Kobe govedina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

Kobe govedina

Pocelo je kao post na "Sta je bilo za klopu" ali mi se cini da je dovoljno da bude i samo svoja tema.
    Azija, moja dežela.
  • yoyogi
    Chairman of the Bored
    • Aug 2011
    • 4686

Cuvena "Kobe beef", govedina iz okoline grada Kobe. Kravama daju i pivo da piju i masiraju ih da mi im tekstrura mesa bude optimalna.

Ovo je najskuplji Kobe beef koji sam slikao, ~30EUR za 100 grama. Video sam jednom i za 50EUR 100g ali nisam imao kameru pa me posle put nije tuda naneo.

Ovo je drugi deo krave, isto meso:

Evo ovde Hiida beef, to je isto cenjeno kao Kobe beef.

Po planinama, na mozda svakih 20km ima posebna marka govedine koja je jedinstvena i koje nigde drugde nema. Razlog je neprohodnost planinskog terena i krave ne mogu da se krecu i mesaju.

Cenovnik/jelovnik, podelis sa 100 i dobijes EUR (doskora je bilo isto kao u dinarima):

Ovako stigne na tanjiru:

Pa sam peces na ovoj vatri u sred stola (ugalj je):

Tu je i fora: najkvalitenija australijska govedina, ovako spremljena, bila bi kao djon vojnicke cizme. Ova mast u govedini, izlazi za vreme pecenja dole u vatru, vraca miris mesu i peceno je taman kada nema vise masti.
    Zatvorenih ociju, neko bi pomislio da su mu u usta stavili puter. Tako je meko a ukus je , hm, kao da nije govedina koju znamo.

Isto dobra ali jeftinija porcija za 4 dece i 4 odraslih:

Ova je iz supermarketa, za kampovanje, sve ovo 30EUR i nije samo Kobe nego kombinovani razliciti tipovi i od razlicitih delova:

Azija, moja dežela.

Comment

Working...
    X