Izgleda izazovno na slici, ovo je najveci China Town na svetu, u Yokohami. Cena je 24EUR, za dvoje.

Kad ono, medjutim: meso patke je nebitno, vazna je koza. Sto je restoran bolji i skuplji, to manje mesa ima. Ovaj je u Nagoji, originalan kineski, osoblje su Kinezi.
Ko je mislio da ce se tu najesti pachetine, vara se.
Ovako to dodje: samo koza i ove placinke, tanke, skoro providne:

Komad koze (mesa ima samo onoliko koliko nije moglo da se otfikari) se sa prilozenim povrcem i dzemom uvije u palacinku:

I to je to:

Ono sto je specijalno kod spremanja pekinske patke nije njeno pecenje od spolja. Koza se vestinom i nozem odvoji od mesa pre pecenja tako da postoji tanak film vazuha izmedju koze i tela patke.
Pecenje je u stvari da toplota od mesa (koje se pece) ide od iznutra na kozu (koja je odvojena) i zajedno sa pecenjem od spolja da taj ukus kozi.
Meso se ili baci ili stavlja u druga jela i supe. U jeftinijim restoranima se dodatno posluzi, ko hoce, pogotovo gde ima stranaca.
Ukratko: ne bih to ponovo narucio.

Kad ono, medjutim: meso patke je nebitno, vazna je koza. Sto je restoran bolji i skuplji, to manje mesa ima. Ovaj je u Nagoji, originalan kineski, osoblje su Kinezi.
Ko je mislio da ce se tu najesti pachetine, vara se.
Ovako to dodje: samo koza i ove placinke, tanke, skoro providne:

Komad koze (mesa ima samo onoliko koliko nije moglo da se otfikari) se sa prilozenim povrcem i dzemom uvije u palacinku:

I to je to:

Ono sto je specijalno kod spremanja pekinske patke nije njeno pecenje od spolja. Koza se vestinom i nozem odvoji od mesa pre pecenja tako da postoji tanak film vazuha izmedju koze i tela patke.
Pecenje je u stvari da toplota od mesa (koje se pece) ide od iznutra na kozu (koja je odvojena) i zajedno sa pecenjem od spolja da taj ukus kozi.
Meso se ili baci ili stavlja u druga jela i supe. U jeftinijim restoranima se dodatno posluzi, ko hoce, pogotovo gde ima stranaca.
Ukratko: ne bih to ponovo narucio.
Comment