Vrlo jednostavno, brzo i ukusno jelo. Ne moraju rakovi, moze i seckane pilece grudi.
Sastojci:
Chen belog luka
Ulje (da prekrije pola povrsine tiganja)
Soy Sauce (1 supena kasika)
Oyster sauce (1 supena kasika)
Secer (1 kafena kasika)
Voda 1 dl
Brocolli, jedan oveci cvet
Prawns ili seckane pilece grudi (150-200g)

Treba manje od 10 minuta:
Narendati beli luk u prazan tiganj.


Prziti 1 minut, dok ne pocne da postaje braon

Dodati rakove ili pilece meso:

Prziti sa mesanjem 2 minuta:

Dodati brokoli, promesati:

Dodati pola dl vode i mesati dok skoro voda ne ispari:

Tada dodati jedno za drugim, prakticno, odjednom:
1 kasicicu secera

Supenu kasiku soya sosa

Supenu kasiku oyster sauce:

Promesati, prziti 1 minut.

Dodati preostalih 0.5 dl vode i mesati 1-2 minuta

Ovo je stanje kada je gotovo:

Servirano (ne jede se samo, svaki zalogaj prati zalogaj pirinca), obicno je jedno od 3-4 jela za obrok.
Sastojci:
Chen belog luka
Ulje (da prekrije pola povrsine tiganja)
Soy Sauce (1 supena kasika)
Oyster sauce (1 supena kasika)
Secer (1 kafena kasika)
Voda 1 dl
Brocolli, jedan oveci cvet
Prawns ili seckane pilece grudi (150-200g)

Treba manje od 10 minuta:
Narendati beli luk u prazan tiganj.


Prziti 1 minut, dok ne pocne da postaje braon

Dodati rakove ili pilece meso:

Prziti sa mesanjem 2 minuta:

Dodati brokoli, promesati:

Dodati pola dl vode i mesati dok skoro voda ne ispari:

Tada dodati jedno za drugim, prakticno, odjednom:
1 kasicicu secera

Supenu kasiku soya sosa

Supenu kasiku oyster sauce:

Promesati, prziti 1 minut.

Dodati preostalih 0.5 dl vode i mesati 1-2 minuta

Ovo je stanje kada je gotovo:

Servirano (ne jede se samo, svaki zalogaj prati zalogaj pirinca), obicno je jedno od 3-4 jela za obrok.
