Šta je bilo za klopu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Genki_des
    Senior Member
    • Aug 2011
    • 771

    Rucak za svojim radnim stolom u firmi.

    Jegulje, omiljeno letnje jelo u Japanu. Ovde je jeftino jer su uvozne iz Kine.



    Na kockicama od pirinca





    Instant miso supa sa tofu, salate nema



    Jegulje u supermarketu. Japanske, duplo skuplje i nisu masne. Cena je toliko i dinara.

    (Clone of Yoyogi)

    "My woman from Tokyo,
    She makes me see.
    My woman from Tokyo,
    She's so good to me"

    Deep Purple
    Woman from Tokyo
    "Who do we think we are", Album
    EMI, 1972.

    Comment

    • Genki_des
      Senior Member
      • Aug 2011
      • 771

      Kyoto, na ulazu u Yasaka Temple, vasarska hrana



      Ovde su krabine noge, na stapicu, sa rostilja, cena 500 dinara:



      To, naravno nisu divlje krabe, nego sa farme. Ne bi bile tako jeftine i sve iste velicine. Jos, moguce je, da su uvoz iz Kine.
      (Clone of Yoyogi)

      "My woman from Tokyo,
      She makes me see.
      My woman from Tokyo,
      She's so good to me"

      Deep Purple
      Woman from Tokyo
      "Who do we think we are", Album
      EMI, 1972.

      Comment

      • Genki_des
        Senior Member
        • Aug 2011
        • 771

        Tuna, Japan je je dan od najvecih potrosaca te ribe na svetu. I od "hvataca".

        Apita supermarket u mom kraju, izlozio filete i samu ribu (glavu i rep, u ledu) da se zna da je meso u posudama bas od nje i da je sveze.

        (Clone of Yoyogi)

        "My woman from Tokyo,
        She makes me see.
        My woman from Tokyo,
        She's so good to me"

        Deep Purple
        Woman from Tokyo
        "Who do we think we are", Album
        EMI, 1972.

        Comment

        • Genki_des
          Senior Member
          • Aug 2011
          • 771

          Nekome je bilo za veceru, meni vala nije, nikada nece ni biti: horumon.
          Ta rec znaci "otpaci". Delovi mesa koji nisu bili dobri ni za virsle, tu zavrse.



          Iznutrice, testisi, pilece kreste, sve sto je normalno nejestivo, tu ide. Sta je bitno ovde: zapadna turisticka omladina je na drustvenim mrezama rasirila da u Gionu (to je za Kyoto njihova Skadarlija, 50 puta duza) ima jedan jeftin restoran. I evo ih, samo oni, i to cekaju u redu, nema Japanaca ni jednog.



          Ne znaju ni sta je to sto ce da jedu, ovde na ulazu pise hiraganom "horumon".
          Ovaj se tip koji je dosao na red malo sagnu na ulazu. I treba, tako se postupa kada ti ulecu mooda za bubrege.

          (Clone of Yoyogi)

          "My woman from Tokyo,
          She makes me see.
          My woman from Tokyo,
          She's so good to me"

          Deep Purple
          Woman from Tokyo
          "Who do we think we are", Album
          EMI, 1972.

          Comment

          • Genki_des
            Senior Member
            • Aug 2011
            • 771

            Nije ovo mesto gde se izlazi na rucak, to je bolnica, Toyota Kosei. Ko se tu zatekne, ima gde da ruca po pristupacnim cenama a hrana je kvalitetna vise nego na mestima gde "salarymen" rucaju za 900Y (toliko dinara).

            Kvalitet garantuje vlasnik restorana - Toyota Meitetsu Hotel, cija je ovo ispostava.

            Jegulje, miso supa i kiseli krastavci.



            Ukusno, kao da nisi u bolnici. Sede na pirincu koji je tako ukusan samo u restoranima.



            Naravno, tu niko ne izlazi na rucak ili veceru. Ali kad si vec tamo, niko nije osudjen na nesto tipa "menze".
            (Clone of Yoyogi)

            "My woman from Tokyo,
            She makes me see.
            My woman from Tokyo,
            She's so good to me"

            Deep Purple
            Woman from Tokyo
            "Who do we think we are", Album
            EMI, 1972.

            Comment

            • Som_tum
              Thai:Najlepsa PM na svetu
              • Aug 2011
              • 74

              Thai, rakovi sa boranijom, lukom, kajganom od jaja mucenih sa vodom, oyster sos. U Thai se povrce nikada ne przi potpuno, mozda do 70%.



              U kucnoj radinosti, bolje nego u elitnom restoranu



              Supa od povrca, pilecih knedli, krompir, mladi luk

              If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

              (clone of yoyogi)

              Comment

              • Genki_des
                Senior Member
                • Aug 2011
                • 771

                Daikon, ne ljuti rodjak renu (hrenu), cest na japanskim trpezama kao salata.



                Veliko je to



                Video sam ih pre neki dan, na susenju, skramusene i ni malo atraktivne







                Kada se osuse i ukisele, ukus im je kao kombinacija kiselih krastavaca i celera



                Tesko da se moze naruciti "lunch set" bez njih u maloj posudici, kao salata.
                (Clone of Yoyogi)

                "My woman from Tokyo,
                She makes me see.
                My woman from Tokyo,
                She's so good to me"

                Deep Purple
                Woman from Tokyo
                "Who do we think we are", Album
                EMI, 1972.

                Comment

                • Genki_des
                  Senior Member
                  • Aug 2011
                  • 771

                  Soba, planinska zitarica, kod nas ze zove heljda, rezanci od nje. Dolaze sa kao supom od soja sosa, seckanim peruskama luka i, sto je ovde posebno, korenom wasabi.



                  Taj wasabi, treba licno da se izrenda, posuda ima "zube" pa to traje nekih 3-4 minuta. Onda se izrendan wasabi i lukac ubace u supu, rezanci se uzmu stipaljkama, prvo u to umoce i onda jedu. Odlicno je.



                  Mesto je restoran u Gujo Hachiman gradicu.
                  (Clone of Yoyogi)

                  "My woman from Tokyo,
                  She makes me see.
                  My woman from Tokyo,
                  She's so good to me"

                  Deep Purple
                  Woman from Tokyo
                  "Who do we think we are", Album
                  EMI, 1972.

                  Comment

                  • Genki_des
                    Senior Member
                    • Aug 2011
                    • 771

                    2. januar 2016. u supermarketima masovno na prodaju "picnic plate", za porodicni rucak.



                    Sta imamo tu, u smeru kzaljke na satu, pocev od 12:



                    Rakovi, pohovani.
                    Pileci mali bataci, pohovani.
                    Lignje, pohovane.
                    Svinjski raznjici, pohovani.
                    "Karage", pohovani pileci komadi.

                    U sredini, mali rakovi, u kiselom paradajz sosu.

                    Cena: 3,000 dinara. Dovoljno i vise nego za 4-clanu porodicu.
                    (Clone of Yoyogi)

                    "My woman from Tokyo,
                    She makes me see.
                    My woman from Tokyo,
                    She's so good to me"

                    Deep Purple
                    Woman from Tokyo
                    "Who do we think we are", Album
                    EMI, 1972.

                    Comment

                    • Genki_des
                      Senior Member
                      • Aug 2011
                      • 771

                      Hitsumabushi, set sa jeguljama na pirincu.



                      Nije jeftino. Jegulje su poskupele pre 5 godina, ne secam se zasto, neka bolest ili nesto ih redukovalo, sada je ovaj set 3,000 dinara, pre 5 godina je bio 1,500.



                      Na prvoj slici se vidi sta dolazi: jegulje na pirincu, supa od algi i skoljki, wasabi i mladi luk, salata od kiselog rena. Kao cajnik sa desna je slana supa, posto ima vise pirinca nego jegulja, od nje se napravi supa od preostalog pirinca na kraju



                      Primetimo isto da su boce coca-cole male, 190cc, kao pre 50 godina. I dalje ih ima u Japanu.
                      (Clone of Yoyogi)

                      "My woman from Tokyo,
                      She makes me see.
                      My woman from Tokyo,
                      She's so good to me"

                      Deep Purple
                      Woman from Tokyo
                      "Who do we think we are", Album
                      EMI, 1972.

                      Comment

                      • Genki_des
                        Senior Member
                        • Aug 2011
                        • 771

                        Azijska kuhinja: Japanski dorucak

                        Ovo dodje kao dorucak u hotelu, nista specijalan, kao recimo "B" kategorije.
                        Bas sve ovo:



                        Sta sve imamo. U smeru kazaljke na satu, od 7:

                        Pirinac
                        Kiseli dango (ima u postu #204 kako se susi pre kiseljenja)
                        Soja sos
                        Tofu, luk, persun, na plamenu
                        12:00 riba, susena na suncu 1 dan i brzo pecena na plotni
                        Jogurt salata
                        3:00 Nesto izmedju proje i krempite.
                        5:00 Miso supa

                        U sredini:
                        dva odsecka svinjskog pecenja, kupus, sos od susama
                        Salata od divljeg bilja
                        Nati




                        E, taj, "nati", to je japanski specijalitet koji retko koji stranac moze da podnese a kamoli da jede. To su fermentovana zrna soje, lepljiva, kada se uzme zalogaj, za njim idu zilice kao paucina. A sto smrdiiii, sacuvaj Boze, gore nego plavi sir.



                        Evo kako se jede: stavi se na pirinac. Ovo dete (drugarica iz skole), uziva u tome a ne mozes da je nateras da jede paradajz ili krastavac.



                        To je jedna od prvih stvari koje Japanci pitaju strance uz pivo: kako ti se svidjaju japanske devojke, mozes li da jedes sushi i jesi li probao "nati".
                        (Clone of Yoyogi)

                        "My woman from Tokyo,
                        She makes me see.
                        My woman from Tokyo,
                        She's so good to me"

                        Deep Purple
                        Woman from Tokyo
                        "Who do we think we are", Album
                        EMI, 1972.

                        Comment

                        • yoyogi
                          Chairman of the Bored
                          • Aug 2011
                          • 4687

                          Asari (clam shells) harvest: Japan, Mikawa Bay

                          Spektakularno: hiljade ljudi vade skoljke iz peska, po oseci



                          Video kako to izgleda:



                          Treba da se ostave (skoljke) 24 sata u morskoj vodi (u kanti) da ispljunu pesak i da se otvore. Evo ih sa spagetama, na stolu

                          Azija, moja dežela.

                          Comment

                          • Genki_des
                            Senior Member
                            • Aug 2011
                            • 771

                            Danas, u skoli, sekcije priredjuju performans a ima i standova sa nacionalnim kuhinjama.
                            Koreanskoj ne treba reklama.

                            Koreanske majke napravile stand sa izvrsnom (i lakom) hranom:



                            Chidzimi, koreanska pizza, je kao i uvek zvezda



                            kako mi je dosla, plus kiseli ljuti kupus , "kimchi"



                            Dobro sam i prosao, posle je bio red

                            (Clone of Yoyogi)

                            "My woman from Tokyo,
                            She makes me see.
                            My woman from Tokyo,
                            She's so good to me"

                            Deep Purple
                            Woman from Tokyo
                            "Who do we think we are", Album
                            EMI, 1972.

                            Comment

                            • yoyogi
                              Chairman of the Bored
                              • Aug 2011
                              • 4687

                              Nije bas sve azijska kuhinja, danasnji rucak sa ja pravio, chips i przeni fileti od sabljarke ribe, svezi, nezamrznuti.



                              Sa miso supom, purenjacima, malo salate, malo hleba iz francuske pekare, to bese to. Riba je morala da bude "resh".



                              Taj kukuruz, toliko je ukusan, kuva se samo 10 minuta.
                              Azija, moja dežela.

                              Comment

                              • Som_tum
                                Thai:Najlepsa PM na svetu
                                • Aug 2011
                                • 74

                                Thai rucak, 3 jela + supa.



                                Przeni pirinac sa rakovima



                                Laarb. Ove ljute paprike ne moraju da se jedu, sam je dovoljno zacinjen. Stavi se u lisku kineskog kupusa, kao u camac i tako jede.



                                Stavi se u lisku kineskog kupusa, kao u camac i tako jede.



                                Przeni krastavac sa usukanom piletinom u sosu od skoljki



                                Supa od povrca sa rezancima od jaja



                                Posle se pridruzila i lubenica

                                If you can't trust a stranger on the Internet, who can you trust?

                                (clone of yoyogi)

                                Comment

                                Working...
                                X