodju, otrca

kako su klinci navalili, troje ih nije u slici ali isto ovako

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4688

Japan, Toki shopping mall, sve svetske marke tu posalju ono za sta u centrima gradova nemaju sve velicine i boje, nije roba sa greskom.

Ovo mesto je bilo bar 5-6 puta pominjano ranije, sa slikama.

Ovaj put, da kazem da je Japan jedna od retkih (ako ne i jedina) bogata zemlja koja pusacima daje neki otklon od unistenja.

U tom shopping kompleksu (180 radnji) ima i mesto za pusace. Ne sme da se pusi nigde osim na tim (malim) lokacijama.

Jasno oznaceno:

Pa i malo zamaskirano:

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4688

Nagashima Resort, Nagoya

Ima na Japan - leto detaljnije.
                          Ogroman aqua park.

Slikano iz aviona (TG644, BKK-NGO), prelece ga pri spustanju u Nagoju

Dole, na terenu, uzivanje. Bude po 40,000 posetilaca u udarnim danima, za vreme skolskog raspusta

Azija, moja dežela.

Comment

• Genki_des
                            Senior Member
                            • Aug 2011
                            • 771

Little World, Inuyama, Japan, kuce iz sveta. Od mnogih, tu je od skora i turski odeljak, otvoren 1. aprila 2013.

Kuca iz moderne Turske i uz nju, Medresa, islamska skola

Verovatno po nalogu Erdogana, bas su napravili i maketu Medrese.

Tu su isposni studenti (makete), sa otvorenim Kuranom

Pa i profesor koji ih nadgleda

Ovo nisu Japanci napravili, nego Turci. Daju mapu Islama, mada mislim netacnu kao sto mislim da je cela namera bila religiozno (ne)zasnovana

Islamske zemlje su na mapi, Srbija i Crna Gora a ne Bosna i ne Albanija

Gde je Vucic da ovde "odreaguje"?
                            (Clone of Yoyogi)

"My woman from Tokyo,
                            She makes me see.
                            My woman from Tokyo,
                            She's so good to me"

Deep Purple
                            Woman from Tokyo
                            EMI, 1972.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4688

Iz mojih godinu dana na Papua Novoj Gvineji.Goroka Show

Licno slikao. Ova riba se opasno spremila i namazala. Izgleda vrlo gorda, ponosna

Prvo, te su boje rastvorene u svinjskoj masti i ta mast je na njoj. To smrdi na vrucini kao ne znam sta.

Drugo - nikada se ne upustaj u razgovor a kamoli u vezu sa njima. Spavace sa tobom rado, samo, ujutro, dolaze braca i pleme sa kopljima i traze odstetu.
                              Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4688

Toyota City - Roboti sviraju u trube

U Toyota Motor (Toyota Jidosa) headquarters, centrala najvece automobilske firme na planeti, ima izlozbeni salon, posecen celog dana.

Jedna od atrakcija je robot koji svira instrumente. Nije play-back, stvarno svira, duva ili radi gudalom.

Toyota ima najnapredniji proizvodni sistem na svetu, kola se prave od nule do voznih za 12 sati. Roboti. Nije tajna da je Intel vazan snabdevac chipova za svu tu elektroniku i automatizaciju. Nema ljudi na ovoj proizvodnoj liniji koja pravi ne samo jedna nego 5 razlicitih modela, od Corolla do kombija, kako koja narudzba dodje iz kompjutera, naizmenicno.

E, tu dodju deca (organizovano, preko skole) da vide. Pa se zabave sa robotom koji svira ono na sta privatno idu na casove

Nije to samo Toyota. Svi proizvodjaci rado primaju decje ekskurzije. Isto kao Toyota dobri su i Honda, Nissan, Mazda, Suzuki, Yamaha, Subaru. I sve druge firme koje nesto prave.

Vazno je da se deca obrazuju, da zavole da prave stvari, i da vole inzenjerstvo i perfekciju kvaliteta. Mentalitet slican nemackom, nesto mora da se pravi, i da bude svetska klasa, da bi se zivelo.

Nikakvo cudo onda da je na fakultete za inzenjerstvo u Japanu ogromna navala diplomiranih srednjoskolaca.

Nasuprot tome, u Australiji, na Elektrotehnickom ili Masinskom fakultetu, skoro da nema ni jedno anglosaksonsko ime. Sve Rusi, Kinezi, nasi.
                                Engleze vise zanima muvanje tipa "Wall Street", Law, Marketing, na tim fakultetima skoro da nema nikoga ko nije Englez.

Zato, u Australiji vise nema automobilske industrije, cak nema ni jedne jedine firme koja zna da napravi elektricnu sijalicu ili peglu za ves. Ali ima muvatora, za izvoz.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X