Šta je bilo za klopu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

Set za ručak, biftek fillet sa povrćem. Zgrada nije hotel ali Nagoya Kanko Hotel drži daj istureni restoran.

Očigledno, čim su tu kašika i viljuška, da jelo nije njihovo. Štapići su bili u korpici na sred stola.

Meso je bilo tako meko, kao puter spreman za mazanje, mora da su ga kuvali dva dana i noći.

Pogled, sa 14. sparata na pokisli Tsurumai park.

[/quote]
    Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4686

Na osnovu iskustva iz prethodnog posta, rešim da i sam napravim to jelo, "stew cook".
      Australijska govedina

Meso treba da se iseče

Evo šta je sve trebalo

Razlika od gulaša je da se meso prvo proprži, da pusti sok. To je trajalo pola sata, da se bez ugrupnjavanja meso prvo isprži, u 3-4 smene, okretanjem na svaku stranu. Moglo bi se reći, već i tada je moglo da se jede kao gotovo.

To, da u šerpi ostane "moča"

U to se, kada je meso izvađeno i ostavljeno po strani, stavi crni luk, celer da se proprže 8 minuta i uhvate šmek od mesa, vidimo da su luk i celer dobili braon boju, na to se doda 1dl crnog vina ili tamnog piva pa se zameša

Onda se ubaci ostalo povrće i tako, sa minimalnim vrenjem, kuva sat i po. To meso, ta krtina, to je radilo zadatke kao da se tolika životinja od koje je dobijeno pokreće. Tom mesu. mišićima, treba kuvanja da se opusti.

Evo ga, na stolu

Bili su nož i viljuška, samo ćerka reče da je meso toliko meko da se drvenom kašikom cepa, ne treba nož

Mnogo je ukusno bilo samo nije kao od profesionalaca gde sam to jeo pre neki dan. Nema veze, meso je ispalo isto.
      Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4686

Japanski sendviči. Nisu ukusni, vidi se da im to nije u kulturi ishrane.

Jagode i voće, sladak krem, u tostu

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4686

Kineski restoran u našem AEON shopping mall.

Meni čorba od susama

Ćerka uzela kinesku salatu od piletine. Začini (u posudici) nisu bili ljutina nego baš kao salad dressing, na kineski način.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4686

Opet Tajvanac, restoran uz moj tokijski ofis. Set za ručak, sve zajedno 1,000 dinara.

7 stvaru kompletu:

Kineska supa (polutečna) od jaja, pirinač, pržena svinjetina sa povrćem, ljuto-kiseli sos sa tofu, pržena govedina, celer/kupus salata i gore, iznad desnog ugla, "karage" pohovana piletina.
            Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4686

Restoran (jedan od 10) u hotelu uz ofis ima ovaj Vietnam/Thai novi, umesto meksičkog.

Da prvo probam Thai, pa da vidim onda kiliko je vjetnamska klopa verodostojna.

Pad Thai, Tom Yum Goong,

Nije bilo loše mada se oseti da nije isto. Restoran je bio pun office ladies.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4686

Više za piće. U brazilskoj radnji nađem Thai napitke u konzervama.

Ukus mislim identičan kao u Thai.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4686

Nešto što stalno hoću da nađem, pite sa mesom. Australijska svakodnevnica a u Japanu nema. U Hua Hin (Thai) sam išao kolima 10km do pekare gde ih imaju.

Danas, u IKEA, vidim ih. Za ručak uzmem dve, dovoljno su velike da zasite odraslog čoveka.

Pošto znam koliko ih ćerka voli, odem biciklom (IKEA mi je na stazi) da kupim još. Ostale samo 3.
                  Cena kao 500 dinara. Pitam kolegu u Sidneju, kaže to je 20% skuplje nego u Australiji. Mislim, toliko su i bolje.

Pitam kasirku od kada su meat pies u ponudi, kaže već 3 meseca. Nema "za poneti". Ja kupio te tri, kaže, radi šta hoćeš samo da ja to ne vidim (da ih odnesem za sto kao da jedem i onda stavim u ceger i izađem).

Odlično meso unutra.
                  Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                    Chairman of the Bored
                    • Aug 2011
                    • 4686

Tokyo, preko puta ofisa, novootvoreni meksički restoran, "Chronic tacos".

Prostran je unutra, s obzirom na lokaciju

Sve nešto treba da ima stalno govoriš šta da stave

Klopa je bila obično sranje, kao popara. Užas.

Ne savetujem nikome da tamo ode mada su gosti bili uglavnom stranci.
                    Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                      Ljubim miris napalma u zoru...
                      • Dec 2011
                      • 656

Bangkok, na 200m od moje kuce, mali komplex sa Starbucks, japanskim restoranom, supermarketom Tops i restoranom S&P, najveca prehrambena firma u Thai.

Prvo smo jeli u restoranu, posle, uzmemo i odnesemo kuci. Dok uradim mali shopping u Tops, sve je spremno i spakovano.

Ova riba, sea bass je 355 THB (11 EUR) po restoranima u provinciji je 370THB, na ostrvima 420THB.

Ovako zapakuju

Kada se otpakuje, isto kao na slici, jos bolje

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• yoyogi
                        Chairman of the Bored
                        • Aug 2011
                        • 4686

IKEA, Japan. Švedska ćufta, "sweedish meatballs". Recept je doneo švedski kralj iz posete Turskoj pre 150 godina. Tamo se zovu "kofte", u Srbiji "ćufte".
                        Cena za obrok sa 8 ćufta je

Porcija od 8 komada dođe ovako

Dole, u prizemlju imaju radnju gde prodaju skoro sve što ima u restoranu.
                        Pakovanje od 48 ćufta košta kao jedna porcija od 8.

Spremaju se jednostavno, samo iz pakovanja u pleh i 20 minuta na 180C u rerni, bez ikakvih dodavanja bilo čega.
                        Mi ih spremili kod kuće, ukusno je, ovde ne znamo za bolje od te evropske hrane.

Pored IKEA prolazim svaki dan biciklom. Kada se nekome prijede, tu je. Ćerka ih zove "Meadish sweetballs".
                        Azija, moja dežela.

Comment

• Mekong
                          Ljubim miris napalma u zoru...
                          • Dec 2011
                          • 656

Ova riba je vec bila, ovde je vaznija lokacija.

Na samoj vodenoj liniji, Hua Hin, kod Hiltona

Pogledao sam u onoj ulicici gde su restorani na sojenicama iznad vode, osetno je skuplje. Ovde je sama riba bila 350THB, sto je isto kao cena u restoranima lanca "CP".

Bar je ambijent bio za pamcenje a isprzena riba se ne razlikuje bez obzira na cenu. Ova sigurno nije bila zamrzavana.

Winston Churchill: "Americans will always do the right thing, but only after they have exhausted all the alternatives."

(clone of Yoyogi, for fun)

Comment

• yoyogi
                            Chairman of the Bored
                            • Aug 2011
                            • 4686

Japan, ručak za radnog čoveka. U vreme ručka, svi restorani koju su otvoreni (dosta ih nije jer ne mogu po tim cenama da posluju, rade samo za večeru) imaju ručak za manje od 1,000 dinara. Da li je to jedno jelo (kao ramen) ili set, mora da bude ispod 1,000 dinara.

Set sa rakovima (menja se meso ali je princip seta isti)

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4686

Thai, prženo mešano povrće. Nema recepta osim da su sosovi isti. Šta god se zatekne u kući.
                              Bili su mali kukuruzići, mali kupusići (kao veća trešnja), pečurke, šargarepa i rakovi.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                                Chairman of the Bored
                                • Aug 2011
                                • 4686

Firmina večera, bilo je puno stvari koje su stizale svakih 15 minuta. Između ostalog i konjsko meso, živo, da se jede sa vasabijem i u umače u sos.

Užasno je bilo. Toliko je žilavo da ni posle nekoliko minuta premetanja po ustima nije se ni malo smanjilo. Nekako sam ga progutao.
                                Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                                X