Šta je bilo za klopu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4679

Ručak sa posebim gostujućim jelom, kari sa ananasom i školjkama. Kućna radinost.

To je taj kari sa ananasom. Vrlo intersantan ukus, nije slatko, više je na kiselo a i zaljućeno je.
    Da vidim to jelo na meniju u restoranu, naručio bih.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
      Chairman of the Bored
      • Aug 2011
      • 4679

Japan, Toyota City, Thai Restoran "Tanisara". U prevodu, "Kod Šefa", u smislu pretpostavljenog kao u armiji, mada, slobodnije. "Kod dobrog kuvara", kao "Chef".

Pa ni u kućnoj radinosti nije lošiji, čak je i bolji. Servirano mi za radnim stolom. Kako mi je miš srećan.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
        Chairman of the Bored
        • Aug 2011
        • 4679

Japanska sarma, elitni restoran "Tsubame Grill" na vrhu elitne robne kuće Takashimaya, Tokyo. Vreme ručka.
        Pliva u blagoj supi gde se oseća da je kuvana sa šunkom koja je posle stavljena preko.
        Još, kao predjelo, supa od školjki (clam chowder), ne znam kako su našli da to ide jedno uz drugo ali je bilo ukusno.

Evo šta je unutar rolni sarme: mlevena svinjetina i sitno seckani kupus. Nema pirinča.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
          Chairman of the Bored
          • Aug 2011
          • 4679

"Bibimba", korejsko jelo. Povrće, nema mesa, ispod je dva prsta prvo kuvanog pa onda u sosu prženog pirinča. To se sve pomeša.
          Supa je kineska, od jaja i sa "nori" algama.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
            Chairman of the Bored
            • Aug 2011
            • 4679

Božićni ručak, postan. Osim nekoliko rakova, nema drugog mesa. Korejski kimči nabe.
            Ovo crveno je korejski kimči, ljuti kiseli kupus.

Pliva na čorbi od ljutog kiselog kupusa (kimči), povrće, u ovoj mašini se skuva za 5 minuta.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
              Chairman of the Bored
              • Aug 2011
              • 4679

Japan,Toyota City. Tu ima na hiljade fabričkih radnika iz Brazila. Burek sa mesom.Ukus je sličan samo što je testo hrskavo.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                Chairman of the Bored
                • Aug 2011
                • 4679

Toyota City, Oda, Yahagi reka. Bambusova brana ("yana") za hvatanje pastrmke. Kada puste vodu na nju, riba ne propada kroz razmake, hvata se rukama. To deca vole.

To se placa, moze 3 ribe max pa da im ispeku. Ovu ribu, za restoran, nisu hvatala deca.

Odmah na reci, restoran, "yana" je njihova. To radi od 6. jula do 15. oktobra, pre i posle toga te ribe nema.

Sedi se na patosu a ima i niska stolica ko hoce

Jedna riba je 500 dinara. Komplet 4 ribe na razlicit nacin, salata , ukusan prinac, 2,500 dinara. I vredi.

Jedna je samo uvaljana u so i pecena na rostilju. Druga isto to samo sa miso pastom i sosom. Treca je kuvana 3 sata na laganoj vatri u soja sosu, kosti joj se istopile, cela riba je meka kao pasteta. Donja desno je pohovana.

Azija, moja dežela.

Comment

• yoyogi
                  Chairman of the Bored
                  • Aug 2011
                  • 4679

Shirakawa-go, rucak. Ima samo 3 restorana dva su ramen i ovaj jedan jedini ima govedinu

Hida beef, jedna od 3 najcuvenije govedine, ukusna i meka, ispod je ziva vatra, pesce se pred tobom, na listu premazanom miso pastom. Samo 120 grama mesa a li sa svime je dovoljno za odraslog coveka. 3,500 dinara.

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
                  X